Titelverdediger Wellens is weer fit: “Mik in de Ruta op een mooie klassering”

dinsdag 19 februari 2019 om 17:50
Titelverdediger Wellens is weer fit: “Mik in de Ruta op een mooie klassering”

foto: Cor Vos

Tim Wellens wist vorig seizoen de Ruta del Sol te winnen. De renner van Lotto Soudal is ook dit jaar weer van de partij in Andalusië, maar wil niet te hoog van de toren blazen. “Ik ben volledig hersteld van mijn infectie, maar ik zal het effect wel voelen”, zo verklaart Wellens.

Wellens begon als een wervelwind aan het nieuwe seizoen: de 27-jarige renner won op indrukwekkende wijze de Trofeo de Tramuntana. Niet lang na de Spaanse eendagswedstrijd werd hij echter ziek. Door een virale infectie moest Wellens passen voor de Ster van Bessèges.

De rasaanvaller is echter weer volledig hersteld, maar is hij ook goed genoeg om zijn titel te prolongeren? “Het heeft toch langer geduurd dan aanvankelijk gedacht”, zo laat hij weten. “Na een week volledige rust heb ik de trainingen weer hervat. Ik zal zeker met goede benen aan de start staan, maar ik zal sowieso het effect voelen van een week niet trainen.”

Wellens werd vorig jaar op het podium geflankeerd door Poels en Soler – foto: Cor Vos

“Aangezien ik niet mijn volledige trainingsschema kon afwerken, is de Ruta del Sol – in vergelijking met vorig jaar – iets minder een doel op zich. Ik mik op een mooie eindnotering, maar deze wedstrijd staat ook in het teken van wedstrijdkilometers richting de Omloop het Nieuwsblad.”

“Gewerkt aan mijn tijdrit”
De 65e editie van de Ruta del Sol begint woensdag met een explosieve etappe naar Alcalá de los Gazules, waar Wellens vorig jaar nog won. “Een leuke herinnering”, aldus de Belg. “Die eerste rit is al meteen belangrijk voor het klassement.” Verder kijkt Wellens uit naar de tijdrit van vrijdag. “Aangezien ik gewerkt heb aan die discipline. Ik ben benieuwd of het zijn vruchten zal afwerpen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair