Beste clubrenner Topcompetitie krijgt aanbod Join-S | De Rijke

vrijdag 30 oktober 2015 om 09:41
Beste clubrenner Topcompetitie krijgt aanbod Join-S | De Rijke

De beste clubrenner in de Topcompetitie van 2016 krijgt voor het daaropvolgende seizoen een contract bij Join-S | De Rijke aangeboden. Dat maakte de organisatie van de Topcompetitie gisteren bekend tijdens het eindfeest van de Topcompetitie 2015 op de Velodrome in Amsterdam. Dit jaar was er nog geen prijs verbonden aan het klassement voor de beste clubrenner.

De Topcompetitie ondergaat volgend jaar enkele flinke wijzigingen. Zo komt de focus te liggen op nationale wedstrijden en kent de kalender minder wedstrijden. Het deelnemersveld bestaat volgend jaar uit zeven Nederlandse continentale ploegen en tien clubteams. De hoogst gerangschikte renner van een clubteam in het algemeen klassement krijgt een blauwe leiderstrui, de algemeen klassementsleider zal te herkennen blijven aan de traditionele oranje leiderstrui.

De winnaar van het algemeen klassement van de Topcompetitie ontvangt een aanbieding van het ProContinentale Roompot Oranje Peloton . Twan Castelijns, de beste van het afgelopen seizoen, koos ervoor om het aanbod van Roompot Oranje Peloton naast zich neer te leggen en tekende na een stageperiode bij LottoNL-Jumbo.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Spruch 30 oktober 2015 om 09:46

Ik krijg het idee dat de topcompetitie behoorlijk gedegradeerd is volgend jaar. Bijna geen UCI-koersen meer, de winnaar Join S de Rijke ipv Roompot. Geen vooruitgang.

0
MIG 30 oktober 2015 om 09:52

“De beste clubrenner” is toch wat anders dan “de winnaar”?

0
billi 30 oktober 2015 om 09:53

vlg mij:
best cont.renner naar roompot
best club renner naar join-s

edit: hoewel … ?
als er enkel clubs mee gaan doen, ra ra

edit: ja dus :)

0
rahimns 30 oktober 2015 om 11:34

Had het nog even nagevraagd bij Flavio, dus idd de beste clubrenner uit de topcompetitie krijgt een contract bij de Rijke en de beste continentale renner krijgt een contract aangeboden bij Roompot. Dan is hij nu helemaal duidelijk. En ik zie ook al aangepast in het artikel hierboven ;)

0
Sebas 30 oktober 2015 om 12:35

Tijdens Wielerflits TV ontstond ook al verwarring over die truien. Overall vind ik het een heel mooi project en hoop ik dat de continuïteit ervan gewaarborgd kan worden. Het Nederlandse wielrennen kan dit goed gebruiken.

0
Hermantk 30 oktober 2015 om 16:01

@Spruch Dit lijkt me juist een sterke verbetering. Zo wordt het echt een competitie voor de beste Nederlandse renners, waarin mooie nationale koersen meer bestaansrecht krijgen en de beste club- en continentalrenners een duidelijk podium hebben om zichzelf in de kijker te rijden.

0
Spruch 31 oktober 2015 om 14:00

@Hermantk
Daar heb je een punt. Daarbij zie ik dat het artikel is aangepast en dat Roompot nog steeds aan de beste ct-renner een contract geeft, maar dat dit contract erbij komt.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone