Winnaar Hodeg: “Ik hou van koersen in de regen”

donderdag 3 oktober 2019 om 18:08
Winnaar Hodeg: “Ik hou van koersen in de regen”

foto: Cor Vos

Álvaro José Hodeg is een gelukkig man. De Colombiaan was vandaag namelijk de snelste in een verregende editie van de Sparkassen Münsterland Giro. “Het is geweldig om het seizoen op deze manier af te sluiten. Ik hou van koersen in de regen”, zo vertelde een verkleumde Hodeg na afloop in het flashinterview.

Hodeg was na een wedstrijd van 193,3 kilometer sneller dan thuisfavoriet Pascal Ackermann en Belgisch kampioen Tim Merlier. “Ik was aanvankelijk niet zeker van de overwinning”, aldus de 23-jarige renner uit Montería. “Ik wist dat ik voor de laatste bocht bij de eerste vijf moest zitten, aangezien het in de regen moeilijk is om op te schuiven. Florian (Sénéchal) en Jannik (Steimle) hebben me vooraan gehouden.”

“Ik voelde vandaag de steun van de ploeg. Het was echt een zware wedstrijd en het was bovendien ook nog heel erg koud. Ik hou echter van koersen in de regen. Daarnaast waren ook de lokale rondjes in mijn voordeel, aangezien ik goed ben in het aansturen van bochten. Dit is echt een overwinning voor de hele ploeg. Ik heb hard getraind voor het WK in Yorkshire, maar het werpt nu zijn vruchten af”, aldus Hodeg.

Voor de jonge Hodeg is het alweer zijn zevende overwinning van 2019. Het begon allemaal in februari: de coureur van Deceuninck-Quick-Step won toen een etappe in de Tour Colombia 2.1. Hierna volgde een ritzege in de Tour of Norway, de bloemen in de Heistse Pijl en een dubbelslag in de Adriatica Ionica Race. Hodeg won ook één keer op WorldTour-niveau, door in de BinckBank sneller te sprinten dan Sam Bennett.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone