Winderig Noord-Holland als opmaat naar het NK
foto: León van Bon/Topcompetitie
vrijdag 14 juni 2019 om 07:15

Winderig Noord-Holland als opmaat naar het NK

Nationaal In de rubriek Nationaal schenkt WielerFlits aandacht aan het Nederlandse Continental-circuit, maar ook de buitenlandse renners in Nederlandse dienst en onze landgenoten in buitenlandse teams komen aan bod. In deze editie staat vooral de Ronde van Noord-Holland centraal, maar ook passeren er andere verhalen van BEAT en Vlasman de revue. En hoe zit het met het NK?

Vermeltfoort reed op slotdag Noord-Holland ‘de perfecte sprint’

Coen Vermeltfoort wist zondag de Profronde van Noord-Holland af te sluiten met een overwinning. De kopman van Alecto sprintte naar de overwinning in de klassiekerkoers. “Het was echt de perfecte sprint. Van start tot finish was het super van de hele ploeg. Ik zat in perfecte positie om te winnen en dan voel je wel de druk om het af te maken voor hen”, zegt hij tegen WielerFlits.

“Het is een teamsport pur sang maar er wint er telkens maar een. Ik ben mijn ploeggenoten dan ook heel dankbaar dat zij dat vol overgave doen voor mij, ook in een chaotische finale dook altijd wel iemand op om alles bij elkaar te houden. Het was bijna te mooi om waar te zijn”, legt Vermeltfoort uit.

De sprintzege van Vermeltfoort – foto: Cor Vos

Harde wind was ‘op de grens’
De Profronde van Noord-Holland begon op de stormachtige zaterdag met een proloog en een eerste rit in lijn. “Het was op de grens van het toelaatbare”, doelt hij op de sterke wind. “Het kon net en was best wel heftig. In de proloog ging mijn ketting er even af, dat was waarom de uitslag wat tegenviel. Daarna was het in de koers negentig kilometer waaierrijden. Dat was heel leuk. Nu is alles goed gegaan, dus was het wel een goede beslissing van de organisatie en de jury. Maar de kans was er ook dat het mis kon gaan. Ik vroeg mij toen wel af of het dat waard is.”

In de rit-in-lijn van zaterdagavond werd Vermeltfoort tweede achter David Dekker. “Ik zette mijn sprint te vroeg in”, kijkt hij terug. “Met wind tegen kwam David er nog overheen. Ik had het gat ook nog kunnen dichten bij het hek, maar daar ben ik misschien een iets te nette sprinter voor.”


Budding keert met zesde plek terug na ziekte

BEAT Cycling Club heeft opnieuw een ereplaats behaald in een Belgische eendagskoers. Na eerder al een zevende stek in het Circuit de Wallonie, pakte Martijn Budding maandag een zesde plaats in de Ronde van Limburg. “Ik ben eigenlijk heel tevreden, want ik ben wat ziek uit Frankrijk gekomen”, reageert Budding.

“Ik moest heel even er doorheen komen aan het begin, natuurlijk even de hardheid opdoen. Dat ging snel wel goed. Halverwege ging het wel regenen, daardoor was alles op een lint en ik zat van voren. Daar heb ik heel veel energie bespaard en daarna voelde ik mij super. Ik wist dat als ik voorin bleef, dat ik mee kon doen om de prijzen”, beschrijft de Veenendaler.

Martijn Budding – foto: BEAT Cycling Club

Gezond blijven
“Richting het NK is de vorm heel goed”, kijkt hij vooruit. “Er komen mooie koersen aan, zoals het Hageland. Daar ligt nu mijn focus op. Ik moet vooral gezond blijven en goed blijven trainen.”

Het blok van BEAT was goed aanwezig in de profkoers rond Tongeren. Naast Budding haalden ook Luuc Bugter, Yves Coolen, Adam Lewis en Alex Mengoulas de eindstreep. Alleen Roompot-Charles (7), Sport Vlaanderen-Baloise (5) en Wallonie Bruxelles (5) hadden evenveel of meer renners aan de finish van de zware Ronde van Limburg.


Nieuwstips of opmerkingen?

[email protected]


BEAT mogelijk zonder Seye, Havik terug van trainingskamp

Door een valpartij in de Ronde van Limburg staan er vraagtekens rond Guillaume Seye. De 22-jarige Belg van BEAT kwam terecht in een zware valpartij en moest opgeven. “Ik zit met een gekneusde nek. Ik ben er nog goed van af gekomen”, laat Seye weten. “Het regende en we daalden af. Vier renners voor mij vielen en door te ontwijken reed ik de berm in waar een gracht was. Zo heb ik mijn nek pijn gedaan.”

Voor de aankomende Midden-Brabant Poort Omloop heeft de continentale formatie daardoor wel een reserve aangewezen, omdat Seye in principe wel op de lijst staat om te starten. Piotr Havik keert terug van een trainingskamp in Girona, Spanje. Hij heeft zich daar voorbereid op een belangrijke koersperiode richting het NK, te beginnen met de Brabantse eendaagse van zondag.

Selectie BEAT voor de Midden-Brabant Poort Omloop
flag-nl Daniel Abraham
flag-nl Martijn Budding
flag-be Yves Coolen
flag-nl Desale
flag-nl Piotr Havik
flag-nl Alex Mengoulas
flag-be Guillaume Seye (?)
Reserve: Luuc Bugter


Vermeltfoort zet Topcompetitie uit het hoofd

De kans dat Coen Vermeltfoort de Topcompetitie wint, schat hij klein in. Omdat in de Profronde van Noord-Holland drie keer honderd punten te verdienen viel (bij de proloog én bij allebei de etappes), staat Vermeltfoort nu tweede achter Bas van der Kooij. Het verschil tussen beiden is 21 punten: 311 om 290.

“Volgende week rijd ik de Ster ZLM Tour, dus ik kan niet meedoen aan de tijdrit in Emmen. Dan is er nog de tijdrit in Vaals, waar ik waarschijnlijk niet start. Dat moet ik nog even overleggen met de ploeg”, aldus Vermeltfoort. “En in de Eurode Omloop haal ik normaal gesproken geen punten. Het wordt dus een lastig verhaal en het is ook niet echt een doel voor mij. De puntentelling van Noord-Holland maakt het wel een scheve stand, tot zaterdag wist ik ook niet dat de punten zo verdeeld gingen worden.”

“Ik geef Dylan Bouwmans wel een goede kans om de Topcompetitie te winnen nu”, zegt de kopman van Alecto, die zelf een Nederlands programma blijft rijden tot en met het NK. “Eerst de Midden-Brabant Poort Omloop en dan de ZLM Tour, waar ik wil proberen mee te sprinten. Het wordt heel lastig, maar vorig jaar heb ik ook een paar keer kort gesprint bij Roompot. Nu heb ik denk ik kwalitatief, maar zeker qua teamspirit een betere ploeg om mij heen. Daarna ga ik naar het NK om te knallen.”


Bouwmans Topcompetitie-leider af: “Verwacht deze achterstand wel goed te maken”

Dylan Bouwmans – foto: Topcompetitie/Leon van Bon

Dylan Bouwmans begon de Profronde van Noord-Holland met een voorsprong van twaalf punten op Bas van der Kooij, maar ziet zijn achterstand na een enerverend koersweekend nu 85 punten bedragen. Toch kan Metec-TKH zichzelf weinig verwijten. Het team deed wat het moest doen met Bouwmans in de proloog, terwijl David Dekker een overtuigende overwinning boekte in de omloop. Tegen het sprintgeweld van Coen Vermeltfoort en Bas van der Kooij was voor Bouwmans dit weekend nu eenmaal niks te doen.

‘Ik ben redelijk tevreden over dit weekend”, vertelt Bouwmans in gesprek met WielerFlits. “De achterstand die ik heb opgelopen valt me mee, zeker omdat ik wist dat ik een achterstand op zou lopen. Ik ben blij met mijn vijfde plaats in de proloog, omdat ik daar mijn punten moest behalen. Daarna was het vooral de schade beperken. Ik ben zelf wat minder goed in waaierrijden en tijdens de omloop heb ik daarin enkele fouten gemaakt die ik niet mocht maken. Daarom zat ik niet mee in de eerste waaier.”

De resterende wedstrijden in de Topcompetitie zijn de Tacx Tijdrit Emmen, de Klimtijdrit Vaals en de HLB Van Daal Eurode Omloop: wedstrijden die normaal gesproken in het voordeel spreken van Bouwmans. Concurrenten Vermeltfoort en Van der Kooij zullen in de Tacx Tijdrit Emmen niet in actie komen, dus krijgt de Brabander uitgebreid de kans om volgende week al een hap van zijn achterstand te nemen: “Ik verwacht dat ik mijn achterstand wel kan goedmaken. In de komende koersen kan ik veel punten pakken, dus heb ik veel vertrouwen. De Eurode Omloop ligt me van deze drie wedstrijden normaal het beste, maar ook in de tijdritten moet ik toch wel in staat zijn nog een hoop punten te pakken.”

Michel Megens prijst beloftenrenners
Teammanager Michel Megens kan – net als Bouwmans – tevreden zijn met de Profronde van Noord-Holland. “De uitslagen waren natuurlijk prima”, zegt Megens. “Het is mooi dat wij met onze beloftenrenners prima tegengas geven tegen de andere eliterenners. De verdeling van punten was misschien niet helemaal reëel ten opzichte van andere wedstrijden. De komende wedstrijden liggen Dylan weer beter, dus hopen we de leiderstrui weer terug te veroveren. Het zal erg spannend worden.”


Lars van den Berg maakt indruk in de Vredeskoers

Lars van den Berg – foto: Metec-TKH

Eén Nederlandse coureur handhaafde zich in de Vredeskoers uitstekend tussen de allerbeste beloften ter wereld, namelijk Lars van den Berg. De Metec-TKH-coureur eindigde op de tiende plaats in het eindklassement, maar maakte vooral indruk met een zesde plaats in de koninginnenrit op zaterdag, met aankomst bovenop Dlouhé Strané. “Uiteindelijk heb ik toch een zure nasmaak omdat ik in de laatste etappe nog een aantal plekken verlies”, vertelt Van den Berg.

“Ik had toen in de finale niet de power om mee te gaan, waardoor ik net iets teveel tijd verloor”, gaat hij verder. “Hoe het kan dat ik die power op zaterdag wel heb en op zondag niet, dat weet ik niet precies. Ik denk dat het te maken heeft met dat ik niet op dit soort dingen train. Daarnaast rijden we met Metec-TKH niet heel veel klimwedstrijden. In de toekomst hoop ik mij meer te ontwikkelen als klimmer. Metec-TKH ondersteunt me daarin met alles wat ze kunnen. Misschien dat ik vaker op trainingskamp in de bergen kan en dat we volgend jaar met de ploeg nog een extra klimwedstrijd zullen rijden.”

De afgelopen week stond de Nederlander wel met de ploeg aan de start in de heuvelachtige Rhône-Alpes Isère Tour en de Flèche du Sud, waarin hij verdienstelijk als tiende en elfde eindigde. “In die wedstrijden ging het bergop al erg goed. Maar het dan doen in deze beloftenwedstrijd op het hoogste niveau, dat is nog iets heel anders. Ik ben blij dat het gelukt is.

Steun van broertje Marijn
Van den Berg kreeg in de Vredeskoers goede steun van zijn broertje Marijn, die zelf in een etappe als tweede eindigde. “Marijn bleef het langst bij me van heel de ploeg. Op zaterdag heeft hij mij in de vallei en in de afdaling geholpen en heeft hij ook nog eens bonificatieseconden weggepakt door een sprint te winnen. Daarnaast hield hij me op de slotklim in de eerste kilometers van voren. Zondag heeft hij me tot de voorlaatste klim uit de wind gehouden. Dat was heel bijzonder, want hij weet als geen ander hoe hij me kan helpen”, spreekt hij vol lof.

“Mijn volgende doelen zijn het NK op de weg en hopelijk de Tour de l’Avenir. Ik hoop binnenkort toch een keer iets te winnen, want ik ben nu iedere keer goed, maar er moet een uitschieter gaan komen. Als ik prof wil worden, dan moet ik het nu laten zien”, spreekt de 20-jarige coureur tot slot vol ambitie. “Als ik het NK wil winnen, dan zal ik alleen aan moeten komen. Onze man in de finale moet het afmaken. Natuurlijk hoopt iedereen in onze ploeg dat hij die man is. Mocht er gesprint worden en Marijn en ik zitten er in de finale nog bij, dan zal ik er alles aan doen om Marijn Nederlands kampioen te maken.”


Havik en Stroetinga doen goede zaken met oog op WK baanwielrennen

Havik (links) en Stroetinga -foto: Vlasman Cycling

Vlasman-renners Yoeri Havik en Wim Stroetinga waren afgelopen weekend op pad met de Nederlandse baanselectie. In het Duitse Dudenhofen werkten zij zondag op een buitenbaan (op een stenen ondergrond) een UCI C1-wedstrijd af. “Dat was voor ons een belangrijke afspraak om UCI-punten te pakken met het oog op plaatsen voor de Wereldbekers en het WK later dit jaar”, legt Havik uit. “Ik reed samen met Jan-Willem van Schip. Wij deden alle sprints, waardoor we veel punten pakten en dus de wedstrijd wisten te winnen.”

Ook Haviks Zesdaagse-kompaan Stroetinga was dus aanwezig in Duitsland. “Wim reed met Roy Pieters. Zij pakten een ronde – en dus twintig punten – waardoor ze als tweede eindigden. Dus al met al een prima weekend en optimale punten voor Nederland op de UCI-ranking! Voor mij en Jan-Willem was het ook meteen een perfecte training voor de Madison op de European Games (die vinden plaats in het Wit-Russische Minsk, red.), die op 28 juni op het programma staan. Dat is mijn volgende doel, daar wil ik goed in vorm zijn.”

Stroetinga eindigde op zijn beurt maandag ook tweede in Niefern-Öschelbronn. “Ook dat was op een open baan”, vertelt de sprinter. “Het regende en dat hield na de puntenkoers niet meer op. Dus we hebben alleen dat onderdeel gereden. Wij kwamen er echter om UCI-punten te scoren op de koppelkoers, maar die viel dus in het water. En dat is jammer, omdat je beste drie uitslagen voor de UCI-ranking tellen. Ik heb nog drie wedstrijden staan en hopelijk kan ik die op het podium eindigen. Dan hoef ik geen extra wedstrijd te rijden.”

Stroetinga wil in de zomer ‘lekker veel’ op de weg rijden, om een goede basis voor de winter te leggen. Wat dat betreft kwamen de baanwedstrijden van afgelopen weekend niet helemaal goed uit in zijn programma. “Voordeel is dan wel dat het buiten is. De betonnenbanen lopen veel minder. Het geeft veel meer een wegkoers-gevoel. Na zo’n puntenkoers zoals gisteren, voelt het een beetje alsof je een criterium hebt gereden. Een klein voordeeltje voor mij, want zo heel goed in de puntenkoers ben ik eigenlijk niet.”


Vlasman trekt met ambities naar NK op de weg

Stroetinga – foto: Cor Vos

Aan het eind van deze maand staat het NK op de weg op het programma in Ede/Wageningen. Drie jaar geleden ging Wim Stroetinga op de Brouwersdam voor niets minder dan het goud. Hij moest toen – na een enerverende sprint en dito reactie – genoegen nemen met brons. Met de afwezigheid van diverse toppers, ruikt Vlasman-teammanager Ton Welling zijn kans. “We gaan daar met heel de ploeg naartoe en we gaan proberen een massasprint te bewerkstelligen”, vertelt hij aan WielerFlits.

De slopersploeg lijkt dan de kaart te trekken voor Stroetinga, de snelste sprinter binnen de gelederen van Vlasman. “Ik wil daar proberen zo goed mogelijk in vorm te zijn”, vertelt de 34-jarige Fries. “Wat dan de plaats is, dat zien we dan wel weer. Natuurlijk wil ik graag de titel, daarvoor doe je mee. Maar de situatie is nu gewoon anders. Ik ben iets ouder en de piek in je sprint bot gewoon ietsje af, dat is nu eenmaal zo. Daarnaast hebben we in Nederland tegenwoordig een aantal sprinters hebben die tot de wereldtop behoren.”

Dylan Groenewegen is naar mijn mening zelfs de snelste van de wereld”, stelt Stroetinga. “Nu heb ik wel een voordeel dat hij er sowieso niet is, dan maak ik misschien een kans. Maar dan heb je ook nog Fabio Jakobsen een Cees Bol rijdt eveneens erg goed op dit moment. Als je het realistisch bekijkt, zal ik die normaal gezien niet snel verslaan. En het hoeft niet per se uit te draaien op een massasprint. Ik vind ook niet dat wij met Vlasman als titelfavoriet van start moeten gaan. Natuurlijk gaan we ons best doen. Met brons zou ik nu superblij zijn.”


Bas van der Kooij pronkt in de oranje Topcompetie-leiderstrui en mikt op rood-wit-blauw

foto: León van Bon/Topcompetitie

Niet alleen Vermeltfoort en Vlasman koesteren ambities voor het NK elite. Ook Bas van der Kooij mikt namens Monkey Town-à Bloc op een goede uitslag. Heel gek is dat ook niet, want hij werd vorig jaar achtste in de eindsprint. Het gaat de 23-jarige Schiedammer sowieso voor de wind, want na een succesvolle onderneming in de Ronde van Noord-Holland is hij de nieuwe leider in de Topcompetitie. “Maar ik moet eerlijk bekennen: ik had liever een van de wedstrijden gewonnen, dan de leiderstrui”, vertelt de snelle Zuid-Hollander aan WielerFlits.

In het winderige Noord-Holland had Van der Kooij het aanvankelijk zwaar. “Je had op zaterdag de tijdrit en het criterium, zo noem ik het maar. Toen stond er mega veel wind en moest je echt vechten voor je plek. Dat lukte me wel goed, maar ik had echt een mindere dag. Ik voelde me best wel slecht en ik had echt moeite om me voorin te handhaven. Dus ik was wel heel blij dat ik in dat criterium als derde kon eindigen. Voor de punten in het klassement was dat ook prima. Daarna ben ik gelijk op bed gaan liggen om te rusten.”

Op zondag wilde Monkey Town-à Bloc de koers tijdens de klassiekers in handen nemen. “We hadden afgesproken om ongevaarlijke mannen in de vlucht te laten rijden, om het dan met de ploeg te controleren”, vertelt Van der Kooij. “Dat is uitstekend gegaan, maar op de streep kwam ik net een paar centimeter te kort voor de winst. Dat lag aan mijn timing. Ik ging te laat aan. Of dat een fout is? Nee, meer ervaring opdoen. Ik moet meer sprints rijden om dat beter te kunnen doen. In training kan je dat redelijk nabootsen, maar nooit zoals in koers.”

Hoeveel scheelde het, Bas? – foto: León van Bon/Topcompetitie

Wel hield Van der Kooij aan zijn weekend de oranje leidertrui in de Topcompetitie over, waar hij aan het begin van het seizoen niet meteen aan dacht. “Ik reed de Ster van Zwolle niet, maar door mijn tweede plek in de Simac Omloop der Kempen kwam ik toch bovenin het klassement. Toen wilde ik er dit weekend wel voor gaan. Het is toch mooi meegenomen. En het stagecontract bij Katusha-Alpecin (de prijs voor het winnen van de Topcompetitie 2019, red.) is dan ook niet ver weg. Maar de tijdrit in Emmen rijd ik bijvoorbeeld al niet.”

En dus weet Van der Kooij niet of hij de Topcompetitie kan winnen. Hij richt zich namelijk eerst op de ZLM Tour, waarna hij goed wil zijn tijdens het NK. “Ik wil in de ZLM Tour korte daguitslagen rijden, al is het deelnemersveld natuurlijk sterk. Tijdens het NK ga ik vol voor de overwinning. Dat is reëel om te zeggen, omdat een aantal sterke mannen niet aan de start zullen verschijnen. Ik hoop op een harde koers, waardoor Jakobsen niet mee kan zoals vorig jaar. En met de ZLM Tour in de benen hoop ik sterk genoeg te zijn om hem te verslaan.”


Ivar Slik wint ‘zijn’ thuiskoers Ronde van Noord-Holland

Slik mocht proosten – foto: León van Bon/Topcompetitie

Groot feest in huize-Ivar Slik afgelopen weekend. De ex-prof van Roompot-Oranje Peloton wist als thuisrijder de Ronde van Noord-Holland op zijn naam te schrijven. “Deze overwinning plaats ik heel hoog op mijn palmares”, jubelt de einwinnaar tegenover WielerFlits. “De Ronde van Noord-Holland is een grote koers met een mooie erelijst. Om als thuisrijder te winnen is erg mooi. Samen met de Ronde van Midden-Nederland in 2012 en de rit in de Tour of Fuzhou 2018, zijn dit de mooiste momenten in mijn wielercarrière tot nu toe.”

Slik kijkt al weken uit naar deze koers. “Ik had mijn zinnen op de proloog gezet, maar die viel met een zesde plaats tegen. Het was sowieso apart om met windkracht zes in de rug rond te rijden. Ik haalde zodoende een maximumsnelheid van tegen de zeventig kilometer per uur. Ondanks dat mijn resultaat tegenviel, pakte ik wel tijd op mijn belangrijkste concurrenten. Bovendien waren de verschillen met de renners die boven mij eindigden klein. Dus dat viel mee. Maar die harde wind stond er ook nog voor de omloop ’s middags…”

Dat zorgde meteen voor grote verschillen. “Vanaf kilometer 0 ging het op de kant en werd het een zware koers”, vertelt Slik. “De eerste waaier veranderde voortdurend, maar met de ploeg reden we als collectief erg goed. We waren in staat om de groep steeds verder uit te dunnen. Uiteindelijk bleven er zeventien man over, met zes man van Monkey Town-à Bloc. Ik had onderweg bonificatieseconden gesprokkeld en de jongens die tijdens de proloog voor me eindigden, zaten niet in de eerste waaier. Ik wist dus dat ik de leiding zou pakken.”

De koers werd zaterdag in waaiers uiteen geslagen – Bas van der Kooij, Ronde van Noord-Holland 2019, Topcompetitie

Door de derde plek van Van der Kooij, pakte Sliks ploeggenoot ook de leiding in de Topcompetitie. Monkey Town ging dus met twee truien de slotdag in. “Daarin besloten we de koers te controleren. Uiteindelijk sprintte Bas naar een tweede plek en werd ikzelf tiende. Mijn ploeggenoten hebben zich helemaal opgeofferd voor mijn kansen en daar ben ik ze super dankbaar voor. Ik reed nog lek op twintig kilometer voor het einde, maar ik kreeg meteen een wiel van Martins Pluto en drie anderen brachten me daarna terug van voren.”

Al bij al was het dus een topweekend voor de mannen van Monkey Town-à Bloc. “Het koersen in de wind vond ik geweldig”, onderstreept Slik. “Ik ben blij dat het doorgegaan is, ondanks protesten van veel ploegen. Ja, er stond veel wind. Maar onverantwoord was het niet. De opzet van de drie koersen en een klassement ligt mij, omdat het voor een renner als ik ben moeilijk is om te winnen. Nu heb je meer een allrounder als winnaar. Wel vind ik dat er te veel punten (300, red.) waren te verdienen voor het Topcompetitie-klassement.”


Thymen Arensman blikt vooruit op de Giro d’Italia

 Donderdag begint in Italië de Giro d’Italia voor beloften. Met een proloog, drie vlakke etappes, een heuvelrit en liefst vijf bergetappes, belooft het een waar spektakelstuk te zijn. SEG Racing Academy is de enige Nederlandse ploeg aan het vertrek en ze heeft met Thymen Arensman een van de favorieten voor de eindzege in haar midden. Donderdagochtend kun je een uitgebreid interview met hem lezen, alsmede een voorbeschouwing op de koers. Door het ontbreken van een startlijst op het moment van schrijven, is die er nog niet. Stay tuned!


Uitslagen Districts- en Regiokampioenschappen

Traditiegetrouw vinden in het pinksterweekend de Districts- en Regiokampioenschappen plaats. Bij de elite-renners wisten veel clubrenners de Continental-teams te verrassen. In Zuid-Holland was Nick van der Meer de beste bijvoorbeeld, terwijl ook bij het DK Midden (Willem Hoolwerf), DK Noord (Sjors Dekker) en het RK Zuid (Tom Vermeer) een clubrenner op het hoogste treetje stond. Kersverse Alecto-aanwinst Arne Peters kroonde zicht tot districtskampioen in Oost, terwijl Rick van Breda (Monkey Town-à Bloc) in Noord-Holland de beste was.

DK  Zuid-Holland Numansdorp
flag-nr1 Nick van der Meer
flag-nr2 Lennart van Houwelingen
flag-nr3 Jordy Buskermolen
U23: flag-nr1 Rens Tulner

DK Oost Hellendoorn
flag-nr1 Arne Peters
flag-nr2 Wiebe Scholten
flag-nr3 Robin Lowik
U23: flag-nr1 Max Kroonen

DK  Noord-Holland Den Helder
flag-nr1 Rick van Breda
flag-nr2 Stijn Appel
flag-nr3 Gert-Jan Elsenaar
U23: flag-nr1 Jesper Rasch

DK Midden Utrecht
flag-nr1 Willem Hoolwerf
flag-nr2 Roderik Egberink
flag-nr3 Maarten Vierhout
U23: flag-nr1 Gerco Pastoor

DK Noord Wijster
flag-nr1 Sjors Dekker
flag-nr2 Hartthijs de Vries
flag-nr3 Harry Sweering
U23: flag-nr1 Adne Koster

RK Zuid Maren-Kessel
flag-nr1 Tom Vermeer
flag-nr2 Bram de Kort
flag-nr3 Remco Esselaar
U23: flag-nr1 Kelvin Kanen


Ploegwatchers

Alecto – Maxim Horssels

BEAT – Nick Doup

Metec-TKH – Julian Dubbeld

Monkey Town-à Bloc – Youri IJnsen

SEG Racing Academy – Youri IJnsen

Vlasman CT – Maxim Horssels

Nieuwstips: [email protected]

foto: León van Bon/Topcompetitie

 
2 Reacties
Sorteer op:
12 juni 2019
Haha, stelt Vermeltfoort nou dat Alecto kwalitatief beter is dan Roompot vorig jaar? Interessant
    12 juni 2019
    Ik heb Roompot volgens mij nog nooit en-bloc voor een kopman zien koersen.... Misschien toen Groenewegen er heel even reed.

Reacties zijn gesloten.