Wim Stroetinga zegeviert in Himmerland Rundt
zaterdag 2 mei 2015 om 16:15

Wim Stroetinga zegeviert in Himmerland Rundt

Wim Stroetinga heeft de Himmerland Rundt (1.2) op zijn naam geschreven. De Nederlander van Parkhotel Valkenburg was de beste in de Deense eendagskoers. Hij versloeg Asbjørn Kragh (Trefor-Bluewater) en landgenoot Johim Ariesen (Metec – TKH) in de sprint.

De 29-jarige renner volgt daarmee Magnus Cort – die tegenwoordig bij Orica-GreenEDGE rijdt – op. Een dag eerder was Stroetinga al dicht bij de overwinning in een andere Deense koers. Alleen Oscar Landa en zijn ploeggenoot Bob Schoonbroodt bleven hem voor in de GP Viborg.

Ook vrijdag was er Nederlanders succes in het buitenland. Twan Brusselman van Jo Piels won de derde etappe van de Carpathian Couriers Race (2.2U). Hij versloeg de Italiaan Alberto Marengo en de Duitser Silvio Herklotz in de Poolse beloftenkoers.

 
6 Reacties
Sorteer op:
Stroetinga blijft toch wel een van de snelst. Ben benieuwd wat hij een stapje hoger kan laten zien. Ook Ariesen weer netjes 3e.
2 mei 2015
@IKF: Stroetinga komt geen viaduct over, heeft een kans gehad bij Milram.
2 mei 2015
Olympia, s ronde komt er weer aan en die ronde ligt Stroetinga wel. Met de vorm zit het wel snor dus zal hij er wel weer staan. Mooi dat hij hier een zege meepakt.
@Verweggistan Bos en Kittel ook niet.
3 mei 2015
Echt een talentje. Wakker worden WT ploegen!!!
3 mei 2015
Quote:
Fiets - 25 april 2015 om 14:08 Talentje. Ongelofelijk dat geen pro Tour ploeg hem oppikt. Wint toch geregeld zijn wedstrijdjes
Quote:
xistnc - 25 april 2015 om 14:45 Dat zijn de wedstrijdjes waar NL-ers veelvuldig in scoren, waar geen WT-ploegen aan mogen meedoen. Wim wordt bovendien volgende deze maand 30.
Fixed.

Reacties zijn gesloten.