Williams (SEG Racing Academy) wint ouverture in Ronde de l’Isard U23

Williams (SEG Racing Academy) wint ouverture in Ronde de l’Isard U23

foto: Audrey Duval

donderdag 17 mei 2018 om 15:33

De eerste rit in de Ronde de l’Isard 2018 is op het palmares bijgeschreven van Stephen Williams. De 21-jarige Brit van SEG Racing Academy was op het slotklimmetje naar Eycheil de beste. Hij verschalkte in de laatste meters Julian Mertens (Lotto Soudal U23) en Tiago Gomes Antunes (Aldro). Williams is automatisch ook de eerste leider in het klassement.

Hoole schuift mee in vroege vlucht
Na amper tien minuten koers was de vlucht van de dag vertrokken, terwijl beloftenkoersen vaak vanaf kilometer 0 oorlog betekenen. Elf renners sloegen de handen ineen. Het peloton vond het prima. Onder de vluchters was eerstejaars belofte Daan Hoole (SEG Racing Academy), die onder meer Fabio Mazzucco (Trevigiani-Phonix-Hemus 1896) en veldrijder Gage Hecht (nationale selectie Verenigde Staten) met zich mee kreeg. De vluchters verzamelden een maximale voorsprong van drie minuten en veertig seconden. Lotto Soudal U23 had de slag gemist en was op achtervolgen aangewezen. Ze kregen later bijval van de Noorse Uno X-ploeg.

Kopgroep strandt in zicht van de haven
Op de top van de Col de Portet-d’Aspet bleven er vooraan vijf renners over, waaronder nog altijd Hoole. Er volgde een lange afdaling, waarin het vijftal een bonus van een dikke minuut op de voorwacht van het peloton had. Aan de voet van de slotklim hadden de leiders nog altijd een significante voorsprong. Toen de kopgroep uit elkaar viel en de voorwacht van het peloton rap naderbij kwam, was dat het teken voor Williams om aan te vallen. In sneltreinvaart raapte hij de vluchters op en met een dikke kilometer te gaan – nadat Hoole als laatste capituleerde – bleef de Britse klimmer alleen over. Hij gaf zijn leidende positie vervolgens niet meer uit handen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Silent Hill 17 mei 2018 om 15:34

Dat was spannend, seg.

Celestino 17 mei 2018 om 16:19

SEG blijft lekker doorgaan met winnen, klasse seg.

CeRo 17 mei 2018 om 17:39

Zelfs zonder kopman Harm Vanhoucke nog 4 man van LSU23 in de top 8..

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair