Williams (SEG Racing Academy) brengt spanning terug in Giro U23

Williams (SEG Racing Academy) brengt spanning terug in Giro U23

foto: IsolaPress

donderdag 14 juni 2018 om 15:33

Stephen Williams heeft de zevende etappe in de Giro d’Italia U23 2018 gewonnen. De 21-jarige Brit van de Nederlandse SEG Racing Academy-formatie was op Pian delle Fugazze veruit de sterkste en liet Aleksandr Vlasov en William Barta ruim achter zich. De 19-jarige Mark Donovan (Wiggins) is de nieuwe leider. Hij neemt de trui over van Alejandro Osorio.

Burger maakt mede het mooie weer
In de beginfase van deze bergrit wisten in totaal negentien renners zich los te weken van het peloton. Namens het Oostenrijkse Tirol Cycling zat er in de kopgroep één landgenoot mee: de 21-jarige Sven Burger. Hij had gezelschap van enkele klinkende namen in het beloftencircuit, zoals U23-wereldkampioen tijdrijden Mikkel Bjerg, Jasper Philipsen (beiden Hagens Berman Axeon), Edoardo Affini (SEG Racing Academy), Marlon Gaillard (Vendée U) en toekomstig Trek-Segafredo-renner Matteo Moschetti (Polartec-Kometa). Zij verzamelden een maximale voorsprong van zo’n vier minuten.

Williams ontbindt duivels
In het peloton controleerde de nationale selectie van Colombia, in dienst van klassementsleider Osorio. Zij brachten de vluchters gestaag terug, terwijl de kopgroep zelf compleet uiteen was gespat. Op zes kilometer van de meet waren er nog drie leiders over, waaronder Burger. Vanuit de elitegroep daarachter, besloot Williams zijn kans te gaan. Niemand had vervolgens een antwoord op de versnelling van de Britse klimmer. Hij raapte al snel de laatste vroege vluchters op en bouwde een mooie voorsprong uit. Die had hij ook nodig, want Osorio had woensdag een behoorlijke voorsprong genomen. De Colombiaan kende echter een slechte dag en verloor het roze aan Donovan. Williams – die onbedreigd naar de zege reed – staat nu derde op 57 seconden.

foto: IsolaPress

foto: IsolaPress

Dit artikel delen:

8 Reacties

BlancoProCycling 14 juni 2018 om 15:46

Donovan en Williams allebei volgend jaar bij Sky?

0
jessevdalen 14 juni 2018 om 16:42

Williams veruit de beste deze ronde. Verliest hem dadelijk door zo’n stomme vlucht

0
Imbatido 14 juni 2018 om 16:45

Donovan zeer indrukwekkend voor een eerstejaars belofte.

0
Schollekop 14 juni 2018 om 17:16

Team Wiggins geeft dan weer te denken. Vertrouw die Britten voor geen meter.

0
Celestino 14 juni 2018 om 18:48

Zonde dat Williams gister onnodig tijd verliest.. laat zien de sterkste te zijn deze ronde.

0
maklukzat 14 juni 2018 om 19:59

Williams lijkt een grote te worden. Vorig jaar bij Girona hem proberen te volgen tijdens trainingsritje, maar al snel moeten lossen.

0
Dirty Meat 666 14 juni 2018 om 20:35

Hoe zit het met de puntentrui in deze koers? Tot etappe 6 stonden waren de sprinters in de top van het klassement te vinden, ze staan nu echter niet eens meer vermeld in het hele klassement. Iemand?

0
Romāns Vainšteins 14 juni 2018 om 20:37

Die Gianmarco Begnoni, dat gaat een hele kleine worden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone