Wilfried Peeters: “Kittel wilde zijn krachten sparen”

zondag 16 juli 2017 om 08:48
Wilfried Peeters: “Kittel wilde zijn krachten sparen”

foto: Sirotti

Marcel Kittel kwam vrijdag in de etappe naar Rodez in de problemen. De Duitser moest in de finale vroegtijdig passen. Volgens zijn ploegleider Wilfried Peeters was dat echter gepland. “Hij had gezegd: ik ga vandaag niet meedoen”, aldus Peeters tegenover Sporza.

“Marcel wilde zijn krachten sparen voor zondag, want dan wordt het opnieuw een lange dag”, vervolgt Peeters. “Hij gaat hoogstwaarschijnlijk op de eerste col lossen, dus is het een belangrijke zaak om hem goed te omringen. Normaal gesproken blijven Sabatini en Bauer dan bij hem, maar we moeten ook oppassen dat we Martin niet gaan isoleren. Zondag rijden we dus voor twee doelen.”

De voorsprong van Kittel in het puntenklassementen is na de overwinning van Michael Matthews iets kleiner geworden, maar het verschil van 99 punten lijkt nog altijd veilig. “Matthews kan hier en daar iets sprokkelen in de strijd om groen, maar het is nog een lange weg voor hem. Sowieso bekijken we zondag de situatie nog eens opnieuw.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Chaba 16 juli 2017 om 09:06

Zolang Kittel de Tour uitrijdt zal de trui een utopie zijn voor Matthews dit jaar. Daarvoor is Kittel gewoon te sterk op het vlakke dit jaar.

Arema Pro Cycling Team 16 juli 2017 om 09:07

Een “mooi weer” praatje van Peeters..

pirazzi 16 juli 2017 om 09:21

Na vandaag is het verschil waarschijnlijk minder dan 99 omdat Kittel geen punten gaat halen bij de tussensprint.

josi 16 juli 2017 om 10:16

De eerste keer dat hij gelost was zat hij maar met een paar man (waaronder Groenwegen) en leken ze kop over kop te rijden om uiteindelijk weer aan te sluiten. Ik weet niet of dat nou echt een ideale manier is om krachten te sparen.

Gebruikersnaam 16 juli 2017 om 10:45

Aangezien Matthews in Parijs weer een ass-whooping zal krijgen, moet hij van de ritten van vandaag, dinsdag en vrijdag er minstens 2 winnen en eigenlijk alle 3.

maklukzat 16 juli 2017 om 10:54

Nou, het zag er echt niet uit als krachten sparen gisteren. Als ik Sunweb was dan vandaag maar even gas geven op de eerste helling. Wellicht kan TLJ ook een mannetje bijsteken.

Daniel17 16 juli 2017 om 11:06

Groenewegen gaat niet veel sneller omhoog dan Kittel dus ik zou als ik TLJ was geen gas geven.

the student 16 juli 2017 om 11:20

Voor sprinters als groenewegen en kittel was het gisteren ook gewoon een zware dag. Toch best veel hoogtemeters met veel korte kleine heuveltjes. En voor mensen die hier zeggen dat ze niet kunnen klimmen. Voor sprinters doen ze het echt niet slechter dan gemiddeld. Die jongens moeten wel serieus afzien om die tijdslimieten te halen.

NDI22 16 juli 2017 om 11:28

Ik zie Sunweb nog wel een poging doen om Kittel buiten de tijd te laten finishen op woensdag. Net zo’n etappe als toen Demare er uit ging, met veel mensen vroeg mee en het tempo enorm hoog houden. Vandaag zou ook kunnen maar het is eigenlijk te weinig klimmen.

nederbelg 16 juli 2017 om 11:38

@NDI22
Zou inderdaad zo maar even kunnen dat de Tour in een beslissende plooi gelegd wordt door de strijd om het groen ipv die om het geel…

achilles 16 juli 2017 om 11:45

Ach zelfs al finisht hij buiten tijd, zolang hij dat doet in de grote vaste groep met Groenewegen, Greipel, Phinney, Eisel, Kiriyenka en co en hun respectievelijke ploegmaats zetten ze hem er niet uit.

Wordt pas een probleem als hij alleen valt en als enige met pakweg 3 anderen buiten tijd rijdt.

schipperaar 16 juli 2017 om 14:32

Als de trein van Sunweb zich weer laat zien vandaag is de kans aanwezig voor buiten tijd.
Onbegrijpelijk dat hij zich niet wat meer op het klimwerk toelegt zoals Matthews.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair