Wildcards Ronde van het Baskenland naar Spaanse ProTeams en Total Direct Energie

maandag 1 maart 2021 om 13:07
Wildcards Ronde van het Baskenland naar Spaanse ProTeams en Total Direct Energie

Ter illustratie - foto: Cor Vos

De organisatie van de Ronde van het Baskenland heeft aangekondigd welke teams een wildcard ontvangen voor de komende editie, die op 5 april begint. Alpecin-Fenix, dat als beste ProTeam van 2020 automatisch een uitnodiging krijgt, ziet af van zijn deelname.

Naast de negentien WorldTeams gaan ook de Spaanse ProTeams Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA, Euskaltel-Euskadi en Kern Pharma van start in de Ronde van het Baskenland, die vorig jaar als gevolg van het coronavirus werd afgelast. Total Direct Energie is het vijfde ProTeam dat van de organisatie een wildcard ontving.

Afgelopen maand deed de organisatie het etappeschema al uit de doeken. De renners beginnen op 5 april met een individuele tijdrit in Bilbao. Vijf dagen later eindigt de ronde met een korte, maar erg zware koninginnenrit naar Arrate. Ion Izagirre was in 2019 de laatste winnaar van de Ronde van het Baskenland.

Wildcards voor de flag-es Ronde van het Baskenland 2021
flag-es Burgos-BH
flag-es Caja Rural-Seguros RGA
flag-es Euskaltel-Euskadi
flag-es Kern Pharma
flag-fr Total Direct Energie

Dit artikel delen:

5 Reacties

r525 1 maart 2021 om 13:27

Het zal Total geholpen hebben dat ze 2 Spanjaarden hebben aangetrokken, al zijn dat geen renners die ik hier voorin zie meedoen. Simon of Vuillermoz kunnen wellicht nog een leuke uitschieter hebben in de heuvels.

0
DMenchov 1 maart 2021 om 13:36

Leuk zoveel Spaanse pro conti teams opeens weer, maar voor de rest van de pro conti teams is dit natuurlijk niet leuk. Gazprom met Zakarin bijvoorbeeld zou hier toch veel beter passen dan wat ze nu uitgenodigd hebben. Gazprom is op die manier ook al de Giro misgelopen… zo blijft er weinig over waar ze zich kunnen tonen.

0
lo squalo dello Stretto 1 maart 2021 om 13:59

Inderdaad, van Gazprom had/heb ik hoge verwachtingen. Hebben toch ambitieus ingekocht maar ze moeten het natuurlijk ook kunnen tonen.

0
Maillot à Pois 1 maart 2021 om 15:55

Ook geen Quintana dus hier

0
koos1 1 maart 2021 om 16:33

Opvallend ook hier weer geen Arkea. Lijkt erop dat die ploeg toch behoorlijk wat grote koersen gaat missen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone