‘Wilco Kelderman vertrekt naar opvolger Giant-Alpecin’
foto: Sirotti
maandag 29 augustus 2016 om 07:48

‘Wilco Kelderman vertrekt naar opvolger Giant-Alpecin’

Wilco Kelderman zou een knoop hebben doorgehakt over zijn sportieve toekomst. Vorige week wisten wij te melden dat de keuze gemaakt zou worden tussen een langer verblijf bij LottoNL-Jumbo of een nieuw avontuur bij Sunweb-Giant, de nieuwe naam van het huidige Giant-Alpecin. Volgens De Telegraaf heeft de 25-jarige renner voor het laatste gekozen.

Bij de ploeg van manager Iwan Spekenbrink zou hij een contract van twee seizoenen hebben getekend.

[poll id=”306″]

RIDE Magazine
101 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2016 10:18
@Vlugge, Roglic is misschien geen blikvanger maar behaalt wel resultaten voor de ploeg, met hem en Kruijswijk in de Giro heeft TLJ meer publiciteit opgehaald dan ooit. En of er nou 2 of 1 renners van TLJ in de top-10 van de tour eindigen maakt echt niet veel uit.
Vanmarcke vinden wij allemaal heel leuk maar levert het team ook amper publiciteit op (en van winnen kwam het ook niet vaak). Fantastische resultaten gaat Boom ook niet neerzetten misschien maar hij levert zeker meer Nederlandse publiciteit op. Denk eigenlijk dat TLJ er de afgelopen jaren op vooruit is gegaan, qua resultaten maar ook als ploeg in geheel. Het feit dat ze zo aan het internationaliseren zijn doen ze echt niet zomaar, zal echt ook wens zijn vanuit de ploeg.
29 augustus 2016 10:21
En nu maar hopen dat de nieuwe omgeving Kelderman er weer bovenop helpt. De één gedijt waar een ander mislukt: Poels zweert bij Sky, maar Wiggins walgt ervan. Talent komt uit de verf in het klimaat dat past. Gelukkig verschilt de visie en de aanpak van ploegen en ploegleiders!
Ik ben nieuw hier en verbaas me over de benadering van veel gasten. Wat een gezeur! Oké, iedereen mag z'n voorkeur hebben, maar je houdt van de sport of niet. Winnen en verliezen hoort bij elkaar. Supporter ben je in voorspoed en (juist in) tegenspoed. Soms denk ik wel eens dat Nederlanders niet van sport houden, maar alleen van winnaars...
29 augustus 2016 10:32
Oh, en daarnaast, wat heeft Kelderman nou voor resultaten neergezet afgelopen jaar? Ik denk dat dit een hele goede move kan zijn, wie weet zorgt dit voor de nieuwe impuls aan zijn carriere die hij nodig heeft!
29 augustus 2016 10:33
+1 Niklas, iets met spijkers en koppen!
29 augustus 2016 10:33
Ik hoop eigenlijk dat ze Kelderman eerst eens als kopman laten uitspelen in kleinere rondes, met zijn redelijke tijdrit erbij kan hij denk ik heel kort eindigen in bv Parijs-Nice, Baskenland, Romandie, Zwitserland. Vervolgens mag hij dan als superknecht van of Dumoulin of Barguil naar de grote rondes en daar leren van deze mannen. Volgens mij heeft Wilco het namelijk vooral in zich om bij rondjes over een week wereldtop te zijn.
29 augustus 2016 10:33
@OscarV
Ik ben juist een fel tegenstander van klassementsrenners die rittenkapers worden, dus ik roep juist dat Gesink GEEN afstand moet doen van het klassment.
Mijn bron voor Dumoulin is een interview van hemzelf tijdens of na de OS waarin hij ging uitleggen of hij nog maar even moest kijken wat hij zou gaan doen, ritten of klassement.
Ik hoop dat hij zo verstandig is om zich toe te leggen op het klassmentswerk en laat die ritjes maar over aan renners met minder talent als Lindeman etc..
29 augustus 2016 10:47
Maar je loopt dus achter, Johnny7, zoals OscarV al aangaf. Het is jammer dat je niet meer je best doet om op de hoogte te blijven...
29 augustus 2016 10:50
@ Vlugge > Roglic is een ruwe diamant en daarnaast een lekker vreemde vogel met hoog fanpotentieel. Wat hij als nieuwkomer heeft laten zien dit seizoen vind ik bijzonder indrukwekkend, is die gast niet voor de klassiekers op te leiden ?
29 augustus 2016 10:54
Hopelijk pakt deze verandering van omgeving voor Kelderman positief uit. Zou mooi zijn.
Trackrecord van het Giant-mgmt op ronde-gebied is niet erg indrukwekkend.

@Frits des Jeux,
Kelderman heeft in het afgelopen jaar drie keer in de leiderstrui gereden in een WT-rondje van een week. Aan het eind zakte hij meestal er doorheen. Alleen Eneco 2015 bleef hij op peil. het schort aan stabiliteit, omgaan met druk en dergelijke. Misschien kan Giant-mgmt hem daarbij helpen, alleen heeft het Giant-mgmt geen enkel trackrecord op dat gebied, qua rondewerk.
Leren van Barguil? Zeg nooit nooit, maar het lijkt mij onwaarschijnlijk en daarom zeer interessant als Kelderman dat volgend jaar in een interview gaat aangeven.
29 augustus 2016 10:59
Leren van Barguil, die al meermaals bewezen heeft een constante klassementsrenner te zijn?
29 augustus 2016 11:00
Als er geld vrijkomt na het vertek van Kelderman dan zou ik alsnog proberen een Leopold König binnen te halen. Ik geloof niet dat hij ergens al getekend heeft en als je een echt goede klimmer wilt binnenhalen. Natuurlijk moet hij dan ook voor eigen kansen kunnen koersen maar dat is toch geen probleem. Ik ben geen voorstander van alle ballen op Kruijswijk want ondanks zijn ontegenzeglijke talent is hij een erg kwetsbaar en toch ook wat wisselvallige renner.
29 augustus 2016 11:03
Roglic? Denken de meesten hier dat de gemiddelde wielrenliefhebber uit Nederland zit te wachten op een buitenlander die de vlag moet hoog houden voor een nederlandse ploeg? De nederlandse sponsors en de gemiddelde wielrenvolgers in Nederland zien toch het liefste een nederlander. Koen de kort zegt vandaag ook in de Telefgraaf: "Maar zie wat er daar gebeurt: iedereen rijdt in dienst van een buitenlander (George Bennett) en niet eens voor iemand als Robert Gesink.”
29 augustus 2016 11:11
Goede zet van Kelderman. Nu kan hij dat pruts team eindelijk verlaten om bij een echt WT waardig team te rijden.
29 augustus 2016 11:12
@Omhoog73
Mijn gedacht, als je sporza kijkt hoor je de Belgische commentatoren regelmatig Belgen hier en Belgen daar trots vermelden, en met reden je mag chauvinistisch zijn maar op wielerflits lees je wat Lotto Jumbo betreft buitenlanders hier , buitenlanders daar , of is die niet goed voor Lotto Jumbo of zou hij niks zijn ? Wat mij betreft neen , twee of drie goed presterende buitenlanders is "voor mijn persoontje" genoeg , maar dat is dus mijn mening andere volgers hebben andere meningen.
29 augustus 2016 11:14
Leren van Barguil ja. Bijvoorbeeld hoe je met wat pijntjes doortrapt. Barguil rijdt een klassement vorig jaar ondanks een breuk in de knie. Kelderman rijdt als een jonge juffrouw in de rondte als hij onderuit schuift in een bocht. Vervolgens komt er niets meer uit die jongen. Ook heeft Barguil al twee ritten gewonnen in vuelta op tactisch sterke wijze.
29 augustus 2016 11:15
Zo Niklas. Dat was den spijker op z'n kop! +1
29 augustus 2016 11:25
Dit hoeft niet slecht te zijn. Succes Wilco, ik hoop dat het een goede keuze is!
Jammer op zich dat hij vertrekt, maar naar Giant is wel leuk. Dat is toch ook nog steeds een beetje Nederlands.
29 augustus 2016 11:25
@omhoog

Iedereen was ook fan van Freire en ook iedereen vindt Sagan geweldig (ook al rijdt die niet in een Nederlandse ploeg).
Een buitenlander kan gewoon een publiekslieveling zijn.
29 augustus 2016 11:26
Sunweb Giant straalt ambitie uit. Prima keuze van Kelderman om bij Giant te tekenen. Bij TLJ zit geen vooruitgang meer. Die gokken al jaren op het verkeerde paard.
29 augustus 2016 11:26
@omhoog73 De kort is de laatste die lotto jumbo hierop moet aanwijzen, rijdt al jaren voor buitenlandse kopmannen Kittel, Degenkolb, Arndt, Barguil ookal team het team nog onder een Nederlandse licentie fietste.
29 augustus 2016 11:27
Hij had volgens mij beter naar sky kunnen gaan, daar kan die veel meer leren.
29 augustus 2016 11:31
prima verandering voor Kelderman. De druk zal een jaar weg zijn. En wat hij de laatste twee jaar presteerde was vrij weinig. Veel mensen vergeten dat Lotto-Jumbo niet meer zoveel te besteden heeft. Ze kiezen duidelijk voor een andere koers. Kruijswijk voor de Giro/Vuelta klassementen, Groenwegen/Gesink voor een vrije rol in de tour. Boom voor Sven voor de klassiekers. Vanmarcke is een dure jongen. En dan zal Boom ook weer meer in het veld mogen rijden.

Its all about the money. Ik ben benieuwd naar volgend jaar.
29 augustus 2016 11:31
Ik wens Wilco een super tijd bij Giant. Een mooie ploeg voor hem om op te vallen want Dumoulin moet nog gaan leren een klassement te rijden en dat duurt nog wel een jaar of twee of gaat misschien helemaal niet succesvol zijn. Dat sky nog steeds naar hem hengelde (volgens nu.nl) zegt nog steeds dat hij een groot talent is. Die hengelen nooit naar de minsten.
29 augustus 2016 11:39
De beste keuze van Wilco. Sunweb echt 'n topploeg! Bij LTJ blijft niet veel over ! En alleen op Krijswijk wedden in de Giro ? Zet er mijn geld niet op !
29 augustus 2016 12:19
Jammer dat hij juist naar Giant gaat, ben echt al mijn sympathie verloren voor die ploeg door de manier waarop ze met hun renners omgaan..

Reacties zijn gesloten.