Wilco Kelderman klaar voor rentree in Ronde van Zwitserland

maandag 10 juni 2019 om 13:11
Wilco Kelderman klaar voor rentree in Ronde van Zwitserland

foto: Cor Vos

Wilco Kelderman hervat in de Ronde van Zwitserland de competitie na zijn zware val in de Ronde van Catalonië. De Nederlander van Sunweb is volledig hersteld van de blessures die hij overhield aan de valpartij.

Voor Kelderman sloeg in de Ronde van Catalonië het noodlot toe, toen hij in de finale van de vijfde etappe zwaar ten val kwam. Het incident gebeurde op een rotonde in de laatste kilometers toen hij werk verrichtte voor kopman Michael Matthews. Kelderman reed op kop van het peloton en ging hard een bocht in, waarna hij wegschoof en op de grond viel. Naderhand kwamen een breuk in een nekwervel en een gebroken linkersleutelbeen aan het licht.

Daardoor moest hij een kruis zetten door zijn deelname aan de Giro d’Italia. Een succesvolle operatie aan zijn sleutelbeen volgde en hij moest meerdere weken een nekbrace dragen voor zijn gebroken nekwervel. “Wilco mocht zijn nekbrace een maand geleden afdoen en vrijwel direct daarna heeft hij de training hervat”, laat ploegarts Camiel Aldershof weten. “Alles gaat nu goed en hij kon al een zeer goed trainingsblok neerzetten.”

Momenteel is Kelderman tweeënhalve week op trainingsstage op Tenerife en de Nederlander vordert goed. “We kunnen wel stellen dat hij klaar is voor de Ronde van Zwitserland volgende week”, aldus Aldershof.

‘Blij met de vorm’
“Ik kijk ernaar uit om terug te keren in koers en ik ben erg blij met mijn vorm op dit moment”, zegt Kelderman. “We hebben de laatste twee maanden hard toegewerkt naar de best mogelijke conditie in aanloop naar de komende wedstrijden. Het proces was niet altijd ideaal en fijn, maar vier weken op de indoortrainer en een goede planning van het team en mijn trainer brachten me al naar een degelijk niveau.”

Selectie Sunweb voor de flag-ch Ronde van Zwitserland 2019
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-de Nikias Arndt
flag-ch Marc Hirschi
flag-de Lennard Kämna
flag-nl Wilco Kelderman
flag-au Michael Matthews
flag-ie Nicholas Roche

Focus op ritzeges met Michael Matthews

Sunweb richt zich in de Ronde van Zwitserland met name op dagsuccessen, meldt de ploeg in een persbericht. “We hebben een goede ploeg voor de tijdritten en de heuvelige etappes”, zegt ploegleider Luke Roberts. “Met Michael richten we op de sprintetappes en hij wordt gesteund door Søren, Lennard en Nikias. Tevens is dit Marcs eerste profkoers in zijn thuisland en hij kijkt ernaar uit om zijn stempel te drukken op de koers.”

Tot slot moeten de teruggekeerde Kelderman en Nicholas Roche voor het mooie weer zorgen in de bergetappes.

Dit artikel delen:

15 Reacties

boehoe 10 juni 2019 om 13:20

Goed nieuws! Hopelijk samen met Tom een koningsduo in de tour. Daar kan sunweb het dan qua selectie ook direct bij laten. Al die nobody’s rijden toch alleen maar in de weg.

KennyKlimmen 10 juni 2019 om 14:01

nobodies als Mich. Mathews, SKA en Roche?

flitsvolger 10 juni 2019 om 13:26

Als hij in Zwitserland maar niet voor het klassement gaat, dan is de druk er voor hem af en gaat het wel weer goed komen voor de Tour.

xistnc 10 juni 2019 om 13:32

In Zwitserland wordt hij ingezet om op kop te rijden voor Matthews. En dan nog het NK overleven.

rennerske 10 juni 2019 om 13:45

En nou is het potverdrie afgelopen met die malheur. Belofte inlossen, en gaan!

quickstep 10 juni 2019 om 13:58

3 dagen geef ik hem dan ligt hij weer op de grond

vanSpringel 10 juni 2019 om 21:25

Ik zet in op de 2de dag.

west 10 juni 2019 om 14:07

Ronde van Zwitserland + Nk is dan al het wedstrijdritme dat ie heeft… Ik hoop dat ze em aan zijn verstand kunnen peuteren dat ie zich die eerste week iedere dag op kilometer 30 gewoon moet laten uitzakken en zonder gedonder op 20 minuten moet binnenkomen…

Fassa Bortolo 10 juni 2019 om 14:16

Het Zwitsers asfalt is gewaarschuwd!

Wildebert 10 juni 2019 om 14:19

Mooi dat hij er weer bij is. Hals und Beinbruch!

Jean Dumas 10 juni 2019 om 14:41

IJzersterke selectie. Ze kunnen het wel.

Jungle Man 10 juni 2019 om 15:17

Goed dat ie er weer aankomt. Heb de 1e week van het tour programma nog niet bekeken mbt gevaarlijke etappes voir Kelderman. Als ie daar doorheen komt zie ik kansen voor hem voor top 1o in de tdf

VerstandOpNul 10 juni 2019 om 15:35

4 weken rijden op een hometrainer.. niet iets waar je per sé beter van gaat sturen..

robhert 10 juni 2019 om 23:46

Ja, hij had inderdaad gewoon met z'n nekbrace om op de weg moeten trainen. Man man man

Edit redactie: Gedraag je

Marik 13 juni 2019 om 13:18

Ik blijf het een mooie renner vinden. Deze man heeft zoveel potenties, volgens mij gaat het bij hem om het echte geloof in eigen kunnen. Als dat er komt dan ben ik ervan overtuigd dat hij podiumkandidaat is in elke grote ronde waar hij start.

Headlines

Materiaalzone

Populair