Wilco Kelderman: “Ik mis wat koersritme voor zulke aankomsten”
foto: Sirotti
dinsdag 28 augustus 2018 om 19:13

Wilco Kelderman: “Ik mis wat koersritme voor zulke aankomsten”

Wilco Kelderman kwam in de vierde Vuelta-rit naar Alfacar als twintigste over de streep; onze landgenoot van Sunweb zakte twee plaatsen in het klassement na een late aanval van Simon Yates en Emanuel Buchmann en staat nu vijfde.

“Het was een explosieve finale en ik ben blij dat ik bij de eerste groep was. Ik mis een beetje wedstrijdritme voor aankomsten als deze, maar ik was er en dat is wat telt”, zei Kelderman na afloop.

Ook zijn ploegleider Aike Visbeek zag dat het een zware dag was onder warme omstandigheden. “De jongens hebben het goed gedaan en de eerste echte test voor Wilco in de bergen ging goed. We moeten ons blijven concentreren om verder te groeien in deze koers. De jongens waren op de belangrijkste momenten in positie en Wilco was goed beschermd tot aan de slotklim.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2018 19:34
Wilco was inderdaad goed beschermd tot aan de slotklim door de Australische jongens. Dat koersritme komt wel, we zitten tenslotte pas in de 1e week. In de 3e week zal hij op zijn best moeten zijn. Zegt genoeg over zijn basisconditie dat hij er toch redelijk goed bij zit. Staat ook nog goed in het klassement.
28 augustus 2018 20:26
Prettig dat hij er weer lijkt te staan en overeind blijft. Begrijpelijk dat hij weer even aan dit niveau moet wennen.
Sunweb 17e in het ploegenklassement overtuigd echter helaas niet. Wilco lijkt mij verder gevoelig voor sfeer en ik hoop dat deze goed is. Want er verlaten er een paar dit team en er zijn wat jonkies mee die net komen kijken. En hun sprinter komt er voorlopig niet aan te pas.
    28 augustus 2018 20:58
    Mja, er is natuurlijk pas 1 sprint geweest, en dat was nu niet bepaald een typische sprintetappe. De kansen voor Walscheid komen hopelijk nog. Sowieso zijn allereerste grote ronde ooit, en dan ook nog als invaller.
    29 augustus 2018 07:45
    Inderdaad, Sunweb als ploeg en met name zijn Aussies vallen me tot nu toe tegen.
28 augustus 2018 21:44
Hij staat er beter voor dan vorig jaar na de eerste bergrit. Toen kon hij niet volgen. Hopen dat hij nu ook beter wordt. Podium is mogelijk als hij niet valt uiteraard.
    28 augustus 2018 22:19
    Ik denk hoogste trede van het podium. Go Wilco Go
    Word nog moeilijk voor Sunweb Tom Giro 1 en 2 Tour 2 En Wilco Vuelta 1
    Wie wordt dan volgend jaar hun kopman en beter wie gaat hun helpen om deze prestaties of meer te verbeteren na leegloop van de ploeg en nog geen echte goede aankopen.
    29 augustus 2018 08:20
    Niet zo moeilijk. Tour > giro > vuelta
28 augustus 2018 22:27
Zo moeilijk zal het niet worden. Dumoulin heeft zijn twee tweede stekken al laten zien. Bij Kelderman valt dat te bezien. Ik geloof er niet in drie weken lang. En anders zal zijn portie pech hem nog wel een nekslagje geven.
    29 augustus 2018 07:46
    Pech, de naam zegt het al, is iets wat niet altijd gebeurd.
29 augustus 2018 17:48
So far so good voor Wilco, doe zo door

Reacties zijn gesloten.