Wilco Kelderman houdt kneuzingen over aan late val
Kelderman in het wiel van Sagan - foto: Sirotti
zaterdag 23 juli 2016 om 18:57

Wilco Kelderman houdt kneuzingen over aan late val

Wilco Kelderman leek af te stevenen op een plaats bij de eerste vijf in de voorlaatste Touretappe naar Morzine, maar uiteindelijk werd het een zevende plek. In de afdaling van de Joux Plane naar de finish kwam de klimmer van LottoNL-Jumbo ten val. Daarbij heeft hij kneuzingen opgelopen, meldt zijn ploeg.

Kelderman sprong mee in de aanval en kwam op de top van de laatste col, de Joux Plane, bij medevluchter Julian Alaphilippe. Niet ver daarvoor reden drie leiders, waarvan Ion Izagirre de sterkste bleek. Onze landgenoot kwam echter ten val en finishte uiteindelijk als zevende. Aangezien de organisatie Kelderman wel dezelfde tijd geeft als Alaphilippe, lijkt het erop alsof dat in de laatste drie kilometer moet zijn gebeurd.

Na de etappe werd de gehavende Kelderman gecontroleerd, maar daar bleek hij niets gebroken te hebben.

Tegenover de NOS doet de klassementsrenner zijn verhaal: “Vlak voor de laatste kilometer was er ineens een scherpe bocht en mijn wiel slipte op een witte streep. Hierdoor raakte ik van mijn fiets en ging ik met zestig, zeventig kilometer per uur volle bak met mijn rug de hekken in. Dat deed behoorlijk veel pijn en was wel vervelend. Het deed zo veel pijn dat ik eigenlijk niet meer kon trappen, dus ik ben naar de finish gebold. Gelukkig alleen kneuzingen, dat valt mee. Ik ga morgen gewoon starten en dan zien we wel.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
24 juli 2016 02:45
hij ging wel hard neer hoor, niet normaal meer.

het was een leerzame tour voor hem en ik ben er van overtuigd dat het er bij de bever nog wel gaat uitkomen in de komende jaren. die gaat echt nog wel podium rijden in een grote ronde.,..
24 juli 2016 08:25
Wat een lelijke crash!
24 juli 2016 08:39
Kelere wat een crash...
Als je vaker dan gemiddeld crasht, geen Froome klasbak bent maar net daaronder maar wel mee wil doen voor GC dan heb je 99 van de 100 keer wat uit te leggen. Wielrennen bestaat voor 95% uit teleurstellingen maar voor deze gozers nog veel meer lijkt het.
Kelderman, Gesink, Mollema, Jurgen VDB...
Die jongens zijn niet te benijden. Werkelijk alles moet kloppen om een voor het publiek gemiddelde prestatie te halen.
Gebeurt dit niet dan ben je een ... vul maar in, op Wielerflits ben ik 1001 scheldwoorden tegengekomen.
Terwijl objectief gezien zij juist het meeste karakter hebben. Want wie wil nou in zo'n positie zitten? Je rijdt altijd op je max want je moet meezitten. Nooit een geintje op de fiets zoals de rittenkapers of sprinters. Je bent vaak voor de tv het zichtbaarst als het minder gaat. En dan mag je het weer uitleggen. Doordat je op je max rijdt, val je wat vaker. Maar altijd vooraan en niet achteraan. En daar gaan de internetcowboys weer :)

Na het interview van JVDB van deze tour heb ik mijn mening grondig herzien t.o.v. de net wat mindere klassementsrenners.

Helden zijn het!
24 juli 2016 10:41
@teunster, helemaal mee eens, mooi verwoord!
24 juli 2016 10:55
Hij is nog amper 25, kan best groeien maar zal vooral moeten leren sturen, een goeie daler maakt in no time 30 sec goed en gaat zelden rechtdoor en als ie rechtdoor gaat kan ie vaak zn fout nog herstellen omdat ie niet bang is. Mountainbiken dus en afvallen want zijn gezicht staat verre van scherp zoals bij de gedomineerde sky ploeg, pak die kans wilco en je gaat zeker nog herrijzen bij wout en ontzettend bijleren. Sterkte met je herstel.
24 juli 2016 16:29
Ik zag de beelden nog, maar hij ging echt hard op zijn plaat. Het viel me dat hij ook vlak achter Nibali zat op het moment van de crash, hij heeft dus een goede afdaling gereden, en behoorlijk wat dicht gereden op Nibali. Alaphilppe was niet te zien, die heeft hij dus flink op achterstand gereden in de afdaling
25 juli 2016 03:30
Hij lijkt me wel een beetje wat hebben van Cadel Evans. Die was op 25-jarige leeftijd ook nog pas aan het leren wat hij kon. Twee jaar later werd hij 4e in de Tour en een paar jaar later was het echt raak.

Reacties zijn gesloten.