Wilco Kelderman: “Denk dat het mogelijk is om dit jaar twee grote rondes te doen”

maandag 11 mei 2020 om 17:05

Wilco Kelderman hoopt dat hij dit jaar twee grote rondes kan rijden. Dat vertelde de 29-jarige kopman van Team Sunweb tijdens een interview met Bureau Sport. Hij is blij met de komst van de nieuwe wielerkalender.

“Naar omstandigheden gaat het goed”, vertelt de in het Belgische Lanaken woonachtige Kelderman. “Wij kunnen hier nog gewoon buiten trainen en dat is ook wat ik het liefste doe”, geeft hij aan. “Het is balen dat de koersen niet doorgaan. Maar ikzelf en mijn familie zijn nog fit. Dat is het belangrijkste.”

“Ik sta open voor de Tour”
De Giro was dit jaar eigenlijk zijn hoofddoel. Kelderman weet nog niet of de nieuwe wielerkalender hier iets aan zal veranderen. “Ik sta voor open om de Tour te rijden. Het is even afwachten waar de ploeg mee komt”, geeft hij aan. “De ploeg is denk ik nu een nieuwe planning aan het maken. Ik weet nog niet wat mijn programma gaat zijn. Maar zoals ik het nu zie, is het wel mogelijk om twee grote rondes te doen. Ik zou dan bijvoorbeeld de Tour kunnen combineren met de Giro of de Vuelta”, oordeelt hij. “Welke van de twee dat wordt, maakt voor mij niet zoveel uit. Ik ben al blij wanneer ik weer mag koersen. Maar alles is nog onzeker. We kunnen er niet vanuit gaan dat de kalender zo blijft zoals die nu is,” voorspelt hij.

Hoewel de Giro voor een belangrijk gedeelte overlapt met de klassiekers, is hij niet bang voor een gedevalueerd deelnemersveld. “Degene die in de Giro voor het klassement rijden, gaan echt niet afstappen voor de klassiekers”, denkt Kelderman. “Er zijn altijd een stuk of tien jongens die vol voor de winst gaan. Die gaan dan niet zomaar afstappen. Al denk ik dat de spreiding van goede renners wel groter gaat zijn. Dus wellicht is er meer kans om korter te rijden.”

Kelderman is verheugd met de komst van de nieuwe kalender. “Ik was echt superblij toen ik dat schema zag”, bekent hij. “De grootste koersen staan nog gewoon op de kalender. Dat is het aller belangrijkste. Wanneer dit doorgaat, zou dat super zijn. Dan heb je drie maanden lang supermooie wedstrijden achter elkaar”, kijkt hij vooruit.

Dit artikel delen:

12 Reacties

koos1 11 mei 2020 om 17:39

Gokje voor de Kopmannen voor de 3 grote rondes bij Sunweb:
Tour: Kelderman, Benoot en Matthews
Giro: Oomen
Vuelta: Kelderman (en Roche)

LB108 11 mei 2020 om 17:52

Beginnen met eentje zonder vallen

Martino87 11 mei 2020 om 18:05

Dit is zijn kans om een keer podium te rijden in een grote ronde, maar dan moet hij het wel slim aanpakken en niet naar de tour gaan.

Titaantje 11 mei 2020 om 18:07

denk het ook koos, maar ik zou liever kelderman in de giro zien.

Dumoulinke 11 mei 2020 om 18:14

Laat links liggen, die Tour, Kelderman.

Reden 1: In de Tour staan alle toppers al aan de start, waardoor hij zelfs buiten de top tien kan eindigen.
Reden 2: Hij verschijnt dan minder fit in de Giro, wat eeuwig zonde is. Een fitte Kelderman in een Giro waarin nauwelijks een grote naam aan de start staat, kan heel hoog eindigen, zelfs op de tweede plek achter winnaar Evenepoel.

EducationSecond 11 mei 2020 om 18:16

Wordt tijd dat Wilco meer in zichzelf gaat geloven. Opeisen die plekken en voor de prijzen gaan fietsen!

josi 11 mei 2020 om 18:16

Als ik hem was zou ik de Giro doen, veel meer kans op een goed resultaat. De Tour en Giro lijken me niet echt te combineren, zelfs al rijd je 1 van de 2 niet voor een klassement.

Etio 11 mei 2020 om 18:21

Mee eens ja, tenzij hij in de Tour puur voor een ritzege gaat en bijvoorbeeld na de tweede rustdag of na bijvoorbeeld Etappe 16 van de Tour het voor gezien houdt. Maar uitstappen in de Tour: dat doe je niet zomaar.

Ik zou ook zeggen: gooi alles op de Giro Wilco! Het podium en zelfs de winst is dan mogelijk.

BenderBeach 11 mei 2020 om 18:26

Heb ook zin om weer over wielrennen te praten wielrennen te kijken en Wilco te zien schitteren, want ik denk dat hij dat gaat doen!

NCK17 11 mei 2020 om 18:27

Zoals velen hier al zeggen, vol voor de giro gaan, daar kan je met wat geluk podium rijden.

Panache 12 mei 2020 om 07:00

Podium? Kelderman is misschien niet eens meer een kopman. Echter: ook vanuit de luwte kan je resultaten boeken (zie zijn teamgenoten in juli 2017). Ik wens hem daar veel succes mee.

harryjohan71 12 mei 2020 om 10:56

Het is afwachten in hoeverre het mogelijk is om vrij te reizen in juli/augustus. Spanje gaat nu 2 weken quarantaine instellen. Engeland heeft dit ook per 1 juni naar mijn weten. Als andere landen dit ook gaan invoeren, is het maar de vraag in hoeverre de renners hun gewenste programma overeind kunnen houden.

Headlines

Materiaalzone

Populair