Wilco Kelderman: “De wedstrijd gaat weer door”

zaterdag 26 augustus 2017 om 18:13
Wilco Kelderman: “De wedstrijd gaat weer door”

foto: Sirotti

Wilco Kelderman heeft de achtste etappe in de Ronde van Spanje afgesloten met een 25ste plek. De kopman van Sunweb moest op de steile beklimming van de Xorret de Catí minder dan een halve minuut toegeven op klassementsleider Chris Froome. Over het uitsluiten van ploegmaat Warren Barguil zegt hij tegen WielerFlits: “De wedstrijd gaat weer door.”

Tevreden met hoe de beklimming is gegaan?
“Ja, de jongens zetten me goed af. Ik kon gelijk in mijn ritme komen. De beklimming was super steil, dus het was mijn eigen tempo rijden.”

Was het lastig om vandaag de knop om te zetten na het voorval met Barguil?
“Het is wel even lastig, want het is natuurlijk niet normaal. Maar de wedstrijd gaat weer door. Wat er op de planning stond, doen we gewoon en daar ligt dus ook de focus. De jongens leveren gewoon perfect werk.”

Ga je hem (Barguil, red.) missen in het restant van deze Vuelta?
“Weet ik niet… En daar hoef ik ook niet meer over na te denken.”

Dit artikel delen:

84 Reacties

Chaba 26 augustus 2017 om 18:17

Ga je hem missen? Nee, totaal niet ik bedoel daar hoef ik niet meer over na te denken. ;)

Arry1337 26 augustus 2017 om 18:33

Waarschijnlijk heeft hij al zijn invloed gehad op de sfeer in de ploeg, anders kan ik deze reactie van Kelderman niet interpreteren.

debbie1998 26 augustus 2017 om 18:57

als kiespijn.

Jean Dumas 26 augustus 2017 om 19:02

Kelderman moet veel moeite doen voor een toptien, dat blijkt iedere dag maar weer. Als je net de sterkste klimmer in de Tour bent geweest, zoals Barguil. En je moet op een subtopper wachten? Ik zou er ook moeite mee hebben.

Meeskool 26 augustus 2017 om 19:05

Tussen Kelderman en Barguil is het wel vaker hommeles geweest, toen ze nog geen ploeggenoten waren, iets met aanklampen volgens mij

Pietertje2 26 augustus 2017 om 19:11

@jean Dumas

Prima dat hij niet wil knechten maar zeg dat dan voor de Vuelta.
Nu rekent Sunweb erop dat hij knecht en als dat dan nodig is dan geeft hij niet thuis.

Koel 26 augustus 2017 om 19:34

Pietertje2 – 26 augustus 2017 om 19:11
Als Kelderman er nu afgereden was kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar lek is pech.
Daarbij komt dat door zijn gedrag Oomen dubbel hard moet werken en dat is zelfs a-sociaal te noemen.
Hij heeft het iets te hoog in zijn bolletje gekregen, het valt ook niet mee wanneer je opeens de held van Frankrijk bent.

Jean Dumas 26 augustus 2017 om 19:37

Kern van de zaak is dat WK niet goed genoeg is voor het kopmanschap in een GR. Voor eigen kans in de Dauphiné en knechten voor TD, dat is zijn plaats – overigens helemaal geen schande. De huidige groterondewinnaars hebben of hadden luitenanten als Landa, Valverde, Scarponi (RIP), Mollema.

schipperaar 26 augustus 2017 om 19:43

@koel
In het hooggebergte had Barguil juist van waarde geweest als Wilco kon volgen, niemand die hem verbiedt te volgen maar niks frusterender dan drie weken met de handrem erop, ook voor Sam.
Elkaar niet uit kunnen staan maakt het er ook niet makkelijker op om te knechten, ploegleiding had eerder in moeten grijpen.
Love ende woorden trouwens van Wilco , kan mij t schelen lijkt het, niet normaal.

Koel 26 augustus 2017 om 19:52

schipperaar – 26 augustus 2017 om 19:43
Barguil moet gewoon doen wat er van hem wordt verwacht en hetgeen er afgesproken is, daar wordt hij voor betaald!
Hij heeft medewerking gekregen om een jaar eerder te mogen verkassen, hij was een van de kopmannen in de TdF en nu moest hij zich schikken in de rol van knecht.
Kelderman verdient de kans om te laten zien wat hij waard is, dan kun je als ploegleiding niet lijdzaam toe zien hoe iemand lijdzaam verzet pleegt.

Fernandi 26 augustus 2017 om 20:04

Je zwamt weer eens uit je nek schipperaar.
Alles bij elkaar verzinnen om je persoonlijke favoriet te bewieroken.
Bijna net zo walgelijk gedrag als sooike.

schipperaar 26 augustus 2017 om 20:05

@koel
Dacht dat ze konden anticiperen bij Giant, na een week nog niet inzien dat beide knechten een hoger nivo etaleren en toch alle kaarten op Wilco.
In de tour stond Barguil er alleen voor en klaagde nooit om gebrek aan knechten. Warren de zwarte piet, Wilco de zeurpiet.
Hij heeft overigens gewoon gevraagd om te mogen vertrekken waardoor een flink budget vrij kwam, mes snijdt aan twee kanten lijkt mij en enig krediet na een superbe tour(twee klinkende etappezeges in mijn ogen) had op zijn plaats geweest..

Pietertje2 26 augustus 2017 om 20:07

@schipperaar

Nee hij was van waarde geweest als hij zich had laten uitzakken en het gat mee had dicht gereden.
Je doet nu net of Barguil de beste klimmer ter wereld is maar dat is hij zeker niet, staan er nog aardig wat boven.

Romāns Vainšteins 26 augustus 2017 om 20:10

Je bent gewoon ronduit onnozel als je werkelijk denkt dat je Barguil, met 2,5 touretappe + bollen en dus een heldenstatus fris op zak, even als knecht gaat inzetten voor Kelderman. Had hem niet meegenomen dan.

TykkeThor 26 augustus 2017 om 20:10

@Jean Dumas
Dat Barguil de beste klimmer van de Tour was, wat ik waag te betwijfelen, lijkt me totaal irrelevant aangezien allang was afgesproken dat Kelderman kopman zou zijn deze Vuelta en uit niets blijkt dat Barguil de betere is deze Vuelta. Daarnaast worden de kansen op een ritzege helemaal niet kleiner geworden als Barguil zich gewoon had laten afzakken.

chassepatate 26 augustus 2017 om 20:17

Team Sunweb heeft een wat langere termijn plan met Kelderman, ze hebben vertrouwen in zijn talent en mogelijkheden als klassementsman. Ik denk dat dat vertrouwen terecht is. Maar belangrijker is nog dat je dat vertrouwen niet de eerste de beste ronde bij wat tegenvallers weggooit. Dan wordt het nooit wat. Terecht dus dat Barguil op zijn nummer is gezet.

vlek 26 augustus 2017 om 20:22

Barguil meenemen als knecht van Kelderman slaat toch nergens op? Stukje mismanagement van de bovenste plank om zo’n renner in die rol te willen proppen.

Jacco van Stierop 26 augustus 2017 om 20:25

@Jean Dumas
Geheel mee eens. Op zich prima dat men er voor kiest Kelderman eens uit te proberen als kopman maar zorg dan voor de juiste omstandigheden. Bij Kelderman is dat luwte en rust en dat had Barguil , als hij het weer op zijn heupen zou krijgen, hem kunnen verschaffen. Een bliksemafleider.
Je moet renners niet tegen hun natuur in laten koersen. Van Barguil, druistig en nog vol adrenaline van zijn successen van een maand geleden, kan je niet verlangen dat hij zich opeens als een volgzaam schoothondje opstelt om een onzekere kopman richting de top10 te loodsen.

klootje kriekeljon 26 augustus 2017 om 20:27

Wie weet wat voor afspraken er vooraf zijn gemaakt?

Misschien dacht Barguil wel als ik maar mee mag, straks in Spanje zullen ze vast wel accepteren dat ik eens voor eigen kans ga.. na deze Tour.

Romāns Vainšteins 26 augustus 2017 om 20:27

@Vlek > Het lijkt bijna wel een opzetje om dat #4allwewant2b=1team – geneuzel wat extra cachet te geven.

schipperaar 26 augustus 2017 om 20:28

@rv
Een beetje sportman ziet in wanneer de ander beter is, dat schijnt Wilco en velen hier niet in te zien, koers bijstellen blijft een opgaaf lijkt het, gewoon doorgaan.
@fernandi
Wilco, Sam en Barguil waren alle drie persoonlijk favoriet bij mij een week
terug, Wilco intussen niet meer, iets gemist wellicht?

Pietertje2 26 augustus 2017 om 20:32

@schipperaar

Maar Barguil was niet beter, Kelderman eindigt zelfs voor hem in de eerste aankomst bergop.
Zolang er geen situatie is waarin de knecht duidelijk beter is dan de kopman dan moet hij gewoon zijn werk doen.

Bertvd 26 augustus 2017 om 20:33

De Subweb – Barguil rel maakt een hoop los op WF…

AZH 26 augustus 2017 om 20:34

@schipperaar: denk je echt dat Sam met de handrem erop rijdt?

Spruch 26 augustus 2017 om 20:42

@vlek
Als Barguil aangeeft voor de Vuelta dat hij Kelderman zo optimaal mogelijk wil ondersteunen en bij een evaluatie na 1 week wanneer hij zich niet aan die afspraak, al aangeeft dat hij die afspraak niet meer wil gaan nakomen, dan kun je toch moeilijk spreken van mismanagement. In het interview op de site van de Telegraaf voor de Vuelta geeft Barguil heel duidelijk zijn doelen aan, etappe winnen, dat ging gister niet meer lukken, en Wilco ondersteunen. Dat ondersteunen had hij wel kunnen doen en het had zijn eigen doel niet geschaad.

Wie overigens echt denkt dat Barguil de beste klimmer was van de afgelopen Tour moet ff een bril kopen. Want als je de beste klimmer bent, word je niet tiende met bonussen uit ontsnappingen. Zelfs Barguil snapt dat zelf…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair