Wilco Kelderman beperkt schade: “Dit is niet mijn type beklimming”

woensdag 6 september 2017 om 20:28

Wilco Kelderman kijkt met een tevreden gevoel terug naar de zeventiende etappe van de Ronde van Spanje. De nummer drie van het klassement kon zijn directe concurrenten weliswaar niet volgen op de steile beklimming van de Los Machucos, maar hij wist wel het tijdverlies te beperken. “Ik was vandaag vrij goed, maar dit is niet mijn type beklimming”, zei hij na afloop.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

44 Reacties

pjam4 6 september 2017 om 20:33

Morgen past hem veel beter! Wellicht kan hij daar weer wat seconden goed maken ….!

Romāns Vainšteins 6 september 2017 om 20:33

Knap binnen de perken gehouden maar de Angliru is ook van dit type … Hoe dan ook de sterkste ronde van Kelderman tot nu toe maar Ik gun de meer aanvallende Nibali, Zakarin en Contador dat podium persoonlijk meer.

buckingham 6 september 2017 om 20:39

Tjonge jonge Romāns Vainšteins . Nibali en Contador die aanvallen is ook lekker makkelijk. Hebben alle rondes al een keer gewonnen en dus niets te verliezen. En Zakarin aanvallend?

Arry1337 6 september 2017 om 20:41

Het feit dat hij zegt ‘Dat zien we dan wel weer’ geeft voor mij een klein beetje gebrek aan tactisch inzicht weer. Hij zou moeten nadenken over waar hij eventueel tijd zou moeten pakken op zijn concurrenten, en niet simpelweg volgen tot het eind en dan alles eruit persen. Contador denkt na over waar hij gaat en neemt risico om te winnen, voor Kelderman is winst een top 3 plek, maar die gaat hij niet halen als hij zo blijft koersen.

Romāns Vainšteins 6 september 2017 om 20:43

Ja Zakarin heeft al met een aanval wat extra tijd gepakt maar neemt ook altijd meteen over als ie los is met een andere favoriet. Het is geen kat-uit-de-boom-kijker, ik vind hem een dappere renner.

klootje kriekeljon 6 september 2017 om 20:44

Wilfried de Jong die Wilco interviewt.. dat zou mooi zijn.

katerkop 6 september 2017 om 20:54

@Arry
je opmerking vind ik nogal merkwaardig. Gebrek aan tactisch inzicht is wat anders dan gebrek aan parkoerskennis.
Maar misschien heeft het net na de etappe nog niet heel veel zin om de tactiek van zaterdag al te bepalen. Eerst morgen nog en waarschijnlijk bepalen ze die tactiek vanavond of morgenochtend.

schipperaar 6 september 2017 om 20:56

Nog genoeg progressie te boeken voor Wilco, Dumoulin hield ook niet van dit soort onregelmatige beklimmingen maar door ze vaak te doen is zn motor aanmerkelijk gegroeid.

Arema Pro Cycling Team 6 september 2017 om 20:59

Weer top gereden van Kelderman,nu al geslaagde Vuelta.

rkfiets 6 september 2017 om 21:00

Knap gedaan, veel beter dan ik van tevoren had verwacht. Maar als hij dan eenmaal virtueel op het podium staat, wil je dat ie daar blijft. Maar dat wordt nog een hele klus. Hoe dan ook, ook als hij straks op een vrijde plek eindigt (wat ik verwacht) heeft hij het uitstekend gedaan. Goed uitgangspunt voor de komende jaren.

Slurpie Blauw 6 september 2017 om 21:07

@RV
BS. Zakarin is echt geen dappere renner, gewoon een sprokkelaar die in de laatste 2km een keertje aanvalt. En dat ie overneemt is puur eigenbelang.

Ga hem nou geen avontuurlijke dappere renner noemen, want dat is ie totaal niet.

Romāns Vainšteins 6 september 2017 om 21:16

Nou, hij presteert het zelfs na geharmonica’d te zijn er toch nog tussenuit te piepen. Ook in een Majka/Barguil-achtige rol kan hij dagen achtereen in de aanval (giro 2015, tour 2016) , en daar ritten winnen. Toffe renner die altijd met het mes tussen de tanden koerst, ik zie hem om die reden nog veel meer winnen de aankomende jaren.

Thijs E 6 september 2017 om 21:31

Als ze Zakarin nog kunnen leren om rechtdoor te fietsen op rechte stukken, dan pakt hij nog een keer een grote ronde. Wilco nog een beetje opportunisme erbij en dat komt ook goed.

Etika 6 september 2017 om 21:34

Ik heb het ook wel voor Zakarin. Jammer dat hij net te kort komt maar karakter toont hij wel. Zijn jeugdzonde is vergeven (maar niet vergeten).

mania 6 september 2017 om 21:38

Logisch dat Kelderman niet aanvalt. Voor hem is podium al fantastisch. Dat deze klim hem niet ligt klopt, maar dat telt ook voor Nibali en Zakarin.

Romāns Vainšteins 6 september 2017 om 21:42

Kelderman mag bijzonder trots op zichzelf zijn ongeacht hij hij de aankomende dagen gaat verteren. Met een deftige tijdrit aankomende tour wordt dat natuurlijk zijn primaire ronde om Dumoulin te ondersteunen en wanneer je weet zelf al goed met Froome en zijn SKYBots mee te kunnen zal het rijden voor een nog tikkie betere renner wel lekkerder gaan.

wielrenner 6 september 2017 om 21:43

Geef mij maar Contador!

GroteSmurf 6 september 2017 om 21:47

Leuk interview weer Maxim!
En leuke geïnterviewde :P !
Voor mij heeft Kelderman het tot nu toe al gewoon erg goed gedaan … alles wat nu komt is pure winst … misschien kan hij zijn eigen grenzen verder opzoeken de komende dagen.
Alle opgedane ervaring is kennis voor iedere volgende ronde.
Toen een kennis van me zei, ongeveer 7 jaar geleden, dat er een mooi talent zat aan te komen, geloofde ik hem niet meteen, maar ik moet hem nu gelijk geven :) Kelderman behoort tot de top en zijn ontwikkeling is nog niet ten einde … mooi

Jacco van Stierop 6 september 2017 om 22:00

Een bevlogen attaqueur vind ik Zakarin ook weer niet, wel iemand die gevoel heeft om wanneer, waar wat winst te boeken; vind sprokkelaar geeneens zo slecht bedacht en dat is niet per definitie negatief.
Zit mooi lelijk op zijn fiets, vind het wel bij hem passen.
Met wat nog komt zie ik hem eerder op het podium eindigen dan Kelderman.

Spaakje 6 september 2017 om 22:09

streaker op 1:00 :) Kelderman doet het prima, aanvallen is leuk maar kan ook een heleboel kapot maken. Kijk naar de wanhoopspoging van Chaves, 15 minuten lang 30 meter voor het peloton rijden en dan op zes minuten binnen komen. Die van Contador was vandaag fantastisch maar het lukt hem ook niet altijd. Zakarin en Kelderman zijn op weg naar hun beste prestatie ooit in een grote ronde, helemaal niet raar dat ze niet veel risico nemen met aanvallen. Voor Nibali en Contador telt een ereplaats minder, die kunnen mooi los gaan.

xistnc 6 september 2017 om 22:20

In de laatste meters zag Kelderman er nog redelijk onaangedaan uit, vergeleken met de rest.

jan jansen 6 september 2017 om 22:20

Na Lutsenko nog een ziener erbij; Maxim. ” Kelderman heeft de tweede plek in bezit”
Goed gereden van WK, misschien gaat hij nog wel tijd terug pakken op “de sprokkelaar”

GroteSmurf 6 september 2017 om 22:25

@spaakje … goed gezien die streaker…he he, maar volgens mij probeerde die juist uit beeld te blijven :)

Pédaleur de charme 6 september 2017 om 22:26

Natuurlijk heeft Kelderman het tot nu toe heel goed gedaan, maar ik vind het een beetje voorbarig om de ronde nu al geslaagd te noemen. De laatste paar jaren is het Wilco om meerdere redenen niet gelukt om drie weken lang scherp en goed te zijn. Ik zou dus pas de vlag uithangen als hij Madrid haalt met een stevige top-10 klassering. Een grote ronde duurt 3 weken, niet 2,5.

Krentenbol 6 september 2017 om 22:27

Kelderman heeft in elk geval heel veel vooruitgang geboekt afgelopen jaar, waarbij je het fietsen gerust buiten beschouwing kan laten. Hoe ontspannen hij nu dit interview doet terwijl er wel degelijk druk op hem staat met het verdedigen van een derde plek is knap als je kijkt hoe hij voorheen reageerde.

Kelderman is geen Dumoulin, heeft een totaal andere leercurve en een ander plafond. Hij heeft de weg omhoog weer gevonden en dat is een hele grote plus.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair