Wilco Kelderman: “Amstel komt waarschijnlijk te vroeg voor mij”

donderdag 16 april 2015 om 14:54
Wilco Kelderman: “Amstel komt waarschijnlijk te vroeg voor mij”

Wilco Kelderman is teleurgesteld dat zijn gezondheid te wensen over laat, net nu Nederlands enige echte wielerklassieker voor de deur staat: “Ik ben nog steeds een beetje verkouden. Erg balen. Het liep de laatste tijd allemaal best lekker bij me, maar Amstel Gold Race komt nu waarschijnlijk een beetje te vroeg voor me, al weet je het natuurlijk nooit”, aldus de renner van LottoNL-Jumbo op de website van de ploeg.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine
Kelderman was aanvankelijk beoogd als kopman voor de geel-zwarte formatie, maar moet nu zijn doelen bijstellen. “Het niveau in de Amstel is zo hoog dat je honderd procent moet zijn. Als je een paar procent minder bent, kun je eigenlijk al niet meedoen.” De Barnevelder hoopt in de komende tijd alsnog een rol van betekenis te gaan spelen in de klassiekers: “Volgende week rijd ik ook nog de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.”

Waar Kelderman nu enigszins in de lappenmand zit, komt Paul Martens daar juist uit. De Duitser eindigde woensdag als elfde in de Brabantse Pijl en lijkt de vooruitgeschoven man te gaan worden bij LottoNL-Jumbo. Ploegleider Merijn Zeeman: “Paul heeft woensdag vertrouwen opgedaan. Wij hebben heel veel vertrouwen in Paul en gaan er als ploeg alles aan doen om hem een goed resultaat te laten behalen. Een top tienklassering is een mooie ambitieuze doelstelling.”

Over Wilco Kelderman zegt hij: “Wilco is door zijn ziekte niet in topconditie en dat is zuur, want de Amstel was een doel voor hem. Het blijft een belangrijke wedstrijd voor hem, maar misschien op een andere manier nu. Wilco wil zich nog steeds dolgraag tonen, maar het gaat ook om ervaring opdoen. In klassiekers speelt ervaring een heel grote rol.”

Het is natuurlijk een thuiswedstrijd voor de Nederlandse WorldTour-formatie en dus wil Zeeman actie zien: “We willen ons echt laten zien. Daar gaan we keihard voor knokken.”

Selectie LottoNL-Jumbo Amstel Gold Race 2015: flag-nl
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Bram Tankink

Dit artikel delen:

43 Reacties

Daan° 16 april 2015 om 14:54

Was te verwachten na de Waalse Pijl.. jammer..

0
Netraam 16 april 2015 om 14:56

Wat ik bij de Brabantse Pijl ook al zei, alle ballen op Paul.

0
west 16 april 2015 om 15:00

Zorgen dat je met overlevers in de vroege vlucht zit (Kelderman, Tankink, Lindeman) da’s je enige kans om er meer uit te halen dan de top 10-15 plek van Martens.

0
mollemarijden 16 april 2015 om 15:01

Zoals als ik tienduzend keer heb gezegd. Paul Martens de enige renner die hier iets kan klaar spelen.
Eigenlijk dieptriest als je naar de selectie kijkt. Enige fatsoenlijke renners: Paul, Wilco, Bram en Bert-Jan. De rest slaat eigenlijk nergens op :(

0
LyndaLid 16 april 2015 om 15:01

Martens top 10 zou inderdaad een mooi resultaat zijn. Er zal vast weer kritiek komen op de “ambitie”, maar Dumoulin gaat ook voor top 10 en dat is een renner van net een niveautje hoger.

0
flyellus42 16 april 2015 om 15:02

alle wedstrijden komen te vroeg voor Lotto-Jumbo dit jaar.

0
xistnc 16 april 2015 om 15:04

Top zeg, dat WF deze mannen gesproken heeft in de aanloop naar de AGR.

0
mollemarijden 16 april 2015 om 15:06

@west
Klopt helemaal wat je zegt. Vroeger aanvallen dan de toppers.
Paul Martens zou nog wel eens serieus kunnen verrassen met een top-5 plek als die heel goed rijdt. Reed een hele goede Brabantse pijl terwijl die ziek was. Met verbetering deze week moet top-10 sowieso lukken.
Wat betreft de toppers in AGR, wie komen er en zijn de absolute favorieten???

0
freire93 16 april 2015 om 15:11

geraken leezer en van emden wel een heuvel??
en tja verder zie ik kelderman niks klaar spelen in de aankomende klassiekers.
en martens strand wel weer op een 15e plek zoals de meeste gevallen..

0
Spinergy 16 april 2015 om 15:12

Rodriguez
Valverde
Gilbert
Matthews
Sagan

0
Javier 16 april 2015 om 15:13

@xistnc

Idd, wat is de bron van deze wijsheid?

0
nickdt 16 april 2015 om 15:21

@Freire.

Leezer wordt zeer zeker onderschat. Ging niet voor niks mee naar de Tour afgelopen jaar.

0
BenderBeach 16 april 2015 om 15:22

@xistnc en @Javier bron is de website van de ploeg zelf. Heb het ook in het artikel gezet nu.

0
BlancoProCycling 16 april 2015 om 15:43

Kelderman zal vroeg moeten aanvallen dan…
Hoopgevend dat ze zich willen tonen, ik hoop dat ze daar ook mee bedoelen aan te vallen. Want de Cauberg afwachten is naar het slachthuis rijden. Dat kun je met Martens wel doen maar om de hele ploeg in het peloton te laten wachten voor Martens lijkt me geen goed idee.

0
albertooo 16 april 2015 om 15:43

Leuk ploegje voor de vroege ontsnapping. Favorieten als Kwiatkowski en Rodriguez vind ik toch wat meer nieuwswaarde hebben op het moment. Mochten die Nederlanders zijn dan waren het goden hier.

0
Bizziecle 16 april 2015 om 15:43

@mollema rijden. Het is wel goed dat ze Roosen meenemen, lijkt me toch een parkoers waar zijn toekomst ligt.

0
SolerEritrean 16 april 2015 om 15:46

Ik wil niet als een TLJ-basher overkomen, maar als Zeeman zegt dat ze “zich echt willen laten zien” ga ik toch naar de selectie kijken. Enkel Paul Martens kan eventueel aan de voet van de Cauberg in een elite-groepje van 30-40 man zitten. Stel dat hij pech kent, is het excuus van TLJ dat ze een heel seizoen met pech kampen. NEE, het is gewoon geen alternatief hebben.
Van Emden, Leezer zijn opvulsel genomen uit de noordelijke-klassiekersploeg.
Van der Lijke, Roosen en Lindeman zijn vooralsnog te zwak om een rol van betekenis te spelen.
Tankink zal een degelijke waterdrager zijn.
Kelderman is ziek.
Alles dus op Paul Martens, tja…

0
Jopie 16 april 2015 om 15:49

Dit is volgens mij echt de allerslechtste selectie ooit van onze grootste Nederlandse ploeg in een klassieker. Nu moet niet iedereen dit zien als kritiek, maar een trieste constatering vanuit mijn kant.

0
wielerman 16 april 2015 om 15:59

Ooit hadden hun een selectie met renners als Boogerd, Dekker,Den Bakker, Freire, Lotz,Kroon :O

0
Met de kop in de wind 16 april 2015 om 16:07

Ze zitten wel een beetje in de hoek waar momenteel de klappen vallen, helaas het is niet anders. Wel of geen sterke selectie maakt ook helemaal niks uit want zelfs met een fitte gesink en kelderman hebben ze nog steeds (bijna) geen kans om te winnen. Amstel en rabo/blanco/belkin/tlj is in het verleden al heel vaak op een teleurstelling uitgelopen (Uitgezonderd met boogerd en dekker) en dat zal dit jaar hoogst waarschijnlijk niet anders zijn. Voordeel is natuurlijk nu wel dat ze de koers niet hoeven (en kunnen) dragen

0
MooieMario 16 april 2015 om 16:12

Veel mensen moeten echt hun verwachtingspatroon van Lotto Jumbo bijstellen. Met dit team is de kans zeer klein dat je potten gaat breken in dit soort koersen. Ze hebben geen specialist of een veelwinnaar in de ploeg. Vorig jaar had je nog een Mollema die een goede klassering kan rijden. Het is al 14 jaar geleden dat Rabo/Blanco/Belkin hier won.

Probeer wat voor de Cauberg want als je tot daar wacht komen de Gilberts,Purito's en Valverdes van deze werels uit hun hok en leg je het altijd af. Het mooie van de klassiekers van dit jaar is dat ze niet met 60 man aan de finale beginnen. Demarrages hebben kans van slagen.

0
Cylingparty 16 april 2015 om 16:36

Zien jullie Kwiatkowski een kans maken? Ik heb het gevoel dat hij minder is als vorig jaar, waar hij top 5 haalde, gezien het Baskenland..

0
lancethegreat4 16 april 2015 om 16:52

Mag ik opmerken dat Rodriguez nooit echt goed was in de Amstel Gold Race. Ik zie eerder iemand van zijn luitenanten in de top-10? Topfavorieten voor mij zijn de nrs 2 en 3 van de Brabantse Pijl. Wat Sagan betreft, start die wel? Van zijn team verneem ik dat Kreuziger eerder mikt op Luik. Maar in de Amstel was die toch ook al dikwijls goed.

0
wvdeijsselstreek 16 april 2015 om 16:55

Deze selectie is niet veel bijzonders vergeleken met de jaren ervoor. Toen hadden ze elke renner die goed of zelfs uitstekend een heuvel over komt.
Zeker de halve ploeg is straks weg voordat de finale echt moet beginnen!

0
SolitaryShell 16 april 2015 om 17:04
Quote:
MooieMario – 16 april 2015 om 16:12 – Bewerkt op 16 april 2015 om 16:17

Veel mensen moeten echt hun verwachtingspatroon van Lotto Jumbo bijstellen. Met dit team is de kans zeer klein dat je potten gaat breken in dit soort koersen.

En toch pieken ze bewust naar de grotere koersen en rijden ze álle kleinere wedstrijden in dienst van de belangrijkste WT-koersen.

Ambitie in de mindere koersen is er totaal niet.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone