Wiggins wil ritzege en roze trui
zaterdag 8 mei 2010 om 11:59

Wiggins wil ritzege en roze trui

Hoewel Bradley Wiggins de Giro vooral rijdt als voorbereiding op de Tour de France, gaat hij zaterdag vol op jacht naar de eerste roze trui. Dat vertelde de Brit van Team Sky aan Sporza. “Ik zal voluit gaan in de eerste week. Ik heb mijn zinnen gezet op de tijdrit in Amsterdam. Ik wil daar de roze trui veroveren en anders moeten we het doen in de ploegentijdrit”, vertelde Wiggins.

De Brit rijdt de Giro vooral als voorbereiding op de Tour. “De eerste week van de Giro lijkt als twee druppels water op de eerste week van de Ronde van Frankrijk. De openingstijdritten lijken op elkaar en daarna krijg je enkele ritten waar de wind een heel belangrijke rol kan spelen. Het is de ideale test met het oog op de Tour.”

Toch zal hij niet – zoals Menchov vorig jaar – voor de eindzege gaan. “Ik wil me niet laten meeslepen om voor de eindzege te strijden”, zegt hij. “Mijn doel in deze Giro is ritwinst, de roze trui dragen en meedoen met de besten in de bergritten. Maar er komt een moment dat ik gas zal terugnemen”, zegt Wiggins.

RIDE Magazine