Wiggins wil ook na ‘Rio’ nog wedstrijden rijden

vrijdag 30 oktober 2015 om 11:46
Wiggins wil ook na ‘Rio’ nog wedstrijden rijden

Het pensioen van Bradley Wiggins is toch weer wat verder uitgesteld. Vooralsnog leek het erop dat de Brit na de Olympische Spelen van 2016 zou stoppen, inmiddels wordt duidelijk dat Wiggins ook nog plannen heeft voor de periode na Rio.

Wiggins sprak met de Britse krant The Telegraph en liet weten dat de Spelen niet gelijk zijn laatste momenten in competitie zijn. “Ik zit helemaal met mijn hoofd op de baan, dus ik denk nog niet aan stoppen”, zei hij. “Maar het ziet er naar uit dat ik in december 2016 definitief van de fiets stap. Na Rio wil ik nog wat baanwedstrijden rijden, zoals die van Gent en Londen. Daar reed ik achttien jaar geleden voor het eerst en ik zou er graag terugkeren om de cirkel rond te maken.”

“Het is verfrissend om weer op de baan actief te zijn. In de wegwedstrijden besefte ik bij elke koers dat het m’n laatste zou zijn en zat ik bij wijze van spreken naar de klok te kijken. Op de baan heb ik gewoon plezier. Ik wilde eerst stoppen na Rio, maar inmiddels heb ik besloten dat ik graag nog wat wedstrijden doe in de winter erna.”

Naast zijn activiteiten op de baan, zal Wiggins ook nog koersen in de Tour of California en wil hij rijden in de Dubai Tour in maart. Zijn wegwedstrijden zullen dienen als voorbereiding op datgene wat gaat volgen op de baan. “Eigenlijk zou ik geen wegwedstrijden meer rijden, maar ik ga het toch doen”, liet hij weten.

Dit artikel delen:

8 Reacties

zoetepap 30 oktober 2015 om 11:55

De grootste uitdaging zal wel niet meer komen; namelijk zijn eigen record scherper stellen a la Rominger,Boardman… Nog vele leuke sportieve jaren en uitdagingen gewenst aan Sir Bradley onder welke vorm dan ook.

tdv21 30 oktober 2015 om 11:56

Leuk, maar welke wegwedstrijden zijn er nog voor hem na Rio ? Tour of Britain en dat zal het zowat zijn. Ik zal hem missen. Vond hem altijd al een geweldige renner en persoonlijkheid. En toch ook een klein beetje een Belg ;)

aeroventiel 30 oktober 2015 om 12:07

Tdv21
Als je goed leest zie je dat die na Rio alleen nog BAANwedstrijden wil rijden, om te eindigen hoe die is begonnen.

tdv21 30 oktober 2015 om 12:16

@aeroventiel
Aja, je hebt gelijk. Ik was wat in de war door de laatste zin :)

de oudste 30 oktober 2015 om 12:42

Hij zegt toch in die laatste regel duidelijk dat hij wel wegwedstrijden nog wil rijden,of ben ik nou gek…

achtpuntzes 30 oktober 2015 om 12:50

Wiggins wil de Dubai tour rijden in maart, maar volgens mij is die begin februari. maar goed… :p

woutersluis 30 oktober 2015 om 13:05

@de oudste

je bent niet gek maar dat gaat om koersen voor rio

zoetepap 30 oktober 2015 om 14:41

Dus zijn ploeg mag al naar Dubai.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair