Wiggins start in Yorkshire ter voorbereiding op Rio

Wiggins start in Yorkshire ter voorbereiding op Rio

Wiggins in de Tour de Yorkshire van 2015 - foto: Alex Broadway/SWpix.com

vrijdag 15 april 2016 om 17:40

Bradley Wiggins zou in april 2015 stoppen met zijn wegloopbaan. Zou, want vandaag heeft de organisatie van de Tour de Yorkshire bevestigd dat Wiggo aan de start verschijnt van de meerdaagse koers door het noorden van Engeland. Bij de vrouwen doet wereldkampioene Lizzie Armitstead mee.

De tweede editie van de Tour de Yorkshire begint op 29 april in Beverley en eindigt op 1 mei in Scarborough. Wiggins zal kilometers maken om zijn conditie aan te scherpen. Dit met oog op de Olympische Spelen die in augustus plaatsvinden in Rio de Janeiro. Wiggins zal daar actief zijn op de baan.

Lizzie Armitstead is geboren in Leeds, dat gelegen is in de regio Yorkshire. De eerste editie van de vrouwenwedstrijd van de Tour de Yorkshire is dus een speciale voor de wereldkampioene van Boels-Dolmans. Het parcours voor de vrouwen is gelijk aan dat van de tweede etappe bij de mannen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Sephiroth 15 april 2016 om 17:45

Pfff wiggo komt en gaat zeg, daar haalt zelfs Contador het nog niet bij met zn uitspraken.

Hakkie2 15 april 2016 om 18:05

Dit gevoel krijg je door de volledig verkeerde aanname in de eerste zin. Wiggins heeft al voor hij Sky verliet gezegd dat hij in elk geval tot Rio wegkoersen zou blijven rijden. Hij is dus helemaal nog nooit gestopt en is dat zelfs nog nooit van plan geweest.

Wel erg mooi dat Wiggins de prachtige Tour de Yorkshire nog mooier komt maken.

Verweggistan 15 april 2016 om 19:02

Inderdaad; Wiggins stopte bij Sky en stopte op WT niveau en ging op conti niveau bij zijn eigen team rijden tot aan de spelen van Rio.

Mark 15 april 2016 om 19:13

Nou, hij is weldegelijk gestopt om van wegritten een doel te maken en dan rijdt hij misschien nog wel races, maar dat doet hij niet meer om te winnen. Dat betekent voor Wiggo dat hij gestopt is en zijn focus ligt op de baan. Zijn loopbaan voor de weg is echt over, hoor. Ondanks dat hij ook in het peloton rijdt in Yorkshire. Dus eens met Hakkie en Verweggie :-)

MooieMario 15 april 2016 om 20:20

Toch denk ik als hij in Rio met de tijdrit meedoet dat hij om de medailles mee kan doen.

Il Cavaliere 15 april 2016 om 21:39

Volgens mij sloot Wiggins zelfs niet uit om na Rio nog enkele koersen te rijden.

Har77 15 april 2016 om 21:46

Hij rijdt in 2017 nog gewoon op de weg als dat betekent dat zn ploeg uitgenodigd wordt voor koersen.

Laatste nieuws

Materiaalzone