Wiggins over beschuldigingen: “Het is verschrikkelijk”

zaterdag 25 maart 2017 om 13:55
Wiggins over beschuldigingen: “Het is verschrikkelijk”

Foto: Sirotti

Bradley Wiggins heeft voor het eerst sinds lange tijd gereageerd op de ophef rond zijn persoon. “Het is verschrikkelijk”, stelde hij tegenover Sky Sports. “Gelukkig is er een onderzoek aan de gang, want dit is het ergste om van beschuldigd te worden als je integer bent.”

Wiggins doelt op het onderzoek van het Britse dopingagentschap over het mysterieuze pakketje dat hij kreeg tijdens het Critérium du Dauphiné van 2011. “Het onderzoek is nog bezig, dus ik kan er nog niet veel over zeggen.” De Brit belooft met een statement te komen zodra het onderzoek is afgerond. “Natuurlijk ga ik mijn zegje doen. Er is veel over te zeggen en dat zal een aantal mensen gaan shockeren.”

Marginal gains
De vijfvoudig olympisch kampioen wilde vrijdag wel ingaan op de theorie over de marginal gains, waar Sky graag mee pocht. Hij deed dat volgens Eurosport voor een zaal met mensen uit het bedrijfsleven. “Ik vind het kletskoek, als ik eerlijk moet zijn.” Volgens Wiggins gaat het er vooral om dat je hard genoeg traint en talent hebt. Hij vindt het “ergens bijna een beetje respectloos” als mensen zijn succes claimen wanneer ze voor een beter kussentje hebben gezorgd of wanneer ze een bepaald drankje hebben gegeven voor de wedstrijd.

“Ik denk dat marginal gains misschien eerder het werk van andere mensen rechtvaardigt. De fundamentele zaken – talent, hard werk en toewijding – zijn belangrijker. De vijf procent daarbovenop gaat er niet voor zorgen dat je een koers wint, als je de 95 procent daaronder niet hebt.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Chaba 25 maart 2017 om 14:00

Toch een steek richting Sky over hun marginal gains. Nou ik ben toch benieuwd naar zijn zegje maar ben bang dat het uiteindelijk weer tegenvalt en er niks gezegd gaat worden.

Jacco van Stierop 25 maart 2017 om 14:10

Zou Sir Bradley, net als Grote Roerganger Sir Dave, nou ook zo’n slordige 25.000 mille beuren voor zo’n spreekbeurtje?

flashke 25 maart 2017 om 14:13

Die steken aan Sky zijn redelijk overbodig. Steek hem in een andere ploeg, had ie nooit de Tour gewonnen. Met die marginal gains kun je natuurlijk van een tweederangsrenner geen Tourwinnaar maken, maar het zal Wiggens zeker geholpen hebben, als was het maar placebo.

Turtlehead 25 maart 2017 om 14:29

In de titel heeft ie iig gelijk. De redt lees ik nu niet, maar pas over 5 jaar. Dan weet ik of het de energie waard is.

Thijs E 25 maart 2017 om 14:39

Wiggins verklaart aan Sky sports. Dat zal een volkomen objectief vraaggesprek zijn geweest

schipperaar 25 maart 2017 om 15:06

Met 5% meer rij je ipv 52 bijna 55 want het postuur voor een coereur heeft ie nooit gehad, ben benieuwd naar die shockreactie.
Dat er middelen zijn waarmee je 30 % meer zuurstof op kan nemen is inmiddels wel bekend, vooral in Polen lopen ze het ene record na het ander.
Nog altijd zijn er int bedrijfsleven die 1000 pond over hebben om te horen dat de resultaten komen als je hard traint, als je daarvoor een fiets koopt ben je al een beetje op de goede weg.

Orakel 25 maart 2017 om 17:11

Komt een hoop onzin uit Wiggins. Hij is niet integer (schrijft in zijn autobiografie nooit geïnjecteerd te zijn, bewezen leugen). Daarnaast is 5% verbetering door ‘marginal gains’ een kloof van jewelste op topniveau. Uiteraard win je zonder talent, toewijding en knetterhard werken geen Tour, maar geef Mollema eens 5% extra, of Meintjes 5% extra, of Bennett 5% extra. Dat zijn dan geen subtoppers meer, maar worden per direct podiumkandidaten.

achtpuntzes 25 maart 2017 om 17:30

wiggo doet huilie.
tja, dat hij het verschrikkelijk vind geloof ik wel, maar laten we voor de rest maar eerst eens afwachten wat er nog meer uit de beerput tevoorschijn komt. verder hoop ik dat hij nu wel gezond is, in tegenstelling tot zijn tour-periode waar hij dus een ziek mannetje was, volgespoten met allerlei medicijnen.

Romāns Vainšteins 25 maart 2017 om 17:36

Hij zegt gewoon niks, had je hem ook niet uit kunnen nodigen.

nederbelg 25 maart 2017 om 19:58

“Die vijf procent daarbovenop” is wat Sky in ieder geval vandaag in Catalonië collectief ontbeerde om zelfs maar mee te zijn in de eerste groep… Skyfall…