Wiggins mogelijk ook in 2017 nog op de fiets

dinsdag 15 december 2015 om 14:46
Wiggins mogelijk ook in 2017 nog op de fiets

Foto: Tour of Britain

Bradley Wiggins lijkt zijn afscheid opnieuw wat verder voor zich uit te schuiven. De 35-jarige Brit kwam eerder al terug op zijn beslissing om na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro definitief te stoppen en overweegt nu zelfs om ook in 2017 nog op de fiets te stappen.

“Ik moet natuurlijk afwachten hoe ik me volgend jaar voel”, vertelt de Tourwinnaar van 2012 aan The Guardian. “Of misschien komen er andere dingen op mijn pad. Wie weet vragen ze me straks nog om Match of the Day te presenteren. Maar als ik volgend jaar om deze tijd geen werk heb, blijf ik gewoon koersen.”

Het vizier van Wiggins is momenteel vooral gericht op de Olympische Spelen, al zal hij om zijn conditie aan te scherpen ook op de weg te zien zijn in de Tour of California en de Dubai Tour. Na zijn optreden in Brazilië staan volgend jaar de Tour of Britain en de Zesdaagses van Gent en Londen nog op zijn verlanglijst.

Ook daarna kan de Brit, die momenteel rijdt voor zijn eigen continentale Team Wiggins, de training en competitie vermoedelijk nog niet missen. “Misschien schrijf ik me gewoon af en toe in voor een wedstrijd als speler-manager. Al weet ik nog niet hoe dat valt te rijmen met de plannen van het team.”

Geen aanval meer op werelduurrecord
Het verlengen van zijn carrière betekent niet dat Wiggins in de toekomst nog een poging gaat wagen om zijn eigen werelduurrecord aan te scherpen. “Dat record is wat het is en dat moet ik accepteren. Ik voel nog een beetje teleurstelling omdat ik de grens van 55 kilometer had willen overschrijden, maar daarvoor waren de omstandigheden niet goed genoeg.”

Wiggins denkt niet dat zijn record van 54,526 kilometer tot in lengte van dagen zal blijven staan. “Het is te verbeteren en dat zal ook gebeuren. Terwijl mensen misschien toch wat langer hadden nagedacht om het aan te vallen als het 700 meter scherper had gestaan.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

LutsenkoFan 15 december 2015 om 16:29

Kondig dan niet aan dat je gaat stoppen.

Coldeportes 15 december 2015 om 19:04

Wiggins doet een Contador’tje ;)

horsm 15 december 2015 om 19:09

Gaaf!

Leukefans 16 december 2015 om 05:24

Dat hij maar vooral zo lang blijft fietsen als hij zelf wil, enkel leuk voor ons om zo’n kleurrijk figuur wat langer aan het werk te zien!
(Hoewel, Wiggins als presentator van Match of the Day lijkt me ook wel wat! ;) )

Headlines

Materiaalzone

Populair