Wielrenster Marijn de Vries (36) stopt na Boels Rental Ladies Tour

zondag 30 augustus 2015 om 15:55
Wielrenster Marijn de Vries (36) stopt na Boels Rental Ladies Tour

foto: Sirotti (archief)

Marijn de Vries hangt de fiets aan de wilgen na de Boels Rental Ladies Tour. De 36-jarige wielrenster en columniste werd pas op haar dertigste prof. Ze kondigt haar afscheid aan via haar website. De voorbije Tour de France was ze analiste bij het NOS-programma Studio Tour.

“Zes onvergetelijke jaren in het vrouwenpeloton hebben mijn leven voor altijd veranderd. Verrijkt. Mooier gemaakt”, schrijf De Vries, die haar beste prestaties behaalde in 2013. Ze kon zich in de wereldbekerwedstrijden mengen met de beste rensters ter wereld. “Zonder enige twijfel mijn sportieve hoogtepunt: 8ste in de Ronde van Drenthe, 14de in de Trofeo Alfredo Binda en 19de in de Waalse Pijl.”

Het fietsen heeft De Vries gelukkiger gemaakt, vertelt ze. “Met dat gevoel neem ik afscheid van het peloton. Niet omdat ik er genoeg van heb, maar omdat het tijd is voor andere dingen in het leven.”

In 2010 maakte De Vries haar debuut namens Leontien.nl, dat later AA Drink-Leontien.nl werd. In 2013 stapte ze over naar de damesploeg van Lotto Belisol. De vrouwentak van Giant-Shimano nam haar over in 2014, waarna ze zich in 2015 verbond aan Parkhotel Valkenburg. De Boels Rental Ladies Tour begint aanstaande dinsdag en eindigt volgende week zondag

Dit artikel delen:

15 Reacties

Purito 30 augustus 2015 om 16:01

Sympathieke vrouw. Was een lichtpuntje in het voor de rest saaie Studio Tour. Hoop dat ze dat blijft doen.

En respect voor haar carrière.

ikbenprocycling 30 augustus 2015 om 16:06

Leuke vrouw, doet het goed op TV.

LinusGerdemann 30 augustus 2015 om 16:18

Marissa Otten van Lensworld Zanatta is per direct al gestopt.

Poeksel 30 augustus 2015 om 16:18

En nu heeft ze vast (nog) meer tijd om sidekick te zijn.

hiddenz 30 augustus 2015 om 16:23

Respect dat ze dat op late leeftijd nog is gaan proberen, moet je toch maar doen. Tegelijkertijd heeft ze daardoor nog maar eens aangegeven dat het vrouwenpeloton vrij zwak is.

Pédaleur de charme 30 augustus 2015 om 16:35

Heeft ze meer tijd voor haar columns. Ze schrijft leuk.

snoep de hond 30 augustus 2015 om 16:54

@hiddenz,
Onnodige constatering wat mij betreft. Dat het vrouwenwielrennen, i.i.g. in de breedte, nog niet op hetzelfde niveau zit als het mannenwielrennen heeft natuurlijk redenen genoeg. Zo is o.a. de vrouwentak is in vergelijking met een aantal andere sporten volgens mij pas later echt in gang geschoten en de internationale aandacht begint nu pas een klein beetje te komen. Ik heb echter wel het idee dat er de afgelopen jaren flink wat stappen in de goede richting zijn gezet.

En daarbij is het ook maar de vraag of Marijn nu perse zo’n overduidelijk teken van zwakte is. Veel meer dan een uitstekende knecht is ze niet meer kunnen worden. Wie weet wat ze had bereikt als ze het wielrennen eerder had ontdekt.

Manuel Beltran 30 augustus 2015 om 17:05

Leuke vrouw.

Respect dat ze op latere leeftijd nog in het vrouwenpeleton is beland. Tuurlijk zegt het iets over de sterkte van het vrouwenwielrennen, maar et wil niet zeggen dat iedere vrouw die besluit te gaan fietsen hetzelfde zomaar een voorelkaar krijgt. Zegt ook iets over haar talent en mentaliteit lijkt me.

oscarito1908 30 augustus 2015 om 22:55

Vind het een leuke vrouw. Praat altijd gepassioneerd over wielrennen.

Veel succes met je andere carrière!

sooike 31 augustus 2015 om 00:05

Ik vond haar mooi, deskundig, ad rem, intelligent en de reddende engel in dat verschrikkelijke programma Studio Tour, met die twee presentatoren die net zo van wielrennen weten als mijn buurvrouw en dat is heel erg weinig. Misschien kan Marijn columns schrijven in bladen die echt meetellen of anders de vervanger worden van Maarten Ducrot. Het is maar een tip NOS. Dan heb je eindelijk iemand in huis die wel weet waarover ze het heeft….

NumberSeventeen 31 augustus 2015 om 08:52

Voor de mensen die zeggen dat je kwaliteitsverschil kan zien tussen het mannen- en vrouwen peloton omdat Marijn er zo laat nog in heeft kunnen stappen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ludo_Dierckxsens
Bij de mannen kan dat net zo goed.

west 31 augustus 2015 om 10:50

Die werd toch profwielrenster naar aanleiding van een journalistiek vraagstuk?
Edit: Voor de radiodocumentaire: ‘Kun je nog topsporter worden op je 30ste?’

Sjon 31 augustus 2015 om 16:39

Volgens mij is ze een belangrijke promotor van het vrouwenwielrennen geweest en dat zal ze nog wel een tijdje kunnen blijven, of ze nou op de fiets zit of schrijft.

Voor het vrouwenpeloton niet het grootste gemis gezien haar beste uitslagen.

Coldeportes 1 september 2015 om 10:57

@Sooike: +1

Wat een verademing deze dame, naast die nitwits in datzelfde programma. Het tenenkrommende en slecht uitgesproken 'Bonschoer' aan het begin van elke uitzending tussen Dione en die studiopresentator (met nul interesse in wielrennen) nog daargelaten. Afgrijselijk programma, dat enigszins gered kon worden door Marijn (maar tussen zoveel amateurisme is het moeilijk schitteren). Als Marijn interessante dingen begin te zeggen, begon die presentator haar af te kappen.

Verdient haar eigen Tour-programma volgend jaar.

denistel 1 september 2015 om 17:50

paar keer gezien bij de koers erg symphatiek vrouw en doet het goed op tv .

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair