Wielerwereld feliciteert Fabio Jakobsen met eerste zege sinds comeback

woensdag 21 juli 2021 om 19:55
Wielerwereld feliciteert Fabio Jakobsen met eerste zege sinds comeback

foto: Cor Vos

De etappezege van Fabio Jakobsen in de Tour de Wallonie heeft de wielerwereld niet onberoerd gelaten. Verschillende renners en oud-renners schreven al een berichtje op social media om de sprinter van Deceuninck-Quick-Step te feliciteren.

Vooral een tekst van Florian Sénéchal springt in het oog. De Franse renner was een jaar geleden in de Ronde van Polen de eerste om te helpen na de vreselijke val van zijn ploeggenoot Jakobsen. “Een jaar geleden hielp ik Fabio om in leven te blijven. Vandaag hielp ik hem om te winnen. Ik voel mij trots en mijn respect gaat uit naar hem en zijn familie.”

Onder anderen Mike Teunissen en Giovanni Visconti en ook oud-renners Erik Breukink en Danny Nelissen lieten eveneens van zich horen. “Heel blij voor Fabio Jakobsen om hem weer te zien winnen in Wallonië. Heel erg verdiend”, schreef Teunissen. “Gisteren wint Dylan Groenewegen in Wallonië, vandaag is het Jakobsen. Schitterend”, stuurde Breukink.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Magician 21 juli 2021 om 20:08

Gaat de tweet van Senechal over Jakobsen of Senechal zelf?

KimJungPoels 21 juli 2021 om 20:30

Over wat ze samen hebben meegemaakt een klein jaar geleden en vandaag.

Magician 21 juli 2021 om 22:10

Dat snap ik, maar zijn bericht heeft nogal een hoog ik ik ik gehalte.

Bazzz 22 juli 2021 om 10:28

@margician
Mag hij erg blij zijn met dit resultaat. Hij was gewoon een held een jaar geleden en dit is voor hem oprecht prachtig om mee te maken.
Hij heeft wel een jaar lang het gevecht van zijn teamgenoot van dichtbij meegemaakt.

Van die oprechtheid kunnen anderen nog wat leren. Iedereen zal het hem gunnen, maar ik kan al één renner opnoemen die het hem vooral gunt om zijn eigen hachje en om zichzelf in de spiegel aan te kunnen kijken. Dit zal natuurlijk nooit uitgesproken worden, wat deels hypocriete felicitaties zijn.
Betreffende persoon had ook kunnen tweeten: ‘Fabio van harte gefeliciteerd, ik ben heel blij voor je, maar vooral voor mezelf. Ik kan mezelf dankzij deze overwinning weer enigszins in de spiegel aankijken en dit kan ervoor zorgen dat ik weer wat meer geaccepteerd wordt in het peloton’

Dan is het toch ook meer vanuit de ‘ik’ persoon, maar wel zoals het ervaren wordt

reusjen 22 juli 2021 om 11:11

@Bazzz
Correctie, dan is het zoals het door jou ervaren wordt. Ik denk dat Dylan de afgelopen tijd met hulp van de psycholoog heeft geleerd om het lot van Jakobsen los te gaan zien, omdat hij er zelf geen enkele invloed meer op heeft. Er is geen enkele reden om te denken dat Groenewegen niet oprecht blij en opgelucht is dat Jakobsen weer kan winnen.

Laurenesi 21 juli 2021 om 23:14

Mag ook toch? Het zal op hem een enorme impact hebben gemaakt, dus niet verwonderlijk dat hij het vanuit zijn zicht en gevoel opschrijft…

Headlines

Materiaalzone

Populair