Wielervereniging Pavé76 komt met vrouwelijke beloftenploeg

vrijdag 27 september 2019 om 10:04
Wielervereniging Pavé76 komt met vrouwelijke beloftenploeg

Rozemarijn Ammerlaan - foto: Cor Vos

In het vrouwenwielrennen is het met een vergrootglas zoeken naar beloftenploegen. Wielervereniging Pavé76 komt daarom met een eigen opleidingsploeg. “De stap van de junioren naar de elite is voor veel renners te groot. In onze beloftenploeg is het mogelijk om rustig te groeien, zonder meteen resultaat te verwachten”, aldus Servais Knaven, voorzitter van de vereniging.

Het doel van Pavé76 is om zoveel mogelijk junioren en beloften klaar te stomen voor het allerhoogste niveau. Dit hoopt de vereniging te doen door middel van het oprichten van een heus opleidingstraject voor vrouwelijke wielrenners. Er komen die verschillende ploegen: de APB Junior Development Team, de al bestaande clubploeg Watersley R&D Cycling Team en een gloednieuw U23-damesteam.

Die laatste ploeg hoopt in de toekomst deel te nemen aan koersen als de Ronde van Drenthe, Amstel Gold Race en wellicht de Ronde van Vlaanderen, zodat de beloften al kunnen ruiken aan het hoogste niveau. “Op dit moment worden rensters nog in het diepe gegooid”, zo vertelt Knaven. “Er is geen opleidingstraject voor vrouwen. De stap van de junioren naar de profs is ontzettend zwaar, zowel fysiek als mentaal.”

Naam en sponsoren 
“Veel rensters redden het uiteindelijk niet. Wij bieden nu een speciaal traject voor jonge rensters, met de nadruk op geleidelijke groei. Iedere renner heeft potentie, het is onze taak om er het maximale uit te halen. We bieden de atleten huisvesting en enorm veel faciliteiten zoals een gym en de beste voeding”, aldus de ploegleider van Team Ineos. Zijn dochter Britt zal volgend seizoen koersen voor de U23-ploeg.

De wielervereniging laat in een persbericht weten dat het binnenkort de naam zal bekendmaken van de U23-formatie, net als de geldschieters die zich hebben verbonden aan het nieuwe project. De ploeg zal bestaan uit negen renners, waaronder Rozemarijn Ammerlaan (vorig naar nog wereldkampioen tijdrijden bij de junioren), de eerder genoemde Britt Knaven, Eva Jonkers en Shari Bossuyt.

APB Junior Development Team
flag-nl Silke Blei
flag-nl Daniek Hengeveld
flag-nl Senna Knaven
flag-nl Ilse Pluimers
flag-nl Maud Rijnbeek
flag-nl Sofie van Rooijen
flag-nl Cecilia van Zuthem

Watersley R&D Cycling Team
flag-nl Mischa Bredewold
flag-nl Ilse Grit
flag-nl Noa Jansen
flag-nl Eline van Rooijen
flag-nl Silke Smulders
flag-nl Ingrit Verhoeff
flag-nl Rosalie van der Wolf

U23-formatie 
flag-nl Rozemarijn Ammerlaan
flag-se Julia Borgström
flag-be Shari Bossuyt
flag-gb Rhona Callander
flag-nl Cathalijne Hoolwerf
flag-nl Eva Jonkers
flag-be Britt Knaven
flag-nl Charlotte Kool
flag-gb Emily Wadsworth

Dit artikel delen:

1 Reactie

sooike 27 september 2019 om 15:27

Goed bezig Servaes! Je verdient alle (financiële) steun voor dit project. Je eigen geld en je schaarse vrije uren worden hopelijk in de toekomst terugbetaald met successen !

Headlines

Materiaalzone

Populair