Wielertransfers 2021: Riabushenko, Van Melsen, Degand, Bardiani-CSF
Aleksandr Riabushenko - foto: Cor Vos
donderdag 29 oktober 2020 om 13:55

Wielertransfers 2021: Riabushenko, Van Melsen, Degand, Bardiani-CSF

Update Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Aleksandr Riabushenko
UAE Emirates heeft het aflopende contract van Aleksandr Riabushenko verlengd. De 25-jarige coureur uit Wit-Rusland rijdt daardoor in 2021 ook in de WorldTour, bevestigt een woordvoerder van de ploeg bij Peloton.by. Riabushenko won vorig seizoen nog de Coppa Agostoni en werd dit jaar derde in de Coppa Sabatini. Momenteel is de Europese beloftenkampioen van 2016 actief in de Vuelta a España.


Circus-Wanty Gobert
Kevin Van Melsen is verheugd om te melden dat hij ook volgend jaar uitkomt voor Circus-Wanty Gobert. De 33-jarige Waal vertelt tegen La Dernière Heure dat hij bij de Belgische formatie blijft en dus mee de stap maakt naar de WorldTour. Het contract van Van Melsen bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren liep na dit seizoen af.

Voor Thomas Degand (34) is het avontuur bij Circus-Wanty Gobert afgelopen na dit jaar. De ervaren coureur reed sinds 2016 bij het ProTeam, maar zijn contract wordt niet verlengd, meldt La Dernière Heure. De laatste koers voor Degand in het ploegtenue was Luik-Bastenaken-Luik. Die koers reed hij niet uit.


Hitec Products
De vrouwenploeg van Hitec Products heeft de kern voor 2021 rond. Thuisrijdsters Ingvild Gaskjenn, Pernille Feldmann, Amalie Lutro en Silje Mathisen uit Noorwegen hebben hun contract allemaal verlengd, evenals de Duitse Mieke Kröger. Daarnaast is de komst van Martine Gjøs, Ann Helen Olsen, Anne Dorthe Ysland en Caroline Andersson bevestigd door ploegmanager Karl Lima.


Update – Bardiani-CSF-Faizanè
Umberto Marengo (28) en Andrea Garosio (26) rijden volgend jaar allebei voor Bardiani-CSF-Faizanè. Beide Italianen maken een binnenlandse transfer, ze komen over van Vini Zabù-KTM.

Marengo wist vorig jaar verrassend een rit in de Tour of Utah te winnen. Hij hoopt zichzelf in 2021 bergop te verbeteren en succes te kunnen boeken in sprints van een kleine groep. Daarnaast wil hij voor het eerst starten in de Giro d’Italia. Garosio reed twee seizoenen geleden nog bij Bahrain Merida, in dat jaar behaalde de klimmer ereplaatsen in de Coppa Agostoni en de Giro dell’Emilia.


UpdateNicola Bagioli
Nicola Bagioli zal de komende twee seizoenen het tenue van B&B Hotels-Vital Concept dragen. De 25-jarige Italiaan komt over van Androni Giocattoli-Sidermec. Bagioli reed slechts één seizoen voor de ploeg van manager Gianni Savio, daarvoor kwam hij meerdere jaren uit voor Nippo-Vini Fantini.

Bagioli, die nog altijd op zoek is naar zijn eerste profzege, wist onlangs nog als zevende te eindigen in de Gran Trittico Lombardo. Vorig jaar wist hij nog podiumplekken te bemachtigen in de Trofeo Laigueglia en de Ronde van Drenthe.


Update Anna Plichta 
Anna Plichta zal volgend seizoen koersen voor Lotto Soudal Ladies. De 28-jarige Poolse verlaat Trek-Segafredo en tekent een tweejarig contract. “België voelt als mijn tweede thuis”, zo laat Plichta weten in een perscommuniqué. “Ik keek al enkele jaren met interesse naar Lotto Soudal Ladies.”

“Ik kreeg nu de kans om bij deze ploeg te tekenen en die grijp ik met beide handen aan. Mijn partner komt uit België en ik breng er jaarlijks veel tijd door. Het voelt als mijn tweede thuis en het voelt dan ook als een hele logische transfer”, aldus Plichta, die volgend seizoen meer vrijheid zal krijgen om te koersen.

De Poolse kroonde zich dit seizoen tot nationaal kampioene in het tijdrijden. Op het Europees kampioenschap tijdrijden in Plouay wist ze naar een zevende plaats te snellen.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
29 oktober 2020 09:46
Bij Circus Wanty, mag er ook nog wel wat bij. Want dit
https://www.procyclingstats.com/team/circus-wanty-gobert-2021
Is toch nog niet heel geweldig.
    29 oktober 2020 10:32
    Ja daar win je ook geen oorlog mee ,met wat ze nou in dienst hebben
    29 oktober 2020 11:03
    meerdere Pro-Conti ploegen hebben een betere selectie als wat hun hebben, ik hoop dat ze nog wat geld, anders word het een lastig jaar.
    Een Campenaerts zou hier toch niet misstaan, maar ook een Claeys kunnen van grote waarde zijn.
    Misschien een gokje met Aru proberen??
    Geschke zou ook van grote waarde zijn denk ik.
29 oktober 2020 11:07
Inderdaad, volgende renners halen het WT niveau wel bij Wanty voor 2021:
- Vliegen
- De Gendt
- Van Poppel
- Eiking
- Planckaert
- Lammertink
- Hermans (kan nog veel groeien, dit jaar pech met blessure)
- Taaramae (als die terug op niveau komt)

Is inderdaad wat weinig voor WT niveau. Maar ook nog maar 19 renners onder contract, dus wel nog wat ruimte om renners aan te trekken.
29 oktober 2020 11:08
Bardiani al 8 aanwinsten, vorig jaar 10. Elk jaar weer een renovatie. Ik vond het eigenlijk wel sympathiek dat ze voorheen de Italiaanse Sport Vlaanderen waren, maar erg succesvol wad dat niet. Nu worden ze weer een gewoon Italiaans PCT.
29 oktober 2020 11:35
Eolo Kometa, de ploeg van Basso en Contador die volgend jaar een Pro ploeg wordt, begint ook vorm te krijgen: Puppio, Ropero, José Garcia, Viegas, Dina en Fetter zouden blijven. Er zijn ook geruchten dat Fancellu het seizoen toch bij Kometa zal beginnen en niet bij Trek-Segafredo. De transfers van Ravasi (UAE), Pacioni (Androni), Davide Bais (Friuli) en Rivi (Tirol) zouden bijna afgerond zijn.

Andere transfers die hoogstwaarschijnlijk zullen afgerond worden: Belletti (Androni), Frapporti (Vini Zabu), Albanese (Bardiani), Wackermann (Vini Zabu) & Mareczko (CCC).

Dit zou al uitkomen op 16 renners, benieuwd of deze ploeg kan concurreren voor een Giro wildcard. Indien ze echt competitief willen zijn dan zullen er nog een viertal renners moeten bijkomen. Om dat te doen kunnen ze natuurlijk gewoonweg vier extra huidige contracten verlengen.

Bron: Tuttobici
    29 oktober 2020 12:41
    Dan krijgen ze echt een leuke ploeg hoor
    Ook een mooie mix tussen ervaring en talent

Reacties zijn gesloten.