Wielertransfers 2021: Caja Rural-Seguros RGA, Gazprom-RusVelo

dinsdag 17 november 2020 om 11:39
Wielertransfers 2021: Caja Rural-Seguros RGA, Gazprom-RusVelo

Aritz Bagües - foto: Cor Vos

Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Caja Rural-Seguros RGA
De Spaanse formatie kan ook volgend seizoen rekenen op de diensten van Jon Aberasturi, Aritz Bagües, David González en Héctor Sáez. Deze renners tekenen bij voor één seizoen. De 31-jarige Aberasturi is al twee seizoenen de belangrijkste sprinter van de ploeg en won dit jaar nog een etappe in de Ronde van Hongarije. Bagües (31), González (24) en Sáez (27) zijn gewaardeerde knechten.


Gazprom-RusVelo 
Gazprom-Rusvelo heeft met Mathias Vacek en Pavel Kochetkov twee renners aangetrokken voor komend seizoen. Vacek is pas 18 jaar oud en is de jongere broer van Karel Vacek, een van de voornaamste uitdagers van Remco Evenepoel bij de junioren. Mathias Vacek werd dit jaar Europees kampioen tijdrijden bij de junioren, voor toptalent Marco Brenner.

Vacek staat nog maar aan het begin van zijn carrière, Kochetkov is bezig aan de laatste jaren van zijn loopbaan. De 34-jarige Rus kwam in het verleden uit voor Katusha-Alpecin en reed dit jaar voor CCC, maar keert nu weer terug op het oude nest. Kochetkov reed in 2013 namelijk al een jaar voor Gazprom-RusVelo.

Karel Vacek in het wiel van Remco Evenepoel – foto: Cor Vos

Als we Tuttobiciweb mogen geloven, dan zal Karel Vacek volgend seizoen ook uitkomen voor Gazprom-RusVelo. De 20-jarige renner was in 2019 al even prof bij Hagens Berman Axeon. Dit werd alleen geen succes en dus besloot de Tsjech om een stap terug te doen en op continentaal niveau te koersen bij Team Colpack Ballan.


Vini Zabú-Brado KTM
Simone Bevilacqua heeft zijn aflopende contract bij Vini Zabú-Brado KTM verlengd. De 23-jarige Italiaan koerst sinds 2018 voor de Italiaanse formatie. Bevilacqua werd dit jaar zevende op het Italiaans kampioenschap tijdrijden en reed de Giro d’Italia uit. Vorig jaar was hij de beste in de zevende etappe van de Tour de Langkawi.

Dit artikel delen:

9 Reacties

lo squalo dello Stretto 17 november 2020 om 12:46

Gazprom-Rusvelo heeft wel een aardige ploeg voor volgend jaar. Hopelijk opnieuw een Giro wildcard.

Dolfy 17 november 2020 om 12:50

Hmm, nah, er missen nog wat goede renners daarvoor. Natuurlijk zou het kunnen maar echt hoge hogen gaan ze niet scoren dan.

lo squalo dello Stretto 17 november 2020 om 13:00

Hun beste achttal (evt. Aru en Moscon nog, die worden ook nog gelinkt) lijken me beter en interessanter dan het achttal dat door sommige WT-ploegen in de Giro wordt opgesteld (of in de Vuelta, zie bv TREK in de recente Vuelta)

Dolfy 17 november 2020 om 13:21

Welk achttal is dat? Ik bedoel dan niet de geruchten maar al van de bevestigde namen. In Tirreno-Adriatico waren ze onzichtbaar in ieder geval. Canola en Zakarin voor Giro oke, Koeznetsov zal wel meegaan dan, ook al is die vaak beter in eendagskoersen. Ellisonde van Trek reed een betere Ronde van Spanje dan Zakarin in de Ronde van Frankrijk eigenlijk. Zakarin reed wel een redelijke Giro, maar de hier binnengehaalde renner, de ploegmaat van Zakarin stapte vroeg af.

heuvelcolombia 17 november 2020 om 13:40

Zakarin, Canola, Kuznetsov, Strakhov, Nych, Chernetskiy, Velasco en Imerio Cima.

Ja ik denk dat dit achttal beter is dan een aantal teams in de afgelopen Giro. Niet in de Vuelta overigens, dat was een prima deelnemersveld.

Dolfy 17 november 2020 om 14:22

Ik ben benieuwd welke ploeg je in gedacht heb dan, alleen de selectie van Bardiani-CSF-Faizanè zou ik onder die van Gazprom plaatsen, maar alleen op Canola en Zakarin. De rest is best wel inwisselbaar… Maar goed dat mijn mening natuurlijk… :)

lo squalo dello Stretto 17 november 2020 om 15:22

heuvelcolombia heeft dus al geantwoord, ik vind dat een sterke selectie. Rekening houdende dat Zakarin min of meer zijn oude niveau haalt. + er rijden Italianen wat RCS ook zal bekoren. Ik verwacht eigenlijk niets anders dan een wildcard en hun 8 beste renners op volle sterkte daar. Moet goed zijn voor een ritzege en/of een mooie klassering met Zakarin

Dolfy 17 november 2020 om 16:50

Die Italianen reden er al, dus tsja dat hielp niet echt voor dit jaar.

Kannibaal van Schepdaal 17 november 2020 om 13:52

Grappige foto. Evenepoel die makkelijk peddelt en Vacek die huilend in zijn wiel zit.

Headlines

Materiaalzone

Populair