Wielertransfers 2020: Wanty-Gobert, Chapman, Diaz, Montaguti

dinsdag 8 oktober 2019 om 14:11
Wielertransfers 2020: Wanty-Gobert, Chapman, Diaz, Montaguti

Ludwig De Winter - foto: Cor Vos

Het wielerseizoen mag dan bijna gedaan zijn, de transfercarrousel draait nog altijd op volle toeren. In de rubriek ‘Wielertransfers 2020’ bundelt WielerFlits zoals u gewend bent de laatste transfernieuwtjes.

Ludwig De Winter en Thomas Degand
Wanty-Gobert heeft aangekondigd dat de contracten van Ludwig De Winter en Thomas Degand zijn verlengd. De 26-jarige Winter blijft tot en met eind 2021 aan de ploeg verbonden, de zeven jaar oudere Degand tekent één jaar bij. Lees meer op WielerFlits.be.


Brodie Chapman
FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope is een van de acht ploegen die een Women’s WorldTour-licentie heeft aangevraagd, dus de Franse formatie kon nog wel een paar versterkingen gebruiken. Met Brodie Chapman heeft de ploeg een sterke klimster ingelijfd. De Australische won dit jaar onder meer de Tour of the Gila en werd tweede in de Colorado Classic achter de ongenaakbare Chloé Dygert. Chapman is de eerste versterking die de Franse ploeg heeft aangekondigd. De voorbije twee jaar reed ze voor TIBCO-SVB.


José Manuel Diaz
José Manuel Diaz rijdt volgend jaar weer op het één na hoogste niveau. De 24-jarige Spanjaard, die vorig jaar na zijn vertrek bij Israel Cycling Academy een seizoen voor Vorarlberg Santic heeft gereden, koerst komend seizoen in de kleuren van Delko-Marseille Provence. “Ik hoop in de bergen te presteren en een goede helper zijn voor mijn ploeggenoten”, aldus Diaz.


Matteo Montaguti
De carrière van Matteo Montaguti zit erop. De 35-jarige renner heeft met de GP Bruno Beghelli zijn laatste wedstrijd gereden, zo heeft hij laten weten op Instagram. De sterke en snelle Montaguti reed maar liefst acht seizoenen voor WorldTour-formatie AG2R La Mondiale, maar dit jaar kwam hij uit voor het ProContinentale Androni Giocattoli-Sidermec.

De Italiaan won negen jaar geleden een etappe en het eindklassement in de Giro della Provincia di reggio Calabria. In 2017 was hij bovendien de snelste in de vierde etappe van de Tour of the Alps. Montaguti reed dit jaar nog de Giro d’Italia, met als persoonlijk hoogtepunt een zevende plek in de twaalfde rit naar Pinerolo.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Maillot à Pois 8 oktober 2019 om 19:38

Backaert daarentegen weg bij Wanty:
https://www.vital-concept-bb-hotels.bzh/frederik-backaert-au-nom-de-la-terre.php

0

Headlines

Populair

Materiaalzone