Wielertransfers 2020: Trentin, Knox, Keukeleire, Ardila, Berhane
foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2019 om 19:15

Wielertransfers 2020: Trentin, Knox, Keukeleire, Ardila, Berhane

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag laatste nieuws over o.a. Europees kampioen Matteo Trentin, James Knox, Jens Keukeleire, Baby Giro-winnaar Andres Camilo Ardila en Natnael Berhane.

Europees kampioen Trentin gelinkt aan CCC
Matteo Trentin rijdt volgend seizoen mogelijk in de kleuren van CCC, meldt Tuttobiciweb. Bij de formatie moet de huidige Europese kampioen de afmaker en een belangrijke pion worden in de voorjaarsklassiekers naast Greg Van Avermaet. De Italiaan is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Mitchelton-Scott, waarmee hij op dit moment de Tour de France rijdt. Daarvoor kwam hij zeven seizoenen uit voor Quick-Step.


James Knox langer bij Deceuninck-Quick Step
Deceuninck-Quick Step heeft James Knox langer vastgelegd. De Belgische formatie en de jonge Britse klimmer (23) kwamen een nieuw tweejarig contract overeen tot einde 2021. Knox kwam vorig jaar bij de ploeg van manager Patrick Lefevere en zette dit seizoen al fraaie uitslagen neer in de UAE Tour (achtste) en de Ronde van Romandië (veertiende). “Dit jaar was al een nieuwe stap voorwaarts met enkele mooie resultaten en hopelijk zit er nog meer in het vat.”


Jens Keukeleire mogelijk terug naar Mitchelton-Scott
Door het mogelijke vertrek van Matteo Trentin naar CCC komt er bij Mitchelton-Scott een plek vrij, die wel eens zou kunnen worden opgevuld door Jens Keukeleire. Volgens Het Nieuwsblad kan de Belg (30) aanblijven bij zijn huidige ploeg Lotto Soudal, maar niet onder dezelfde voorwaarden. Bij de Australische formatie zou hij terechtkomen in een bekende omgeving, want tussen 2012 en 2017 stond hij daar ook al onder contract.


Winnaar Baby Giro op weg naar Astana
Andres Camilo Ardila maakt komend seizoen bij Astana de stap naar de WorldTour. Dat meldt de Franse sportkrant L’Équipe. De 20-jarige Colombiaan won in juni twee etappes in de Giro d’Italia voor beloften én het eindklassement. Nog tijdens de Italiaanse rittenkoers bleek dat de renner in de belangstelling stond van meerdere profploegen. Later werd duidelijk dat hij kon rekenen op interesse van Androni Giocattoli-Sidermec, Astana, Nippo-Vini Fantini-Faizanè en UAE Emirates.

Astana lijkt nu aan het langste eind te trekken. Momenteel heeft de ploeg al drie Colombianen onder contract met Hernando Bohórquez, Rodrigo Contreras en Miguel Ángel López.


Movistar laat oog vallen op Spanjaarden van Euskadi-Murias
Volgens het Spaanse Cadena COPE is Movistar dicht bij een overeenkomst met de Spanjaarden Óscar Rodríguez (24 jaar), Sergio Samitier (23) en Fernando Barceló (23). Dit drietal renners rijdt momenteel voor Euskadi-Murias. Rodríguez baarde vorig jaar opzien door in de Vuelta a España de etappe met aankomst op La Camperona te winnen.


Natnael Berhane tekent voor twee jaar bij
Natnael Berhane heeft zijn aflopende contract bij Cofidis met twee jaar verlengd. Dat maakte de Franse ploeg bekend op de tweede rustdag van de Tour de France, waarin de Eritreeër actief is. Vorige week maandag ontving hij bovendien de strijd voor de strijdlust na de etappe naar Albi. “Ik ben erg trots dat ik mijn carrière mag voortzetten bij Cofidis. Hopelijk kan ik de wielersport verder helpen aanwakkeren in Eritrea en het Afrikaanse continent”, aldus Berhane.


Drie stagiairs voor Groupama-FDJ
Het gaat om Alexys Brunel, Ziga Jerman en Matis Louvel. De eerste twee komen uit de opleidingsploeg van Groupama-FDJ, die sinds dit jaar bestaat. Louvel rijdt het seizoen normaliter voor het kleine VC Rouen 76. Dit betekent ook dat dit jaar bij de WorldTour-ploeg geen stageplek is voor de Nederlander Kevin Inkelaar, die afgelopen week namens de U23-ploeg een rit won in de Giro Valle d’Aosta.

De opleidingsploeg van Groupama-FDJ krijgt ook een stagiair. Dat is de 20-jarige Yacob Debesay uit Eritrea, inderdaad, de jongere broer van voormalig profwielrenner Mekseb Debesay. Yacob won dit jaar al een rit in de Ronde van Rwanda, waarin hij zevende algemeen werd.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
22 juli 2019 12:05
Klinkt als een goede deal voor CCC. Mitchelton gaat er, met alle respect voor Jens, wel op achteruit als je Trentin ruilt voor Keukeleire.
    22 juli 2019 12:11
    Sowieso, Trentin is een dijk van een coureur, een alleskunner.
    22 juli 2019 12:12
    Eens voor wat betreft de voorjaarsploeg van Mitchelton. Wel begrijpelijk als je de ontwikkeling van de Yates broers ziet dat een groot deel van het budget naar de omkadering in grote rondes zal gaan ipv naar eendagscoureurs.
    22 juli 2019 12:32
    Er is niet zo heel veel mis met de omkadering in de grote rondes voor de klassementsmannen vind ik, alleen de Yatesjes zelf geven niet echt thuis dit seizoen.

    Nieve, Chaves, Haig, Hamilton voor de bergen en dan al die tempobeulen Durbridge, Juul-Jensen, Howson, Hepburn, Impey daar kun je prima mee aankomen volgens mij.
    22 juli 2019 13:08
    @hartstikke, eens hoor de omkadering is prima. Juist daarom kan ik me voorstellen dat dezelfde omkadering steeds duurder wordt, met name jonge klimmers als Haig en Hamilton zullen er gewild zijn. Trentin laten gaan zodat er geld vrijkomt voor het behoud van het rondeteam vind ik geen domme keuze.
    22 juli 2019 13:17
    @hartstikke
    A. Yates heeft zich dit jaar toch al aardig laten zien. Hij heeft in dit jaar al meer cq’s gehaald dan in alle hele jaren in de rest van zijn carriere. Hij heeft alleen niet veel gewonnen.

    In de Tour laat hij het idd. behoorlijk afweten.
    22 juli 2019 15:07
    @Covadonga

    Het niet thuis geven gedeelte ging me ook juist om de grote rondes, sorry voor de verwarring. Verder is het seizoen idd uitstekend van Adam Yates en Simon had vorig seizoen natuurlijk een uitstekend seizoen. Ik zie in Simon ook het grotere rondetalent. Adam meer voor de kleinere rondes en de heuvel- en berg eendaagse koersen (San Sebastian, Lombardije, LBL, etc.), maar niet voor winst van een grote ronde. Hoe zien jullie dat?
    22 juli 2019 21:43
    Een tijdlang was ik van mening dat Adam de betere van de twee was. Inmiddels is Simon wat mij betreft de betere.
    Adam zag ik de Tour wel een keer winnen, maar ik deel inmiddels je mening dat hij meer geschikt is voor heuvelkoersen en kleine rondes. Hij mag me natuurlijk verrassen en een grote ronde winnen...
    Simon heeft de Vuelta gewonnen. Dan lijkt de Giro of de Tour winnen ook wel tot de mogelijkheden behoren.
    22 juli 2019 22:52
    Ik hoorde op de tv wel een mooi betoog over de broers Yates. Waar werd aangestipt dat Simon qua innovatie en ontwikkeling veel verder is en wil (op dit moment) dan zijn broer. Bijvoorbeeld uit zich dat door dat ge3dprinte stuur waar Simon mee rijdt in de ITT en Adam niet aan wil.

    In dat zelfde verhaal stipte Clement ook aan dat Badret zn ploeg ook noet bol staat van innovatie
    22 juli 2019 22:54
    Denk Alleen dat van Avermaet niet echt blij zal zijn met Trentin... die wilde een renner als Benoot om De koers voor hem open te breken, nu. Krijg hij iemand die sneller is in de sprint waardoor Van Avermaet zelf Het werk moet opknappen.
22 juli 2019 12:15
Deceuninck-Quickstep kan wel wat extra klimvermogen gebruiken. In dat opzicht is de contract verlenging van James Knox een prima investering. Die gaat vanaf volgend jaar kilometers op kop rijden in dienst van Alaphilippe.
22 juli 2019 13:10
Dus Keukeleire zou minder gaan verdienen, wat je volgens mij ook weer kan linken aan Gilbert en Degenkolb. Ze gaan daar in de breedte wel inbooten door die twee grootverdieners binnen te halen...
    22 juli 2019 17:11
    Vreemd, toch prima klassiekers gereden afgelopen twee jaar?
    Lijkt me wel wat voor TJV!
    22 juli 2019 20:28
    Lijkt mij een goed idee om Keukelaire naar TJV te halen.
22 juli 2019 13:44
CCC kon wel een type renner als Trentin gebruiken
    22 juli 2019 17:13
    Ja, die hadden ze nog niet ... ;)

    Serieus: een schaduwkopman is niet zo gek. Maar ook een gok, want presteert niet echt top als kopman tot nu toe...
22 juli 2019 19:28
Inkelaar naar een andere ploeg, direct wt team of is hij niet zo goed als zijn resultaten lijken?
22 juli 2019 21:07
@redactie:
Mekseb Debesay heeft intussen opnieuw een profcontract bij BikeAid.
22 juli 2019 22:35
Mitchelton - Scott, ook van een vrijbuitersploeg ook een mooie topploeg geworden.

Reacties zijn gesloten.