Wielertransfers 2020: Rein Taaramäe, Andrea Garosio, Moniek Tenniglo

zondag 13 oktober 2019 om 15:15
Wielertransfers 2020: Rein Taaramäe, Andrea Garosio, Moniek Tenniglo

foto: Cor Vos

Update

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Rein Taaramäe
Rein Taaramäe zal ook volgend seizoen uitkomen voor Total Direct Energie, zo heeft de Estse klimmer laten weten op Instagram. De 32-jarige Taaramäe koerst sinds 2018 voor de formatie van Jean-René Bernaudeau. Hij werd dit jaar tweede in de Tour du Rwanda, derde in de Vuelta Aragón, derde in de Tour de l’Ain en derde in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge. Verder werd de klimmer nog nationaal kampioen tijdrijden.


Andrea Garosio 
In tegenstelling tot Taaramäe is Andrea Garosio wel op zoek naar een nieuwe werkgever. De 25-jarige Italiaan heeft namelijk te horen gekregen dat er geen plek meer is bij Bahrain Merida. De klimmer tekende eind vorig jaar nog een contract bij de ploeg uit het Midden-Oosten. Garosio werd dit jaar tiende in de Coppa Agostoni, achttiende in de Gran Piemonte en hij reed de Giro d’Italia uit, maar het bleek niet genoeg voor een contractverlenging.

“De ploeg was zeer tevreden over mijn functioneren, maar ik kreeg recent slecht nieuws te horen. Er zal veel veranderen binnen de ploeg en ik ben helaas een van de slachtoffers van deze revolutie. Ik hoop snel enkele aanbiedingen te krijgen. Ik koers dit jaar nog in China (doelt op de Tour of Guangxi, red.), maar het is moeilijk om mezelf nog in de kijker te rijden”, zo vertelt Garosio in gesprek met TuttoBiciWeb.


Moniek Tenniglo
Moniek Tenniglo heeft haar contract verlengd bij Mitchelton-Scott. De 31-jarige Nederlandse tekent voor één seizoen bij. “Ik ben heel erg blij met mijn contractverlenging”, zo laat ze weten in een persbericht. “Ik moest in het begin wat wedstrijden laten schieten door een elleboogbreuk. Ik hoop de nieuwe winter blessurevrij door te komen”, aldus Tenniglo, die dit jaar wél de Giro Rosa reed in dienst van de latere eindwinnares Annemiek van Vleuten.


Angelo Tulik
Het einde van de loopbaan van Angelo Tulik is aanstaande. De Fransman is pas 28 jaar en rijdt met Parijs-Tours zijn laatste kilometers als prof, aldus Ouest-France. Hij volgt daarmee het voorbeeld van Alexandre Pichot, zijn ploeggenoot bij Total Direct Energie. Sinds 2012 reed Tulik al voor de ploegen van manager Jean-René Bernaudeau: eerst bij Cofidis en later Direct Energie.

Dit artikel delen:

4 Reacties

ditisdavid 13 oktober 2019 om 11:37

Was Garosio geen neoprof dit jaar dan?

0
Verweggistan 13 oktober 2019 om 13:44

Neoprof is tot 25. Hij is dus net een jaar te oud.

0
SCIC 13 oktober 2019 om 13:19

Garosio reed in 2018 op CT niveau. Krijg vast nog wel een contract bij Gazprom, Delko. Bardiani, Androni, Neri of een andere ploeg van dat niveau.

0
heuvelcolombia 13 oktober 2019 om 18:15

Europcar was de voorloper van Direct Energy.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone