Wielertransfers 2020: Mattia Cattaneo, Ziga Jerman, Pit Leyder, Brice Feillu

maandag 15 juli 2019 om 11:40
Wielertransfers 2020: Mattia Cattaneo, Ziga Jerman, Pit Leyder, Brice Feillu

Mattia Cattaneo - foto: Cor Vos

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag laatste nieuws over Mattia Cattaneo, Žiga Jerman, Pit Leyder en Brice Feillu.

Mattia Cattaneo volgende versterking Deceuninck-Quick Step
Mattia Cattaneo is op weg naar Deceuninck-Quick Step, weet La Gazzetta dello Sport. Daarmee lijkt een overstap van de Italiaan (28) van Androni Giocattoli-Sidermec naar Astana van de baan. Cattaneo won dit seizoen al de Giro dell’ Appennino door in de finale weg te rijden bij ploegmaat Fausto Masnada, Mikel Bizkarra en Simone Ravanelli. Ook in de Giro d’Italia maakte hij indruk met een tweede plaats in de etappe naar Como en een achtste plek in de afsluitende tijdrit.


Žiga Jerman stagiair bij Groupama-FDJ
Žiga Jerman sluit per 1 augustus als stagiair aan bij de hoofdmacht van Groupama-FDJ. Sinds dit seizoen maakt de Sloveen (21) deel uit van de opleidingsploeg van de Franse formatie, waar ook de Nederlander Kevin Inkelaar onder contract staat. Jerman is de winnaar van Gent-Wevelgem voor beloften van 2018 en scoorde dit jaar al ereplaatsen in de Franse L’Etoile d’Or (vijfde) en in de beloftenedities van de Ronde van Vlaanderen (zesde) en Parijs-Roubaix (negende).


Pit Leyder als stagiair naar Cofidis
Pit Leyder voegt zich per 1 augustus als stagiair bij Cofidis, weet DirectVelo. De Luxemburger (22) is bezig aan zijn vierde seizoen bij het continentale Leopard Pro Cycling, maar mag nu een stapje hoger proeven. Voor Leyder is het hoogste niveau evenwel geen onbekend terrein; vorig jaar werd hij immers al knap derde in de Ronde van Luxemburg achter Andrea Pasqualon en Jan Trantik. Dit jaar pakte hij al een mooie ereplaats in de beloftenedities van de Ronde van Vlaanderen (vierde).


Brice Feillu briest over transfergerucht
Brice Feillu schreef onlangs zijn frustraties van zich af over geruchten rond een mogelijke transfer. Sportkrant L’Équipe meldde dat de Fransman (33) komend seizoen zijn broer Romain zou gaan vergezellen bij St Michel-Auber93. “Totaal verkeerd!”, schreef de jongste van de broers. “Op dit moment zegt niets dat ik niet blijf bij Arkéa-Samsic, de ploeg waar ik mij goed voel. Ik had contact met twee, drie ploegen, maar niets is rond. Dat ik in de kleuren van St Michel-Auber93 zou rijden in 2020 zien sommigen misschien als vanzelfsprekend, maar dit is helemaal niet aan de orde.”


Franse stagiair voor Wanty-Gobert
Théo Delacroix begint per 1 augustus aan zijn stage bij Wanty-Gobert, weet DirectVelo. Op die manier kan de Fransman (20) van wielerclub CC Etupes kennismaken met het procontinentale circuit. Hij was dit seizoen al negende en 21e in de beloftenedities van Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Roubaix en veertiende in de Tour du Jura.


Arkéa-Samsic geeft drie stagiairs kans
Ook Arkéa-Samsic laat een drietal jonge renners ruiken aan het grote werk. Aurélien Doleatto (20), Maxime Jarnet (20) en Florentin Lecamus-Lambert (20) voegen zich per 1 augustus bij de Franse ploeg. Voor Doleatto en Lecamus-Lambert is het niet hun eerste kennismaking; Doleatto liep in 2017 al eens stage bij AG2R La Mondiale, terwijl Lecamus-Lambert ook vorig jaar stagiair was bij – toen nog – Fortuneo-Samsic.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Samlambeej 15 juli 2019 om 13:53

Cattaneo: wij waren toch overtuigd dat hij Cataldo aan die ritzege in de Giro hielp voor een contract bij Astana? 28 jaar, op zijn top? DQS is wel dik met Italianen maar dit is toch een rasaanvaller.

Sebas 15 juli 2019 om 14:08

Enigszins verrassend wel. Astana of DQS; allebei wel teams die bij hem lijken te passen, maar zie hem liever bij laatstgenoemde.

Charlie33 15 juli 2019 om 14:08

Cattaneo is een risicovolle versterking. Die heeft niet zon best imago wat betreft verboden middelen.

koos verrek 15 juli 2019 om 15:12

Vertel?

malinwa 15 juli 2019 om 14:12

Volgens de Belgische kranten is ook de transfer van Ballerini zo goed als rond naar DQS.

Koersmaniak 15 juli 2019 om 17:32

Wat gaat DQS met Cattaneo aanvangen? Klimknecht voor Evenepoel?

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone