Wielertransfers 2020: Marta Bastianelli, Mavi García, Ilan Van Wilder

dinsdag 24 september 2019 om 09:08
Wielertransfers 2020: Marta Bastianelli, Mavi García, Ilan Van Wilder

Marta Bastianelli - foto: Cor Vos

De transfermarkt draait al geruime tijd op volle toeren. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Marta Bastianelli
Marta Bastianelli keert terug naar het oude nest. Vanaf volgend seizoen rijdt de winnares van de Ronde van Vlaanderen in het shirt van Alé BTC Ljubljana. “Ik ben zeer blij om terug te keren de ploeg. Het is als een familie”, zegt Bastianelli in gesprek met TuttoBICI.

De 32-jarige Italiaanse kan terugkijken op een fabelachtig seizoen in dienst van Virtu, dat er aan het einde van het seizoen mee stopt. Ze won niet alleen Vlaanderens Mooiste, maar ook de Ronde van Drenthe, de Vårgårda WestSweden Road Race, de Omloop van het Hageland en Gracia Orlova zette ze naar haar hand.


Mavi García
En Bastianelli is niet de enige versterking voor de Italiaanse ploeg met WorldTour-ambities. Ronderenster Mavi García maakt na twee jaar bij Movistar te hebben gereden namelijk ook de overstap naar de formatie. Dit maakte de ploeg gisteren bekend. García zal als kopvrouw worden uitgespeeld in de zwaardere etappekoersen, zoals de Giro Rosa.

De 35-jarige García begon haar wielercarrière in 2015 bij Bizkaia Durango. Terwijl ze wedstrijden voor die ploeg reed deed ze ook nog op hoog niveau aan duathlons. Zo werd ze in 2017 nog vice-wereldkampioene. In 2018 was ze een van de vrouwen van het eerste uur bij damesploeg van Movistar.


Ilan Van Wilder
Volgens Het Laatste Nieuws is Ilan van Wilder op het WK Tijdrijden vandaag bezig aan een van zijn laatste beloftenkoersen. Volgend jaar zal hij volgens de Belgische krant de overstap maken van de beloftenploeg naar de WorldTour-ploeg van Lotto Soudal.

De 19-jarige Opwijkenaar kan terugkijken op een seizoen waarin hij heel wat adelbrieven heeft weten te verzamelen. Zo werd hij zevende in de Ronde van de Isard, vierde in de Vredeskoers en derde in de Tour de l’Avenir. Ploegleider Kurt Van De Wouwer geeft weliswaar aan dat er nog geen volledige zekerheid is, maar bronnen van HLN laten weten dat de deal rond zou zijn.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Vinyakke 24 september 2019 om 10:05

Het was te denken dat LTS voor zekerheid zou kiezen zodat dit talent niet aan hun neus ontglipt. Het succes van REV steekt natuurlijk de ogen uit maar ik zou toch een jaartje langer belofte blijven. Dan kun je leren koersen winnen en al aan je palmares werken.

Thoin 24 september 2019 om 11:14

Bezweken onder de druk van buitenaf…

Steven_E 26 september 2019 om 07:07

Ilan Van Wilder heeft intussen zelf op Facebook ontkend. Mogelijk hier best een update over plaatsen? Was zelfs vrij hard in z’n ontkenning (“riooljournalistiek”) dus zou eerder kunnen wijzen op het feit dat hij vertrekt. Maar dat schrijven zou eveneens riooljournalistiek zijn, dus best gewoon de officiële communicatie afwachten aan het eind van het seizoen.

Headlines

Materiaalzone

Populair