Wielertransfers 2020: Manuel Belletti, Damiano Cima

dinsdag 6 augustus 2019 om 15:11
Wielertransfers 2020: Manuel Belletti, Damiano Cima

foto: Cor Vos

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag nieuws over Manuel Belletti en Damiano Cima.

Belletti blijft Androni trouw
Gianni Savio en Manuel Belletti zijn het eens geworden over een nieuw contract. De sprinter die in oktober 34 kaarsjes mag uitblazen, rijdt in ieder geval volgend jaar nog voor Androni Giocattoli-Sidermec. “Nu ik in de herfst van mijn carrière zit denk ik dat het leuk is om bij deze ploeg mijn loopbaan af te sluiten. Ik bedank Gianni Savio en Marco Bellini voor het vertrouwen en de gelegenheid om door te gaan bij de ploeg.”

De 33-jarige Italiaan wist dit seizoen al drie keer te zegevieren. Zo won hij een etappe in de Giro di Sicilia, Le Tour de Bretagne en de Tour de Hongrie. Verder stond Belletti aan de start van de Giro d’Italia, en deed hij het met enkele top 10-plaatsen niet onaardig.


‘Damiano Cima in de belangstelling van Total Direct Energie’
Als we TuttoBiciWeb mogen geloven, dan staat Damiano Cima in de belangstelling van Total Direct Energie. Teammanager Jean-René Bernaudeau wil volgens het Italiaanse wielermedium investeren in een sprinttrein rondom Niccolò Bonifazio. Een landgenoot van Bonifazio – de 25-jarige Cima – zou bovenaan zijn lijstje staan.

De renner van Nippo Vini Fantini-Faizanè wist dit seizoen iedereen te verrassen met ritwinst in de Giro d’Italia. De Italiaan bleef in Santa Maria di Sala nipt uit de greep van het aanstormende peloton. Eerder wist Total Direct Energie al de transfers van Julien Simon en Dries Van Gestel af te ronden.

Dit artikel delen:

2 Reacties

r525 6 augustus 2019 om 19:55

Cima zou een leuke zijn als combinatie aanvaller/sprinttrein.
Ook goed om te zien dat het team uitgebreid wordt in verschillende richtingen. En dan bedoel ik zowel de specialisaties, als nationaliteiten.

0
BlancoProCycling 6 augustus 2019 om 21:58

Die andere Cima in die ploeg, Imerio, is wel wat talentvoller. Maar Damiano liet in de Giro echt mentaliteit zien, was een prachtige overwinning.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone