Wielertransfers 2020: Lawson Craddock, Pavel Kochetkov

woensdag 9 oktober 2019 om 18:31
Wielertransfers 2020: Lawson Craddock, Pavel Kochetkov

Lawson Craddock - foto: Cor Vos

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Lawson Craddock
EF Education First heeft het contract van Lawson Craddock (27) met twee jaar verlengd. De laatste jaren koerst hij vaker in een dienende rol maar de nummer zes van het afgelopen WK tijdrijden heeft daar geen moeite mee. “Ik ontdekte dat ik het eigenlijk echt leuk vind om er te zijn en om onze kopmannen zoveel mogelijk te helpen bij het bereiken van hun successen. In de tweede seizoenshelft kreeg ik ook wat kansen om voor mijn eigen resultaten te rijden.”

Ploegbaas Jonathan Vaughters dacht aanvankelijk dat de Amerikaan kon uitgroeien tot een renner die in de grote ronden top-10 kon rijden. “Ik trainde hem daarvoor, en ik denk niet dat dat de juiste formule was voor hem. Nu is hij meer gericht op de ontsnapping, zijn tijdrit en het helpen van ploeggenoten. Hij is nu waar hij in de sport zou moeten zijn.”


Pavel Kochetkov
Pavel Kochetkov (33) verruilt aan het einde van dit seizoen Katusha Alpecin voor CCC. Daarmee bewandelt hij hetzelfde pad als Ilnur Zakarin. Net als zijn landgenoot ondertekende de Russische kampioen van 2016 een tweejarig contract bij de Poolse ploeg. “Hij wordt in een ondersteunende rol een aanwinst voor de ploeg, vooral als hij samen met Zakarin koerst. De twee reden namelijk samen de afgelopen vijf jaar”, licht teambaas Jim Ochowicz de transfer toe.

Kochetkov is de zevende nieuwe renner bij CCC voor 2020. Behalve Zakarin komen ook Matteo Trentin, Jan Hirt, Fausto Masnada, Georg Zimmermann en Michał Paluta naar de ploeg.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair