Wielertransfers 2020: Jefferson Cepeda, vrouwenploeg Movistar

vrijdag 9 augustus 2019 om 17:20
Wielertransfers 2020: Jefferson Cepeda, vrouwenploeg Movistar

Barbara Guarischi - foto: Cor Vos

Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

Jefferson Cepeda 
Caja Rural-Seguros RGA heeft de Ecuadoraan Jefferson Cepeda toegevoegd aan de selectie. De 23-jarige klimmer reed dit seizoen al voor de opleidingsformatie van de Spaanse ProContinentale ploeg. Cepeda werd dit jaar al Pan-Amerikaans kampioen op de weg. Verder eindigde hij als achttiende in de Tour Colombia 2.1.

Vorig seizoen deed Cepeda bovendien mee aan de Tour de l’Avenir. De Zuid-Amerikaan maakt per direct deel uit van de Spaanse ploeg, waardoor hij volgende week aan de start kan staan van de Ronde van Burgos.


Valentin Ferron
Total Direct Energie hevelt Valentin Ferron vanuit haar opleidingsploeg Vendée U over naar de hoofdmacht om hem als stagiair ervaring te laten opdoen. Over een kleine twee weken maakt deze 21-jarige Fransman voor het eerst zijn opwachting in de kleuren van de ProContinentale ploeg in de Tour du Limousin. “Het ontdekken van het profbestaan is wel een beetje spannend, want ik stap in het onbekende, maar ik ben er zeker van dat motivatie de overhand krijgt.”


Movistar Team Women 
Barbara Guarischi (28) en Jelena Erić (23) vertrekken naar de vrouwenploeg van Movistar. De Italiaanse Guarischi komt over van het Deense Team Virtu Cycling, terwijl de Servische Erić nu nog uitkomt voor het Italiaanse Alé Cipollini. Guarischi staat te boek als een snelle klassiekerrenster. Ze won dit jaar nog een etappe in de Internationale Lotto Thüringen Ladies Tour. De vijf jaar jongere Erić pakte onlangs nog een rit in de BeNe Ladies Tour.

Dit artikel delen:

2 Reacties

FDJ 9 augustus 2019 om 21:45

Mooi dat Movistar het vrouwenwielrennen serieus neemt. Vind het toch maar armoedig dat topteams als Deceuninck en Ineos niet een vrouwenploeg hebben terwijl ploegen als CCC, Mitchelton, Trek Segafredo, FDJ en Lotto Soudal hier toch een mooi voorbeeld in zijn.

0
Viktrodriguez 10 augustus 2019 om 09:29

Ik vind het eigenlijk vooral opvallend dat over de gehele lijn er maar weinig klaargespeeld wordt qua vrouwenwielrenners in traditionele wielerlanden als België, Frankrijk en Spanje. Verder zijn die laatste twee vanuit de staatsloterij waarschijnlijk ook adelverplicht.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone