Wielertransfers 2020: Carlos Betancur, Yevgeniy Gidich, Julie Leth, Martin Laas

maandag 28 oktober 2019 om 15:30
Wielertransfers 2020: Carlos Betancur, Yevgeniy Gidich, Julie Leth, Martin Laas

foto: Cor Vos (archief)

Update

Het wielerseizoen mag dan ten einde zijn, maar de transfercarrousel blijft doordraaien. Wie bemachtigt nog een contract voor 2020? In de rubriek Wielertransfers geeft WielerFlits een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Carlos Betancur
Movistar heeft ook in 2020 waarschijnlijk de beschikking over Carlos Betancur (30). De Colombiaanse klimmer hint op social media naar een extra jaar in Spaanse dienst. Het wordt het vijfde seizoen van Betancur in het blauw van Movistar. In 2016 kwam hij binnen, nadat het enfant terrible een half jaar eerder bij AG2R La Mondiale weggestuurd werd. Afgelopen seizoen won hij de Klasika Primavera, zijn eerste overwinning in bijna drie jaar.


Yevgeniy Gidich
Astana heeft op zijn beurt het contract van Yevgeniy Gidich (23) verlengd. De Kazach kwam twee seizoenen geleden binnen bij de ploeg uit zijn thuisland. Sindsdien behaalde hij onder meer een derde plek in de Ronde van Kroatië en een zesde plek in de Ronde van Langkawi. Dit jaar won hij een rit in de CRO Race. “Niet alles ging zoals ik verwacht had afgelopen seizoen, maar er waren toch een paar hoogtepunten. Daar ben ik blij mee. Volgend seizoen wil ik meer goede resultaten neerzetten, en dan vooral overwinningen”, zegt Gidich.

“Tijdens zijn eerste twee jaren in onze ploeg had Yevgeniy een paar ups en downs. Niet alles ging perfect voor hem, maar voor zo’n jonge renner is het normaal dat hij zijn weg nog moet vinden in het profwielrennen. We kennen zijn potentie en geloven dat hij de kans heeft om een sterke prof te worden”, aldus ploegbaas Alexander Vinokourov.


Update – Martin Laas
BORA-hansgrohe heeft enigszins verrassend Martin Laas (26) aangetrokken. De Est debuteert op WorldTour-niveau. In 2016 en 2017 kwam hij uit voor Delko Marseille Provence en de laatste twee seizoenen voor het continentale Illuminate. Zijn rol komt vooral te liggen in de sprinttrein.

“Deze ploeg is heel professioneel en ook een van de beste ploegen in het profwielrennen. Het belangrijkste doel voor mij is om de steun van de ploeg te benutten om te wennen aan het WorldTour-niveau. Het zal een uitdaging zijn, maar daar heb ik zin in”, zegt Laas. Hij won dit jaar een rit in de Ronde van Thailand en drie in de Ronde van Zuid-Korea.

Manager Ralph Denk is blij met de Est: “Hij is een getalenteerde renner die niet bang is voor een uitdaging. Hij heeft meerdere keren gewonnen in kleine wedstrijden en we voelden dat hij klaar is voor de stap. We geloven dat hij een waardevolle versterking is voor de sprinttrein.”


Update – Julie Leth
Europees madisonkampioene Julie Leth is al na een jaar weg bij Bigla. De 27-jarige Deense rijdt volgend jaar namelijk voor WNT-Rotor. Bij de Duitse ploeg krijgt Leth meer vrijheid om zich te focussen op de Olympische Spelen, waar ze samen met Amalie Dideriksen Olympisch kampioene op de madison wil worden. Daarnaast hoopt Leth na het WK baan op een goed klassiek voorjaar, zo stelt ze in een persrelaas van de ploeg.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Scott Sunderland 28 oktober 2019 om 13:59

Betancur blijft bij Movistar ? Benieuwd wat er gebeurd is mbt die zaakwaarnemer Acquadro, waar ze bij Movistar niks meer mee te maken willen hebben. Heeft Betancur gebroken met hem ? Het beoogde contract met UAE team Emirates kwam er niet.

0
Scott Sunderland 28 oktober 2019 om 14:01

Laas naar Bora. Neemt hij zijn ploegmaat Chris Horner bij Team Illuminate mee ter ondersteuning ?

0
zipp404 28 oktober 2019 om 14:18

Weet iemand iets meer over de Illuminate ploeg? Toch een opvallend team, ik ben wel benieuwd naar hun visie.

0
Scott Sunderland 28 oktober 2019 om 15:25

Wat ik wel weet over Illuminate is dat de eigenaar een vriend is van Chris Horner. Horner stond daar dit jaar ook officieel onder contract, maar heeft geen wedstrijd gereden. Als hij fit was en er zin in had mocht hij rijden. Een contract zonder salaris, vermoed ik.

0
Thoin 28 oktober 2019 om 15:34

Laas was daar de laatste twee seizoenen de grote man met 13 zeges.
Toch 8 van deze 13 waren .1 overwinningen.

0
Verweggistan 28 oktober 2019 om 20:51

Laas redde het bij Delko niet omdat hij geen viaduct overkomt en het na een harde koers van 200 kilometer ook lastig had. Bij Illuminate zie ik dat hij in Azië de bergen redelijk verteerd, maar dat is toch een heel ander niveau. Dus ik ben erg benieuwd hoe hij zich weer terug in Europa gaat handhaven.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone