Wielertransfers 2020: Astana, SEG Racing Academy, Berteau

vrijdag 1 november 2019 om 11:13
Wielertransfers 2020: Astana, SEG Racing Academy, Berteau

foto: Astana

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en diverse bevestigde transfers druppelen binnen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Astana
Hernando Bohórquez (27) heeft zijn contract bij Astana met een jaar verlengd. De Colombiaan debuteerde afgelopen seizoen bij de Kazachstaanse formatie en had slechts 27 koersdagen in 2019, mede door twee zware valpartijen. In de Tour Colombia in februari liep Bohórquez een rugblessure op, terwijl hij zijn seizoen moest afsluiten na de GP de Fourmies in september door een valpartij op zijn gezicht.

Desondanks was Bohórquez onderdeel van de winnende ploegen in de Tour Colombia (Miguel Ángel López) en de Dauphiné (Jakob Fuglsang). “Ik wil allereerst de ploeg bedanken voor deze nieuwe kans. Het betekent veel voor mij na een moeilijk jaar met valpartijen en gezondheidsproblemen. Ik ben klaar en gemotiveerd voor volgend jaar”, zegt de Colombiaan met een verleden bij Manzana Postobón.

“We hopen dat Hernando zal herstellen op fysiek en mentaal gebied”, geeft ploegbaas Alexander Vinokourov aan. “We willen hem graag nog een kans geven in het volgende seizoen. Ik geloof dat hij ons kan verrassen.”


SEG Racing Academy
Tiago Antunes (22) verlaat SEG Racing Academy na dit seizoen. De jonge Portugees kiest na anderhalf jaar bij de Nederlandse opleidingsploeg (eerst als stagiair en dit jaar onder contract) voor een avontuur in eigen land bij Efapel. Dat heeft de Portugese continentale ploeg bekendgemaakt. “Ik ben erg blij met de kans die ik krijg om bij een van de beste ploegen in het nationale peloton te koersen”, vertelt Antunes over zijn transfer. “Het is een genoegen om terug te zijn op de Portugese wegen voor mijn eerste jaar bij de elites.”


Victoire Berteau
Vrouwenploeg Doltcini-Van Eyck Sport heeft het contract van Victoire Berteau (19) met een jaar verlengd. De Française debuteerde dit jaar bij de Belgische UCI-ploeg met onder meer een 22ste plek in de Tour of Chongming Island. “De ploeg stelt mij in staat om te groeien zonder druk en geeft mij de kans om deel te nemen aan grote koersen. Ze hebben vertrouwen in mij om goede resultaten te rijden en de ploeg te helpen waar dat kan”, zegt Berteau. Het is nog wachten op haar eerste victoire als profrenster.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Dayer Quintana 1 november 2019 om 13:31

Mooi van Astana want een nieuw team vinden na zo’n seizoen is niet simpel. Hopelijk kan hij zich volgend seizoen in de bergen laten zien.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair