Wielertransfers 2020: Brent Bookwalter, Amaro Antunes, Manuele Mori

zondag 20 oktober 2019 om 15:30
Wielertransfers 2020: Brent Bookwalter, Amaro Antunes, Manuele Mori

Manuele Mori - foto: Cor Vos

Update

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Amaro Antunes 
Volgens Portugese media is het zeker dat Amaro Antunes terugkeert naar W52-FC Porto. De 28-jarige klimmer heeft een contract getekend bij de ploeg die volgend jaar zal koersen op een continentale licentie. Antunes kwam dit jaar uit voor CCC, maar wist – mede door gezondheidsproblemen – niet te overtuigen. Wel werd hij achtste in de Volta ao Algarve én derde in de Giro-etappe naar Montevergine di Mercogliano.

Antunes keert terug naar de ploeg waar hij definitief wist door te breken. Zo won hij dienst van de Portugese formatie een bergetappe in de Volta ao Algarve, maar werd hij ook tweede in de Volta a Portugal. W52-FC Porto zou komend seizoen een selectie hebben van dertien renners. De ploegleiding rekent naast Antunes ook op Volta a Portugal-winnaar João Rodrigues en Gustavo César Veloso, die zijn laatste seizoen zal afwerken in het tenue van W52-FC Porto.


Manuele Mori 
Manuele Mori heeft een punt gezet achter zijn carrière, zo laat hij weten via Instagram. De 39-jarige Italiaan koerste dit seizoen nog voor UAE Emirates, maar er bleek geen plek meer te zijn voor de hardwerkende knecht. Mori begon zijn carrière in 2002 bij het bescheiden Perutnina Ptuj-KRKA. Vervolgens reed hij jaren voor Saunier Duval, Lampre en dus UAE Emirates.

Mori wist in zijn zeventienjarige carrière slechts één profkoers te winnen: hij was twaalf jaar geleden de beste in de Japan Cup. De Italiaan was vooral een gewaardeerde knecht voor kopmannen als Leonardo Piepoli, Michele Scarponi en Diego Ulissi. Mori reed negen keer de Giro d’Italia, tweemaal de Tour de France en drie keer de Vuelta a España.


Update – Brent Bookwalter
Mitchelton-Scott heeft het contract van sterkhouder Brent Bookwalter verlengd. De 35-jarige Amerikaan sloot begin 2019 aan bij de Australische formatie en plakt er nog een extra jaar aan vast. Voor zijn Mitchelton-Scott-avontuur reed Bookwalter liefst elf seizoenen voor BMC. “Het is een lang seizoen geweest. Ik denk dat ik de uitdaging van de verandering onderschat heb, maar ik heb ook onderschat hoe positief en inspirerend het is”, zegt hij. “Ik ga nu beter het seizoen uit dan dat ik het seizoen in ging.”

Bookwalter wil zijn ervaring graag inzetten om kopmannen Adam en Simon Yates te helpen. “Ik heb er al aan geproefd dit jaar en dat is ook iets wat ik graag blijft doen”, aldus Bookwalter.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Scott Sunderland 20 oktober 2019 om 14:04

Als je zolang prof bent geweest in grote ploegen als knecht dan heb je het echt wel goed gedaan. Zijn gebrek aan uitslagen voor zichzelf is zelfs een bewijs dat hij echt een super knecht was.

0
Samlambeej 20 oktober 2019 om 15:05

Edit redactie: Niet insinueren a.u.b.

0
Scott Sunderland 20 oktober 2019 om 15:46

@ Samlambeej

Volledig met je eens wat betreft het dubieuze verleden van Mori. Maar het feit an sich dat hij zolang knecht is geweest in grote ploegen geeft wel aan dat hij kennelijk werd gewaardeerd als knecht.

0
Verweggistan 20 oktober 2019 om 15:47

Mooi voor Bookwalter. Hij was bang dat hij niet zou kunnen blijven bij Mitchelton.

0
west 21 oktober 2019 om 09:21

“Sterkhouder Brent Bookwalter”? Ik weet dat het één van jullie favoriete woorden is. Maar ik kan zo wel tien renners bij Mitchellton bedenken die significant beter/sterker zijn dan Bookwalter. Nul overwinningen, nog geen vijftig koersdagen. Zijn enige grote ronde niet uitgereden. Dan is nagenoeg iedere renner in de World-Tour een sterkhouder…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone