Wielertransfers 2020: Ryan Mullen, Adrien Petit, Bardiani-CSF, Demi de Jong
foto: Cor Vos
vrijdag 23 augustus 2019 om 17:00

Wielertransfers 2020: Ryan Mullen, Adrien Petit, Bardiani-CSF, Demi de Jong

Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

Ryan Mullen
Ryan Mullen (25) heeft voor twee jaar bijgetekend bij Trek-Segafredo. Daardoor is de viervoudige Iers kampioen tijdrijden nog tot zeker 2021 te bewonderen bij de Amerikaanse ploeg, die behalve een sterke tijdrijder, maar ook een gewaardeerde kracht in hem ziet voor de klassiekers. “De komende twee jaar wil ik verdergaan op het ingeslagen pad: ik wil nog meer grote ronden rijden, me blijven focussen op het tijdrijden en een van de meesterknechten zijn in het klassieke werk.”


Adrien Petit
Total Direct Energie en Adrien Petit gaan twee jaar langer met elkaar door. De 28-jarige Fransman koerst al sinds 2016 voor de ProContinentale ploeg van manager Jean-René Bernaudeau. De rappe Petit werd dit jaar nog knap zesde in Gent-Wevelgem en vijftiende in Parijs-Roubaix. Zijn laatste overwinning dateert van 11 maart 2018: de Franse eendagswedstrijd Paris-Troyes.


Bardiani-CSF
Bardiani-CSF heeft zich de voorbije periode al versterkt met Giovanni Lonardi, Alessandro Monaco, Filippo Zaccanti en Filippo Fiorelli, maar volgens de wielersite TuttoBiciWeb is de ploeg ook geïnteresseerd in sprinter Matteo Pelucchi en klimmer Eros Capecchi. Beide renners komen nu nog uit voor respectievelijk Androni Giocattoli-Sidermec en Deceuninck-Quick-Step.

De 30-jarige Pelucchi won dit jaar nog twee etappes in de Tour de Langkawi én een rit in de Vuelta Aragón. De drie jaar oudere Capecchi reed dit jaar niet onverdienstelijk in de Giro d’Italia, met als uitschieter een vijfde plaats in de etappe naar Pinerolo. Zowel Pelucchi als Capecchi beschikken over een aflopend contract.


Demi de Jong 
Voormalig wereldkampioen veldrijden Thalita de Jong zal volgend jaar samen rijden met haar zus Demi de Jong. De 24-jarige renster heeft namelijk een contract getekend bij Chevalmeire Cycling. De Jong is bezig aan haar tweede seizoen bij Lotto Soudal Ladies. Ze finishte dit jaar nog als derde in Le Samyn, achter Jip van den Bos en Daniela Gass.

RIDE Magazine