Wielertransfers 2020: Vogel, Hansen, Calle, Fabbro

dinsdag 15 oktober 2019 om 19:00
Wielertransfers 2020: Vogel, Hansen, Calle, Fabbro

Adam Hansen - foto: Cor Vos

Update

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Florian Vogel
Opvallend nieuws vanuit de mountainbikewereld: Florian Vogel zet op 37-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. De Zwitser neemt afscheid met twee Europese titels, twee wereldbekeroverwinningen en drie WK-medailles. Dit jaar veroverde hij nog een zilveren plak op het Europees kampioenschap in Brno, achter Mathieu van der Poel.

“De cirkel is rond. Twintig jaar geleden won ik als junior namelijk mijn eerste medaille op het Europees kampioenschap”, aldus Vogel, die bij de wielersport betrokken blijft als coach. Daarnaast treedt hij in dienst van de Zwitserse wielerbond.


Adam Hansen
Lotto Soudal is verheugd om aan te kondigen dat Adam Hansen ook volgend jaar deel zal uitmaken van het team; de 38-jarige Australiër zette zijn handtekening onder een éénjarige contractverlenging. Zodoende zal de Belgische WorldTour-ploeg voor het tiende seizoen op rij kunnen rekenen op de ervaren Aussie.

“Is het echt al tien jaar? Het voelt totaal niet zo lang aan, maar blijkbaar vliegt de tijd als je je amuseert”, zegt Hansen in een communiqué. “Ik vind het leuk hoe John Lelangue het team heeft laten evolueren in de nieuwe richting, er komt een keerpunt aan richting nog grotere successen.”

foto: Cor Vos

“Mijn rol binnen het team is erg veranderd gedurende de voorbije negen jaar. Het varieerde van de sprinttrein ondersteunen tot het beschermen van een klassementsrenner tijdens de etappes. Er gewoon altijd zijn voor het team wanneer men me nodig heeft, wordt mijn belangrijkste rol voor volgend seizoen. Ik hou ervan om te fungeren als een voorbeeld voor de jongere renners. Ik probeer een ander perspectief te bieden en ik vind het leuk om hen te zeggen hoe belangrijk het is om nooit op te geven, want in het moderne wielrennen weet je nooit.”

Hansen heeft zijn wensenlijstje intussen doorgegeven: “Graag zou ik volgend jaar opnieuw de Giro d’Italia rijden en misschien ook wel terugkeren naar de Ronde van Frankrijk. Maar dat moet ik eerst bespreken met John en hangt ook af van zijn visie voor volgend seizoen. Komende week sta ik aan de start van de Ronde van Guangxi, waar ik echt van hou. We koersen zodanig veel in Europa en het is fijn om die radicale verandering van koersen in een compleet ander land te hebben.”


Matteo Fabbro
Matteo Fabbro maakt volgend jaar wederom zijn opwachting op WorldTour-niveau. De 24-jarige Italiaan van Katusha Alpecin heeft namelijk een eenjarig contract getekend bij BORA-hansgrohe. Hij is gehaald als versterking voor in de bergen. “Ondanks dat er zoveel goede renners bij de ploeg onder contract staan en de verwachtingen hooggespannen zijn, heb ik het idee dat iedereen ook van het koersen geniet en dat spreekt me aan”, reageert Fabbro blij.

“Ik wil me verder ontwikkelen bij BORA-hansgrohe en de volgende stap zetten om mijn potentieel in te lossen. Ik ga alles geven en ik hoop dat dit het begin is van een lange en succesvolle samenwerking. Ik wil ook Katusha Alpecin danken om mijn transitie in het profpeloton mogelijk te maken, daar zal ik altijd dankbaar voor blijven.”

“We geloven dat Matteo veel potentieel heeft”, zegt ploegmanager Ralph Denk over de nieuwe rekruut. “Wij zullen er alles aan doen om zijn prestaties regelmatiger te laten worden. Ik denk dat hij goed in onze ploeg past en we hebben al verscheidene keren bewezen dat we in staat zijn om renners te ontwikkelen. Matteo is een echte klimspecialist en we denken dat hij een waardevolle renner in onze klassementsploeg kan worden.”


Juan Fernando Calle
Na twee jaar voor de beloftenploeg te hebben gereden, maakt Juan Fernando Calle volgend jaar de overstap naar de hoofdmacht van Caja Rural-Seguros RGA. De 20-jarige Colombiaan heeft de ploegleiding van de Spaanse ploeg voldoende overtuigd van zijn kwaliteiten bergop. Hij laat in een persrelaas weten dat hij in zijn eerste seizoen op profniveau vooral veel wil leren. Daarnaast hoopt hij stiekem op een paar kansen om vanuit een ontsnapping voor eigen succes te kunnen gaan.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Chris Van Uden 15 oktober 2019 om 12:46

Mooi voor Adam Hansen!

SolitaryShell 15 oktober 2019 om 13:12

Die Calle gaat vast de stenen uit de straat rijden.

xistnc 15 oktober 2019 om 13:39

Hooguit in Spaanse koersen, lijkt me.

Fast Freddy 15 oktober 2019 om 19:34

Uiteraard, die Hollandse stenen verstaan em niet

west 15 oktober 2019 om 13:26

Fabbro was denk ik zo ongeveer de meest talentvolle WT-renner die de afgelopen weken nog naar een contract aan het hengelen was. Zou me niks verbazen als hij een hele grote stap maakt volgend jaar (met name omdat ie bij Katusha weg is).

KnightBiker 15 oktober 2019 om 19:30

Hansen goede mentor voor Caleb Ewan wellicht.. verder weinig van gezien dit jaar of heb ik wat gemist?

Thoin 16 oktober 2019 om 15:44

Nee Hansen is iemand die blij is met wat hij mag doen.
Je zet hem in en hij doet wat hij moet doen.
Uit de wind houden, tempo maken, op kop rijden…
Reed dit jaar eigenlijk amper iets… TDU, Baskenlad, Giro en Zwitserland
Heeft 59 koersdagen op de teller, nu rijdt hij in China voor het eerst sinds Zwitserland

Headlines

Materiaalzone

Populair