Wielertransfers 2019: SEG Racing Academy, Alan Banaszek, Michael Carbel

maandag 22 oktober 2018 om 12:08
Wielertransfers 2019: SEG Racing Academy, Alan Banaszek, Michael Carbel

foto: Sirotti

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag SEG Racing Academy, Alan Banaszek, Michael Carbel, Pawel Bernas, Frantisek Sisr en Fabricio Ferrari.

SEG Racing Academy strikt Barnabás Peák

De Hongaar Barnabás Peák rijdt volgend jaar voor SEG Racing Academy. De 19-jarige renner was vanaf augustus stagiair bij Quick-Step Floors waar hij zich vooral liet gelden met een negende plaats in de Gran Piemonte, een koers van .HC niveau. “Ik verwacht veel te leren in mijn periode bij SEG. De leercurve die ik zal doormaken, zal mij zeker helpen om een betere renner te worden op elk vlak”, klinkt Peák enthousiast. “Ik heb gekozen voor de Academy omdat ze renners afleveren op professioneel niveau. Ook ben ik goed bevriend met Ide Schelling, die mij veel vertelde over het team. Dat maakte de keuze een stuk makkelijker.”


Alan Banaszek zet Spaanse koers
Een opvallende transfer: Alan Banaszak maakt de overstap van CCC Sprandi Polkowice naar Caja Rural-Seguros RGA. De 20-jarige Pool staat te boek als een sprinttalent. Hij wist dit jaar geen overwinningen te boeken, maar won vorig seizoen verschillende wedstrijden in zijn thuisland. Daarnaast liet hij zich opmerken in de Tour de l’Avenir met enkele korte klasseringen.

Banaszek heeft ook een verleden als baanrenner. Zijn nieuwe werkgever Caja Rural-Seguros RGA is bezig om zijn sprintersgilde te versterken, want eerder trok de Spaanse ProContinentale formatie al Jon Aberasturi en Matteo Malucelli aan. Met de Colombiaan Nelson Andres Soto had het bovendien al een snelle man in huis.


Michael Carbel weg bij Fortuneo-Samsic
De wegen van Fortuneo-Samsic en Michael Carbel scheiden al na één seizoen. De 23-jarige Deen heeft een nieuwe ploeg gevonden, schrijft hij op Instagram. Hij bedankt zijn huidige ploeg en heeft in het speciaal mooie woorden voor onze landgenoot Bram Welten. “Ik wens iedereen het beste en Bram helemaal. We gaan nog veel van deze jonge gast horen in de toekomst”, schrijft de winnaar van WK U23-brons in 2017.

https://www.instagram.com/p/BpM0GHlCjxL/?utm_source=ig_twitter_share&igshid=1474fmfdssd32


Pawel Bernas naar nieuwe CCC-formatie
Pawel Bernas volgt het voorbeeld van teamgenoten Kamil Gradek, Lukasz Owsian, Amaro Antunes en Szymon Sajnok en rijdt volgend jaar voor de nieuwe CCC-ploeg. De 28-jarige Pool maakt de overstap van het ProContinentale CCC Sprandi Polkowice naar de opvolger van BMC. “Dit is absoluut de grootste stap in mijn carrière, ik kan niet beschrijven hoe blij ik hiermee ben”, steekt hij zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Ik heb altijd geloofd dat ik het best tot het recht kom in klassiekers”, zegt Bernas zelf over zijn specialisme. Ploegbaas Jim Ochowicz sluit hierbij aan. “Bernas is onze nieuwste toevoeging aan onze klassiekerploeg voor 2019”, aldus Ochowicz.


Frantisek Sisr naar Elkov-Author
Het Tsjechische Elkov-Author heeft haar tien renners voor volgend seizoen geopenbaard. Een verrassende naam hierbij is die van Frantisek Sisr. De 25-jarige Tsjech komt over van CCC Sprandi Polkowice. In maart van dit jaar toonde Sisr zich nog het sterkste in de Ronde van Drenthe, dit tevens zijn eerste en vooralsnog enige profzege. Bij zijn nieuwe ploeg treft Sisr onder meer ex-prof Jan Barta. Naast Sisr komen ook Karel Hnik, Dominik Neumann en Matej Stibingr de gelederen van de Tsjechische ploeg versterken.


Wegen Fabricio Ferrari en Caja Rural-Seguros RGA scheiden na tien jaar
Fabricio Ferrari zal volgend seizoen niet te bewonderen zijn in de kleure van Caja Rural-Seguros RGA. In een persbericht maakt de Spaanse ProContinentale formatie bekend dat de Uruguayaan na tien jaar dienst vertrekt bij de ploeg. De 33-jarige Ferrari maakte in 2011 zijn profdebuut bij de ploeg en reed nog nooit voor een ander team. Namens Caja Rural-Seguros RGA reed hij tweemaal de Vuelta, in 2013 en 2017. Overwinningen boekte hij niet.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Poeksel 22 oktober 2018 om 10:23

Peák de opvolger van Bodrogi? Zou leuk zijn!

0
ghostwriter 22 oktober 2018 om 11:19

SEG Racing ontwikkeld zich tot een belangrijke spil in het opleiden van grote talenten voor de WorldTour.

0
west 22 oktober 2018 om 15:37

Bananasek leek me toch de enige van die ploeg die op den duur van meerwaarde kan zijn aan de WT… Maar toch laten gaan?

0
smolly86 22 oktober 2018 om 15:43

Weinig nieuwe Nederlandse renners naar SEG dit jaar. Zou misschien kunnen betekenen dat jumbo binnenkort opleidingsploeg aankondigd????

0
west 22 oktober 2018 om 16:57

Dan zou er iemand aan 18 jarige jongetjes contracten aan het uitdelen zijn van een ploeg die momenteel niet bestaat…

0
hofsje 22 oktober 2018 om 15:45

Wordt druk bij Caja Rural kwa sprinters , met de Spaanse wedstrijden wordt meestal niet heel veel gesprint ,en dan toch 4 sprinters die wel aardig gelijkwaardig zijn

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone