Wielertransfers 2019: Óscar Rodríguez, William Bonnet, Tom Bohli

maandag 10 september 2018 om 10:00
Wielertransfers 2019: Óscar Rodríguez, William Bonnet, Tom Bohli

foto: Luis Ángel Gómez

Al ruim een maand mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Vuelta-ritwinnaar Rodríguez blijft bij Euskadi-Murias

Óscar Rodríguez gaat niet weg bij Euskadi-Murias. In gesprek met Marca zegt Jon Odriozola, de baas van de Baskische formatie, dat Rodríguez ook volgend jaar nog voor zijn formatie zal rijden. De 23-jarige Spanjaard maakt dit jaar zijn debuut als prof bij de Baskische formatie. Hij reed nog nooit eerder voor een andere ploeg en zal dus ook nog minimaal één jaar langer voor Euskadi-Murias blijven rijden. Namens deze formatie behaalde hij afgelopen week zijn eerste profzege door in de Vuelta de dertiende rit te winnen.


William Bonnet verlengt met Groupama-FDJ

Meer contractnieuws: William Bonnet gaat voor een negende jaar in dienst van Groupama-FDJ. De 36-jarige Fransman heeft voor één jaar bijgetekend bij de ploeg van Marc Madiot.


Pernille Feldmann naar Hitec Products

Het Noorse Hitec Products heeft zich voor volgend jaar weten te versterken met Pernille Feldmann. De pas 18-jarige Noorse werd eerder dit jaar derde in Gent-Wevelgem voor beloften. Ze eindigde toen één plaatsje achter toekomstig ploeggenote Lonneke Uneken. Naar Uneken komt Feldmann met Chanella Stougje nog een tweede Nederlandse tegen bij Hitec Products.


Cervélo-Bigla versterkt gelederen met Leah Thomas

Het Deense Cervélo-Bigla heeft voor volgend seizoen de Amerikaanse Leah Thomas aangetrokken. De tijdritspecialiste komt over van UnitedHealthcare en tekent voor één jaar.


UAE Emirates strikt Tom Bohli

UAE Emirates heeft na Tadej Pogačar en Cristian Camillo Muñoz met Tom Bohli een derde versterking voor volgend jaar binnen. De 24-jarige Bohli komt over van BMC en heeft een contract voor twee jaar getekend voor de ploeg uit de Emiraten.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 10 september 2018 om 11:50

Als het goed is had Rodriguez gewoon nog een contract, zal wel een verbeterde zijn nu. Verrassende transfer van Bohli.

0
aru123 10 september 2018 om 13:17

@bidon colle
Laatst maakte je ook al zo’n opmerking in het wielertransferforum. Schijnbaar hadden ze heel erg sterk ingekocht…
Ik merk er nog niet veel van ook thomas gaat niet door.
Of moet ik jouw woorden van toen letterlijk nemen en hebben ze daadwerkelijk contracten afgekocht???

0
Sebas 10 september 2018 om 13:28

@ Bidon colle

“Spijtig voor BMC maar ik mag daar eerlijk gezegd uit hele betrouwbare bron niks over zeggen. Ik kan er ook niks aan doen sorry.”

Dat je niks mag zeggen ivm een betrouwbare bron vind ik irritant, maar begrijpelijk. Dat het echter niet duidelijk wordt uit je post; waar je dan exact niets over mag zeggen, vind ik nog veel irritanter.

0
Mwielerfan 10 september 2018 om 21:30

@bidon
Flauw hoor. Benadrukken dat je meer weet en dan beweren dat je niks kwijt mag. Kinderachtig aandacht vragen…

0
Jean Dumas 10 september 2018 om 14:45

Bohli was ook prima voor Sunweb geweest. Bij BMC/CCC staan voor volgend jaar trouwens nog maar 9 renners gecontracteerd. Waar komen die andere vandaan?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone