Wielertransfers 2019: Jacopo Mosca, David Arroyo

dinsdag 29 januari 2019 om 17:05
Wielertransfers 2019: Jacopo Mosca, David Arroyo

Jacopo Mosca als bergkoning in Tirreno-Adriatico - foto: LaPresse

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Jacopo Mosca en David Arroyo.

Continentaal avontuur voor Jacopo Mosca 
De wielerloopbaan van Jacopo Mosca leek als een nachtkaars uit te gaan, maar de 25-jarige renner heeft tóch nog een nieuwe ploeg gevonden. De Italiaan heeft een contract getekend bij het continentale D’Amico-UM Tools. Mosca – die moest vertrekken bij Wilier Triestina-Selle Italia – hoopt hiermee zijn carrière nieuw leven in te blazen.

“De laatste maanden waren heel erg zwaar, maar ik heb de hoop nooit opgegeven”, zo laat de Italiaan weten. Mosca – die vorig seizoen nog een etappe won in de Tour of China I – wordt ploeggenoot van de 19-jarige Nederlander Freek Van Rossem. D’Amico-UM Tools begint met twaalf renners aan het nieuwe seizoen.

David Arroyo weet van geen ophouden 
David Arroyo won ooit bijna de Giro d’Italia. In 2010 was er een sterke Ivan Basso voor nodig, om de Spanjaard uit de roze trui te fietsen. De klimmer eindigde dat jaar als tweede in de Italiaanse ronde. Dit bleek – niet geheel verrassend – het hoogtepunt uit zijn carrière.

Arroyo koerst echter nog altijd, weliswaar op een zeer bescheiden niveau. De 39-jarige Spanjaard komt dit jaar uit voor Primaflor-Mondraker-Rotor, dat zich eveneens richt op het mountainbiken. Arroyo stond afgelopen jaar nog onder contract bij het Portugese Efapel.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone