Wielertransfers 2019: Berhane, Howson, Bonusi, Vollering

dinsdag 6 november 2018 om 15:25
Wielertransfers 2019: Berhane, Howson, Bonusi, Vollering

foto: Sirotti

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag onder meer Natnael Berhane, Damien Howson en Demi Vollering

Natnael Berhane naar Cofidis?
Koerst Natnael Berhane volgend seizoen voor Cofidis? Volgens Franstalige media trekt de 27-jarige Eritreeër naar de ProContinentale ploeg, nadat zijn contract bij Dimension Data niet werd verlengd. Volgens de geruchten zal Berhane bij Cofidis landgenoot Daniel Teklehaimanot vervangen, die pas enkele maanden voor de Franse formatie uitkomt. Berhane eindigde onlangs nog als tiende in de Tour of Guangxi.

Ook Howson twee jaar langer bij Mitchelton-Scott
Damien Howson rijdt ook in 2019 en 2020 voor Mitchelton-Scott. De tijdrijder uit Australië komt al sinds zijn stage eind 2013 uit voor de Australische ploeg. Dit jaar reed Howson zowel de Ronde van Frankrijk als de Ronde van Spanje. Eerder verlengde Mitchelton-Scott al de contracten van onder meer Alex Edmondson, Luka Mezgec en Sam Bewley met twee jaar.

Androni-coureur hangt fiets aan de wilgen
Raffaello Bonusi stopt ermee. De Italiaan liep in 2016 stage bij Androni Giocattoli-Sidermec en verdiende daarna een tweejarig contract. Zijn beste wedstrijd van dit seizoen was in januari de Vuelta al Tachira en Bicicleta in Venezuela (2.2). Bonusi werd tweede in de vijfde etappe en derde in de tiende etappe. Ook haalde hij een vierde en zesde plaats. De ronde is hem goed gezind, want in 2017 wist Bonusi zelfs de eerste rit te winnen. Op zijn erelijst prijkt verder de eindzege in de Tour of China I van 2016. Waarom Bonusi stopt met wielrennen, staat niet in zijn story op Instagram.

Demi Vollering naar Parkhotel Valkenburg
De 21-jarige Demi Vollering is volgend jaar actief voor Parkhotel Valkenburg. Begin 2018 maakte Vollering de keuze om zich bij SwaboLadies volledig op het wegwielrennen te focussen. Ze presteerde onder meer in de Tour of Uppsala (2.2) met een tweede plaats in etappe 2 en een negende plaats in het eindklassement. Ook werd Vollering zesde in het jongerenklassement van de Internationale Lotto Thüringen Ladies Tour (2.1) in Duitsland. “Ik hoop dat we volgend jaar met het team weer doelen kunnen overstijgen en mooie resultaten neer kunnen zetten”, vertelt de renster, die een contract voor twee jaar tekent.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Grobbel 6 november 2018 om 15:39

Dit klinkt alsof Teklehaimanot weer op zoek moet gaan naar een nieuwe ploeg. :(

0
finton 6 november 2018 om 20:06

Hoop niet dat ze Debesay er ook uit gooien bij DD, maar zal wel. Samen met Teklehaimanot een goed(kop)e allround-knecht voor Tom of CCC?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone