Wielertransfers 2019: Haussler, Mathis, Dewulf, Planckaert, Dainese, Philipsen, Santesteban

vrijdag 31 augustus 2018 om 15:30
Wielertransfers 2019: Haussler, Mathis, Dewulf, Planckaert, Dainese, Philipsen, Santesteban

foto: Sirotti

Nu de transfermarkt op volle toeren draait, vinden steeds meer renners een plekje voor 2019. In dit overzicht laten we de laatste ontwikkelingen de revue passeren.

Heinrich Haussler
Heinrich Haussler rijdt ook de komende seizoenen voor Bahrain Merida. De 34-jarige Australiër tekent een nieuw contract voor twee seizoenen. De ploeg roemt de ervaring en tactisch inzicht van haar wegkapitein.

Marco Mathis
Marco Mathis verruilt na dit seizoen Katusha-Alpecin voor Cofidis. De Duitser (24) tekende een contract voor twee seizoenen. De wereldkampioen tijdrijden bij de beloften van 2016 beleefde enkele moeizame jaren en wil met deze stap zijn carrière een nieuwe impuls geven. “Ik krijg er de kans om me te ontwikkelen en te profiteren van de ervaring van deze ploeg. Ik ben er klaar voor om mijn beste beentje voor te zetten in de voorbereiding op de sprints en in het tijdrijden.”

Stan Dewulf
Stan Dewulf maakt volgend seizoen zijn profdebuut bij Lotto Soudal. De Belgische WorldTour-formatie meldt dat de 20-jarige West-Vlaming vanaf 1 januari de overstap maakt vanuit de opleidingsploeg. Dewulf is momenteel als stagiair actief bij het profteam en won dit seizoen Parijs-Roubaix voor beloften. Hij wordt gezien als een renner voor het Vlaamse werk.

Baptiste Planckaert
Baptiste Planckaert zet in 2019 waarschijnlijk een stap terug. Volgens Het Nieuwsblad is de 29-jarige Belgische sprinter dicht bij een akkoord met WB Aqua Protect Veranclassic. Planckaert keert hiermee terug bij zijn oude werkgever. In 2016 boekte hij vijf overwinningen voor de ploeg, wat hem de transfer naar Katusha opleverde. Planckaert stond ook in de belangstelling van AG2R La Mondiale, Cofidis en Roompot, maar kiest ervoor om terug te keren naar de ploeg van manager Christophe Brandt.

Alberto Dainese
Alberto Dainese rijdt de komende twee seizoenen voor de opleidingsploeg SEG Racing. De 20-jarige Italiaan komt nu nog uit voor het Italiaanse Zalf–Euromobil–Désirée–Fior en staat bekend als een sprinter. In juni won hij tijdens de Giro voor beloften de sprintetappe naar Valdobbiadene.

Jasper Philipsen
Jasper Philipsen neemt volgens Het Nieuwsblad volgende week een beslissing over zijn toekomst. De 20-jarige Belg van Hagens Berman Axeon kan rekenen op interesse van BMC-opvolger CCC, Quick-Step Floors, Lotto Soudal en een reeks andere ploegen. Ook een langer verblijf bij zijn huidige team is niet uitgesloten.

Ane Santesteban
De Britse formatie WNT-Rotor heeft opnieuw een slag geslagen door Ane Santesteban aan zich te binden. De Spaanse zal volgend seizoen Alé Cipollini verruilen voor de ploeg van Aafke Soet en Kirsten Wild. De 27-jarige renster staat bekend als klimster. Dit jaar werd zij onder andere negende in de Giro Rosa en La Course.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Frits des Jeux 31 augustus 2018 om 16:15

@Redactie mag ik dan aannemen dat Winanda Spoor bij WNT Rotor moet vertrekken. Dat nieuws is mij even ontgaan namelijk?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone