Wielertransfers 2019: Godon, Olivier, De Marchi, Boaro, Touzé, Ganna

vrijdag 10 augustus 2018 om 19:00
Wielertransfers 2019: Godon, Olivier, De Marchi, Boaro, Touzé, Ganna

Filippo Ganna tijdens zijn gouden race in Apeldoorn - foto: Tim van Hengel

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!


Dorian Godon
AG2R La Mondiale heeft Dorian Godon aangetrokken voor de komende twee jaar. De ploeg ziet in de 22-jarige Fransman van Cofidis een beloftevolle jonge renner die kan worden toegevoegd aan de sprintpool. Ook worden hem rouleurskwaliteiten toegedicht getuige zijn zege in de proloog van de Boucles de la Mayenne eind mei. “Tekenen bij AG2R La Mondiale is een geweldig avontuur nadat ik mijn profdebuut mocht maken bij Cofidis”, zegt Godon. “Mijn grote wens is om samen met het team te winnen. Ik ben een sprinter en ik weet dat er veel kansen liggen voor mij in mooie koersen. Ooit wil ik één van de grote ronden rijden.”


Daan Olivier
Naast de komst van Lennard Hofstede kondigde LottoNL-Jumbo vandaag ook het hernieuwde contract van Daan Olivier aan. Het contract van de 25-jarige renner is met een jaar verlengd tot eind 2019. Olivier kwam in januari in de Tour Down Under zwaar ten val, waardoor hij tot de Settimana Internazionale Coppi e Bartali aan de kant stond. Tijdens een training in het Amerikaanse Boulder in mei viel hij opnieuw, waarbij hij een breuk in het linkerkuitbeen en zijn voet opliep. “We geloven in het talent van Daan”, zegt ploegleider Merijn Zeeman. “We willen hem de tijd geven om te blijven groeien en ontwikkelen.”


Filippo Ganna
Volgens La Gazzetta dello Sport zou Filippo Ganna (22) na dit seizoen de overstap kunnen maken van UAE Emirates naar Sky. De jonge Italiaan zou er onder anderen zijn landgenoten Leonardo Basso, Gianni Moscon en Diego Rosa tegenkomen. Ganna staat bekend als tijdritspecialist, maar kan ook uitstekend uit de voeten op de baan. Zo werd hij al twee keer wereldkampioen op de individuele achtervolging – in 2016 in Londen en dit jaar in Apeldoorn.


Alessandro De Marchi
Alessandro De Marchi heeft zijn contract bij BMC/CCC verlengd met zeker een jaar. De 32-jarige Italiaan is bezig aan zijn vierde seizoen bij de WorldTour-formatie, nadat hij eerder uitkwam voor Cannondale en Androni Giocattoli. In zijn debuutjaar bij BMC won hij de veertiende Vuelta-rit naar Fuente del Chivo. “Alessandro De Marchi is één van de meest veelzijdige renners in onze selectie”, zegt manager Jim Ochowicz. “Hij pakt iedere kans die hem wordt geboden en het is nooit een verrassing om hem in de ontsnapping te zien in een etappekoers of een grote ronde.”


Manuele Boaro
Manuele Boaro (31) verruilt na twee seizoenen Bahrain Merida voor Astana, waar hij een tweejarig contract heeft getekend. De ploeg ziet in hem een erkende tijdrijder met een aantal sterke klimvaardigheden, die zijn kopmannen in de bergen moet gaan bijstaan. “Dit is een nieuw en uitdagend hoofdstuk in mijn carrière. De komende twee jaar draag ik het shirt van Astana”, zegt Boaro. “Nieuwe kleuren, nieuwe ploeggenoten, nieuwe koersen, nieuwe uitdagingen. En ik heb nog steeds veel passie en energie hiervoor. Ik wil het vertrouwen van Alexander Vinokourov terugbetalen.”


Damien Touzé
Damien Touzé (22) wordt komend seizoen één van de jongelingen bij Cofidis. De ploeg maakte bekend dat het Franse klassiekertalent van St Michel-Auber93 voor twee seizoenen heeft getekend. Touzé won onlangs de Kreiz Breizh Elites (2.2), een meerdaagse etappekoers door Frankrijk, en werd door bondscoach Cyrille Guimard opgeroepen voor de Europese wegwedstrijd komende zondag. “Manager Cédric Vasseur wil een mooi project opzetten en de ploeg herstructureren. Ik weet dat hij veel ideeën heeft, zoals jonge Franse renners als ik een kans geven”, zegt Touzé tegen DirectVelo. “En dat St Michel-Auber93 op continentaal niveau actief blijft, maakte de keuze makkelijker. Het koersprogramma bij Cofidis zal anders én completer zijn.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Wildebert 10 augustus 2018 om 19:17

Mooi voor Olivier!

0
Mwielerfan 10 augustus 2018 om 19:21

Diego Rosa wat is er met hem gebeurd? Zonde dat hij niet bij een ander team rijdt. Was een mooie aanvaller in giro geweest. En een goede naast nibali voor wk.

0
Titaantje 10 augustus 2018 om 19:34

Vinokourov terugbetalen hehehe
Boaro bergop heb ik toch maar zelden gezien, maar wel een leuke knecht voor de eerste 100km (in een reguliere etappe, niet zoeen van 100km lang)

0
Samlambeej 10 augustus 2018 om 20:03

Ganna mag wel naar Sky gaan, die kan volgens mij niet klimmen.
Astana heeft nood aan een waar tijdritKANON, Boaro is niet meer dan wat @Titaantje hierboven beschrijft.

0
ifor 10 augustus 2018 om 20:29

@Titaantje (jongens waren we), bedankt voor het spotten van de grap die ik gemist had!

0
Angedelamontagne 10 augustus 2018 om 22:29

Ik zie de transfer van Ganna met lede ogen aan. Gaat Sky nu ook de meest beloftevolle klassieke renners opkopen… pfff. Ps: weet iemand of hij familie is van Luigi Ganna, de eerste winnaar van de giro?

0
Romāns Vainšteins 10 augustus 2018 om 22:43

Nee, maar wel van Gigi Ganna, oe-la-la

0

Headlines

Populair

Materiaalzone