Wielertransfers 2019: Frankiny, Bak, Contreras, Bevin, Boels-Dolmans

Wielertransfers 2019: Frankiny, Bak, Contreras, Bevin, Boels-Dolmans

Kilian Frankiny - foto: Michael Zanghellini

Door Tim van Hengel & Roy van den Busken
dinsdag 21 augustus 2018 om 11:06

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.


Kilian Frankiny
Kilian Frankiny verruilt komende winter BMC voor Groupama-FDJ. Dat maakte de Franse WorldTour-ploeg vandaag bekend. De 24-jarige Zwitser heeft een contract getekend voor minstens twee seizoenen. Frankiny eindigde als belofte twee jaar geleden op de derde plaats in de Vredeskoers en hij won ruim een maand later de Giro Valle d’Aosta. Ook werd hij derde in de Tour Alsace. Bij zijn nieuwe ploeg treft hij zijn streekgenoten Steve Morabito en Sébastien Reichenbach, die hem een transfer naar Groupama-FDJ aanbevolen. Hij gaat er Thibaut Pinot bijstaan in de bergen, maar krijgt ook zijn kansen in de kleinere koersen.

Lars Bak
Lars Bak verlaat na zeven seizoenen Lotto Soudal om de overstap te maken naar Dimension Data. De 38-jarige Deen heeft voor één jaar getekend bij de Zuid-Afrikaanse formatie. Hij brengt een karrenvracht aan ervaring mee; zo maakte hij liefst negentien keer zijn opwachting in een grote ronde en slechts tweemaal moest hij voortijdig opgeven. “Dit is mijn zeventiende jaar als beroepsrenner, volgend jaar wordt mijn achttiende. Het is altijd leuk om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. Ik sprak met Rolf Aldag en hij vertelde me over de werkwijze. Ik ken Rolf nog uit mijn tijd bij HTC, dus ik weet dat hij absoluut het beste voorheeft met zijn renners.”

Rodrigo Contreras
Een tweede kans voor Rodrigo Contreras. De Colombiaan heeft een contract van Astana geaccepteerd en komt in 2019 over van de continentale formatie EPM. In 2016 reed Contreras al op het hoogste niveau; toen kwam hij uit voor Etixx-QuickStep. Dit jaar behaalde hij een gouden medaille op de tijdrit van de Zuid-Amerikaanse Spelen. De ploegleiding ziet in hem een talentvol tijdrijder. “In ons team zal de renner stap voor stap alle noodzakelijke voorwaarden voor zijn ontwikkeling krijgen”, schrijft ploegbaas Vinokourov op de site van de ploeg.

Patrick Bevin
De laatste renner van het huidige BMC die zijn contract bij Continuum Sports mag verlengen is Patrick Bevin. De Nieuw-Zeelander mag volgend seizoen het oranje shirt van opvolger CCC aantrekken. Teammanager Jim Ochowicz is enthousiast over de tijdrijder. “Patrick heeft gedurende het seizoen indrukwekkende tijdritresultaten geboekt, waaronder de tweede plaats in de tijdritten in de Ronde van het Baskenland en Tour of California. En het is slechts een kwestie van tijd voordat hij op de bovenste trede van het podium staat.”

Boels-Dolmans
Tot slot nieuws uit het damespeloton. De ploeg met misschien wel de beste rensters ter wereld, Boels-Dolmans, heeft de contracten van drie van hun rensters verlengd. Zowel de Deense kampioene Amalie Dideriksen als die van Luxemburg Christine Majerus blijft in dienst van de Nederlandse formatie. Ook Amy Pieters komt in 2019 uit voor Boels-Dolmans. Met de drie nieuwe contracten bestaat de ploeg volgend jaar tot nu toe uit zeven rensters. Anna van der Breggen en Chantal Blaak hadden al een contract, Katie Hall en Eva Buurman maken de overstap.

Dit artikel delen:

4 Reacties

tdcbolide 21 augustus 2018 om 11:18

Hebben ze nu al fietsen bij Continum Sports?

0
Grobbel 21 augustus 2018 om 11:37

“De laatste renner van het huidige BMC die zijn contract bij Continuum Sports mag verlengen”

Wordt hier de meest recente renner bedoeld, of ook echt de laatste?

0
Sagan=hulk 21 augustus 2018 om 11:40

Echt de laatste.

0
koos1 21 augustus 2018 om 15:29

Bij Lotto BE wel een ‘grote schoonmaak’, met Greipel mogen ook alle ‘oudjes’ uit de spinttrein vertrekken.
Mag/gaat Hanssen wel blijven bij Lotto BE of gaat die ook naar een andere ploeg?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone