Wielertransfers 2019: BORA-hansgrohe, Barbier, Le Roux, Johansen
foto: Sirotti
dinsdag 25 september 2018 om 19:15

Wielertransfers 2019: BORA-hansgrohe, Barbier, Le Roux, Johansen

Per 1 augustus mogen transfers officieel worden bekendgemaakt. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

BORA-hansgrohe verlengt contracten Oostenrijkers
Patrick Konrad, Gregor Mühlberger, Lukas Pöstlberger en Felix Großschartner rijden allemaal tot het einde van 2020 voor BORA-hansgrohe. De Duitse ploeg heeft dinsdag bevestigd dat het alle vier de Oostenrijkers langer aan zich bindt. “Ze hebben zich de laatste jaren goed ontwikkeld”, schrijft teammanager Ralph Denk in het persbericht. Konrad eindigde op de zevende plaats in de Giro d’Italia, Mühlberger won een etappe in de BinckBank Tour, Pöstlberger werd Oostenrijks kampioen en Großschartner werd in hetzelfde kampioenschap tweede.

Rudy Barbier doet een stapje terug
Israel Cycling Academy heeft een nieuwe renner bekendgemaakt voor 2019. Rudy Barbier voegt zich bij de ProContinentale ploeg. De 25-jarige sprinter komt over van AG2R La Mondiale. Barbier is de eerste Fransman in de ploeg uit Israël. Mocht stagiair Clément Carisey een contract krijgen bij de formatie, dan krijgt Barbier er een landgenoot bij.

Romain Le Roux verlengt bij Fortuneo-Samsic
Nog meer nieuws uit het Franse wielerkamp. Romain Le Roux heeft zijn contract bij Fortuneo-Samsic met een jaar verlengd. Dit meldt Cyclingpro. Le Roux werd vorig jaar opgevist uit de stal van Armée de Terre, de ploeg van het Franse leger die ermee ophield.

Julius Johansen verkiest continentale ploeg boven profcontract
Wielertalent Julius Johansen heeft zijn contract bij het Deense ColoQuick verlengd. De Deense beloftekampioen won dit jaar Olympia’s Tour. Johansen kiest bewust om op continentaal niveau actief te blijven. “Er zijn twee belangrijke redenen waarom ik heb verlengd bij ColoQuick”, zegt Johansen tegen Feltet.dk. “Allereerst krijg ik de kans om me te richten op de Olympische Spelen in 2020 en daarnaast voel ik dat ik me erg heb ontwikkeld bij mijn huidige ploeg.” Ook op de baan is Johansen succesvol. In 2017 werd de 19-jarige renner wereldkampioen bij de junioren op het omnium en in de puntenkoers.  In dat jaar werd hij bij de junioren ook wereldkampioen op de weg.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
25 september 2018 19:25
Daar gaat weer een mogelijke versterking voor Team-Sunweb
25 september 2018 19:44
Heeft Buchman al verlengd?
    25 september 2018 20:02
    Buchmann werd genoemd in het persbericht bij het halen van Schachmann, dus het lijkt mij wel.
    25 september 2018 20:26
    Alleen nog niet officieel. Maar dat zal vast snel gebeuren.
25 september 2018 20:28
Betaalt Fortuneo nu wel het salaris van Le Roux of was de crowdfunding zo succesvol dat hij nog een seizoen kan blijven? :)
(https://www.wielerflits.nl/nieuws/romain-le-roux-ex-armee-de-terre-tekent-bij-fortuneo-na-crowdfunding/)

Reacties zijn gesloten.