Wielertransfers 2019: Bole, Wisniowski, Fournier, Malucelli
Łukasz Wiśniowski - foto: Sirotti
woensdag 19 september 2018 om 15:30

Wielertransfers 2019: Bole, Wisniowski, Fournier, Malucelli

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Grega Bole
Grega Bole heeft zijn contract bij Bahrain Merida met nog eens twee jaar verlengd. De 33-jarige Sloveen is bezig aan zijn tweede seizoen bij de ploeg uit het Midden-Oosten. Hij won dit jaar twee etappes in de Tour of Japan, waar hij ook als vijfde finishte in de eindstand. “Ik kijk uit naar de volgende twee opwindende jaren”, zo laat hij weten op Twitter.

Łukasz Wiśniowski 
Łukasz Wiśniowski neemt na twee jaar afscheid van Sky. De 26-jarige Pool trekt naar de nieuwe CCC-ploeg, waar hij een belangrijke rol moet vervullen in de voorjaarsklassiekers. Wiśniowski eindigde dit voorjaar knap als tweede in de Omloop Het Nieuwsblad. Een dag later werd hij ook nog achtste in Kuurne-Brussel-Kuurne.

De klassiekercoureur is blij in een vertrouwde omgeving terecht te komen. Hoofdsponsor CCC is namelijk Pools, en met Łukasz Owsian en Szymon Sajnok komt hij enkele landgenoten tegen. “Ik kijk echt uit naar de voorjaarsklassiekers”, zo laat hij weten.

Greg Van Avermaet zal daar onze kopman zijn, en ik zal hem dan ook zo goed mogelijk ondersteunen. Na de klassiekers zal ik me richten op een grote ronde. Ik hoop een gooi te kunnen doen naar een ritoverwinning”, klinkt Wiśniowski ambitieus.

Roxane Fournier
Roxane Fournier rijdt komend jaar voor de vrouwenploeg van Movistar. De 26-jarige Française komt over van FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope, waar ze de afgelopen twee seizoenen voor reed. De sprintster komt bij haar nieuwe ploeg met Aude Biannic een landgenote tegen.

Matteo Malucelli
Matteo Malucelli koerst de komende twee seizoenen voor Caja Rural-Seguros RGA. Dit laat de Italiaanse sprinter weten op Instagram. De 24-jarige Malucelli won dit seizoen in dienst van Androni Giocattoli-Sidermec maar liefst zeven koersen. Hij won etappes in de Vuelta a Tachira (2x), Le Tour de Bretagne, Vuelta Aragon, Tour of Bihor, Vuelta Ciclista a Venezuela en de Tour of China I.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
19 september 2018 16:09
Das de eerste renner die daadwerkelijk versterking is voor GvA
19 september 2018 16:12
Daar is dan toch eindelijk de transfer voor Mallucelli, alleen niet het stapje hogerop wat ik eigenlijk wel verwachte.
    19 september 2018 16:58
    Inderdaad, jammer. Zou een veel betere aanwinst zijn dan Mareczko.
19 september 2018 16:49
Tuft naar Rally Cycling: http://www.cyclingnews.com/news/tuft-signs-with-rally-cycling/

Reacties zijn gesloten.