Wielertransfers 2019: Benoît Vaugrenard, Julie Leth

zondag 23 december 2018 om 08:00
Wielertransfers 2019: Benoît Vaugrenard, Julie Leth

foto: Sirotti

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Benoît Vaugrenard en Julie Leth.

Laatste seizoen voor Benoît Vaugrenard
Benoît Vaugrenard rijdt in 2019 zijn zeventiende en laatste seizoen: daarna hangt de Fransman zijn fiets aan de wilgen. Dat kondigde zijn ploeg Groupama-FDJ aan via social media. “Een zeer belangrijk persoon in de historie van onze ploeg, die onze kleuren droeg sinds zijn debuut, begint in 2019 aan zijn zeventiende en laatste seizoen.”

Onlangs liet Vaugrenard al voorzichtig doorschemeren dat komend jaar zijn laatste als profrenner zou kunnen zijn. “Ik maak over enkele weken meer bekend. Ik denk op dit moment nog na”, liet hij in oktober weten aan Ouest France.


Julie Leth verruilt Wiggle High5 voor Bigla
Julie Leth koerst komend jaar voor de vrouwenploeg Bigla. De 26-jarige Deense komt over van Wiggle High5, waar ze na twee seizoenen vertrekt. Leth rijdt op de weg, maar is ook op de baan een gerenommeerde naam. Zo won ze dit jaar tijdens het EK baan in Glasgow de koppelkoers, samen met Amalie Dideriksen. Ook stond ze deze wereldbekercyclus al driemaal op het podium op dit onderdeel, in Parijs zelfs op het hoogste treetje. “Ik kijk ernaar uit om me te voegen bij Bigla, een ploeg die altijd haar renners wil helpen hun doelen te bereiken”, aldus Leth.

Dit artikel delen:

2 Reacties

oborobo 23 december 2018 om 12:52

José Been weg bij Eurosport!

Hoebele 23 december 2018 om 20:40

Leth ‘vertrekt’ bij Wiggle omdat de ploeg ophoudt te bestaan en Bigla heet al enkele jaren Cervélo-Bigla. Wel opvallend dat ze zegt: “een ploeg die altijd haar rensters wil helpen”, terwijl de ploeg een tijdje geleden juist om die reden negatief in het nieuws was.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair